Danas je gradonačelnik Vodica Ante Cukrov održao radni sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom na kojem se razgovaralo o ključnim temama iz domene ovog ministarstva, o potrebama Grada Vodica koji mogu biti riješeni suradnjom s ministarstvom i o trinaest velikih gradskih projekta koji bi trebali biti sufinancirani europskim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021-2026.
Prvi od većih projekta Grada Vodica je izgradnja Sportske dvorane u Račicama čije je prva faza izgradnje već u realizaciji. Prema današnjem dogovoru, druga bi faza trebala biti sufinancirana ovim sredstvima iz EU fonda.
Drugi projekt je izgradnja društvenog doma u Grabovcima s multimedijalnom dvoranom s mogućnošću održavanja kino i kazališnih predstava i s manjim prostorijama za potrebe udruga te razne društvene aktivnosti umirovljenika i mladih. Budući da je zemljište na kojemu je planirana izgradnja trenutno u vlasništvu ovog ministarstva, zatražena je ministrova pomoć i Grad Vodice uskoro očekuje izdavanje građevinske dozvole i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kojim bi to zemljište trebalo postati gradsko.

S obzirom na inicijativu privatnog investitora da u Čistoj Maloj izgradi dom s rehabilitacijskim centrom za starije i nemoćne u objektu bivše učiteljske zgrade koja je u vlasništvu države, gradonačelnik je zamolio ministra da ministarstvo raspiše natječaj za prodaju te nekretnine.
Razgovaralo se i o drugim problemima Grada Vodica koji se mogu riješiti suradnjom s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, između ostalog i o mogućnosti promjena u prostorno-planskoj dokumentaciji, točnije o mogućnosti prenamjene osobito vrijednih obradivih zemljišta u vrijedna obradiva i ostala poljoprivredna zemljišta na područjima gdje stvarnost ne terenu ne odgovara zapisima u knjigama koji datiraju još iz vremena Austro-Ugarske. Time bi se na tim područjima omogućilo ne samo bavljenje poljoprivredom nego i razvoj Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i njihovih dodatnih djelatnosti.