U petak, 19. studenog, nastavlja se 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera čiji prvi dio je uspješno održan protekloga vikenda u vodičkom Kulturnom centru. Pučko otvoreno učilište Vodice je već sedmu godinu domaćin ove smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, a Festival organizira Hrvatski sabor kulture uz financijsku pomoć Grada Vodica, Šibensko-kninske županije, vodičke Turističke zajednice i Ministarstva kulute i medija. Festival je otvorio gradonačelnik Vodica gospodin Ante Cukrov, a svečanost otvaranja uveličao Big Band Vodice. Publika je mogla pogledati predstave Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac, Sinjskog pučkog kazališta i Bjelovarskog kazališta, a u revijalnom programu prikazana je projekcija predstave „Romanca u okružnom zatvoru Fletcher“ Dramske amaterske družine Vodice domaćina.

Drugi dio Festivala počinje u petak, 19. studenog u 20 sati s predstavom Dramskog studia Ludens teatra iz Koprivnice, „…SI DOBRO?“. U jutarnjem subotnjem programu (20. 11.) s početkom u 10 sati publiku će zabaviti Zelinsko amatersko kazalište ZamKa s predstavom „FAČUK“ prema tekstu Štefice Fanjek. Istoga dana u 18 sati na vodičkim daskama zaigrat će mladi zagrebački ansambl Teatra Gaudeamus Centra KNAP s predstavom „DRUGA OPCIJA“. Posljednju predstavu u subotnjem programu izvest će Kazališna družina Kolarin iz Dubrovnika koja će publiku nasmijati komedijom „MARE FJOČICA“ prema tekstu Josipa Lovrića.  Predstava počinje u 20 sati. Program 61. izdanja Festivala hrvatskih kazališnih amatera zatvorit će Dramska udruga KAJ iz Zaboka monodramom „DO DVA“ autorice i glumice Đurđice Seleš, u nedjelju u 10 sati ujutro.
Cjelokupan festivalski program u Kulturnom centru Vodice budno prati stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: glumica, redateljica i teatrologinja dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović i kazališni kritičar Igor Ružić. U završnici Festivala, 21. studenog 2021. s početkom u 12:30 h odlukom Prosudbenog povjerenstva bit će proglašeni dobitnici festivalskih nagrada u devet kategorija (za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, najbolju glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za inventivnost i njegovanje kulturne baštine).
Festival će biti realiziran u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama za sprječavanje širenja zaraze COVID-19 te obavezno predočenje EU COVID digitalne potvrde za sve prisutne. Za zainteresiranu publiku koja ne posjeduje EU COVID digitalne potvrde, Pučko učilište Vodice organizira besplatno testiranje u petak, 19.  studenog, od 19 do 20 sati. Izdana potvrda vrijedi do kraja Festivala.