U Vodicama je održan Okrugli stol pod nazivom „Uloga bake i djeda u odgoju djece “ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ kojeg organizira Gradsko društvo Crvenog križa Vodice.
Moderator i predavač bila je pedagoginja Andrea Malenica Celić, a sudjelovali su umirovljenici te volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice koji su ovoga puta bili u ulozi roditelja. Na okruglom stolu se razgovaralo o: ulogama baka i djedova u odgoju unuka u različitoj životnoj dobi; različitim tipovima baka i djedova i  višestrukoj vrijednosti uloge bake i djeda u odgoju djeteta te o rezultatima istraživanja koja su, između ostalog, pokazala kako djeca u čijem odrastanju aktivno sudjeluju bake i djedovi stasaju u pametnije i ljubaznije adolescente.

Zaključak okruglog stola je kako su bake i djedovi vrijedni povjesničari i čuvari društva. Oni prenose znanja o ljudima, običajima i kulturi svojeg vremena, nepresušan su izvor znanja i mudrosti, prijatelji za igru, savjetnici i pomagači roditeljima.
Okrugli stol održan je u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ koji traje dvije godine i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva -Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.285.155,90 kuna su osigurana iz državnog proračuna Republike Hrvatske iz kojeg je izdvojeno 15 % i Europskog socijalnog fonda koji pokriva preostalih 85 %. Nositelj projekta „Aktivni zajedno“ je Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Gradsko društvo Crvenog križa Knin.