Vodeći hrvatski sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska ove se godine održava jubilarne desete sezone na već uobičajenom mjestu na Trgu hrvatskih mučenika, u subotu 28. svibnja u 18 sati.
Dolazak toplog vremena najavljuje idealne uvjete za tjelesne aktivnosti na otvorenom. U našoj zemlji samo oko 25 % građana redovito vježba, dok je onih neaktivnih čak iznad 60 %, a smanjuje se i broj aktivnih sportaša u klubovima. Gledajući podatke na nacionalnoj razini, svaki treći osmogodišnjak ima prekomjernu tjelesnu masu. Upravo stoga, sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska kreće u desetu proljetno-ljetnu turneju uz treninge na otvorenom koje će voditi već iskusni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba: Ana Marija Galeković, Iva Lončar, Karla Kaurić, Lukrecija Dragić i Tina Živković. S građanima će vježbati i treneri: Dominik Špoljarić, Drago Pezić, Karlo Kligl, Ivan Antunović, Luka Šuker i Patrik Kramarić, a program će voditi: Renata Sopek i Darija Mikulandra Žanetić.

Focus point trening ove će sezone održati Asja Petersen, Jelena Atabeyki vodit će radionice s vježbama za lice i tijelo, Sandra Petra Pintarić yogu, a psiholozi Ana i Igor Čerenšek održat će radionice Mentalnog treninga.
Za trening u Vodicama možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr. Treninzi su prilagođeni svim dobnim skupinama i izvode se bez vanjskih opterećenja. Uz vježbanje, stručnjaci projekta besplatno će educirati građane te davati savjete iz područja nutricionizma, zdravlja i kineziologije.
Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP.