Gradsko društvo Crvenog križa Vodice organizira edukaciju Junior spasilac za učenike sedmih razreda osnovne škole koja će se održavati u Vodicama od 9. do 11. kolovoza.
Tečaj je namijenjen osposobljavanju mladih kako bismo utjecali na prevenciju nesreća vezanih uz vodu/more, obuhvaća teorijski i praktični dio koji će se održati na gradskoj plaži u Vodicama. 

Edukativni dio se sastoji od instrukcija spašavanja u vodi; tijekom spasilačkog obučavanja polaznici bi trebali uspješno savladati vještine u vodi poput plivanja, ronjenja, skokova, tehnika spašavanja i samospašavanja, zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode kao što su komunikacija s radiostanicama, ručni signali i međunarodna abeceda; te pružanja prve pomoći.
S djecom rade licencirani instruktori spasilačke službe i liječnik. Za sudjelovanje na edukaciji potrebna je prijava, dobra volja, ručnik i kupaći kostim, osigurani su svi radni materijali, užina, osvježenje i ručak i puno smijeha i zabave. Sve zainteresirane učenike i roditelje molimo da se prijave na mail Crvenog križa Vodice crvenikriz.vodice@gmail.com ili na 095 822 5658 Sami.