Jutros je Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Ante Bulat iz Vodica gradonačelnik Ante Cukrov uručio certifikat Proizvodi hrvatskog seljaka. Ovaj certifikat mogu dobiti samo prodavači koji na vodičkoj tržnici prodaju proizvode iz vlastite proizvodnje, a obitelj Bulat, Božica i Ante, proizvodnjom meda bavi se već 33 godine. Tako, nakon OPG-a Studić Đorđe koji ovu oznaku nosi već dvije godine, od jutros na vodičkoj tržnici postoje dva certificirana prodavača s lokalnim domaćim proizvodima.

Da podsjetimo, vodička tvrtka Leć d.o.o. je, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, provela projekt kojim se obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poljoprivrednim obrtima i zadrugama te trgovačkim društvima koji vlastite proizvode prodaju na tržnici Vodice, omogućuje dobivanje oznake Proizvodi hrvatskog seljaka. Time se priključila obitelji od 16 certificiranih hrvatskih tržnica koje na ovaj način pomažu i promoviraju domaću poljoprivrednu proizvodnju. Na takvim tržnicama diljem Hrvatske ukupno posluje 650 certificiranih OPG-ova. Ideja projekta je očuvati i poticati tradicionalni način izravnog plasmana domaćih kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do krajnjeg potrošača i tako naglasiti važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora.
Isticanjem ove oznake na prodajnom pultu, takvi proizvođači postaju vizualno prepoznatljivi i vidljiviji. Njome se na prodajnom mjestu jamči kupcima porijeklo proizvoda koji kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšava prodaja njihovih proizvoda.
Zainteresirani proizvođači mogli su se za dodjelu oznake prijaviti do 30. travnja, a Povjerenstvo u sastavu: Tina Bosotin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Grada Vodica, Mirjana Skelin, voditeljica financijsko-računovodstvene službe Komunalnog društva Leć d.o.o. te direktor Komunalnog društva, Stanko Birin kao predsjednik Povjerenstva, obavili su nadzor o uvjetima proizvodnje na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Ante Bulat i uvjerili se da i ovo Gospodarstvo zadovoljava sve tražene kriterije za dobivanje certifikata.