U organizaciji vodičkog Gradskog društva Crvenog križa u Vodicama je održan okrugli naziva „Znamo li i možemo li prilagoditi prehranu određenim zdravstvenim stanjima“ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“, Moderator i predavač okruglog stola je bila nutricionistica Ana Grubišić, profesorica Medicinske škole Šibenik, a uz umirovljenike, sudjelovali su i volonteri te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice. Raspravljalo se o osnovnim pravilima prehrane, skrivenim šećerima i soli u hrani, određenim zdravstvenim stanjima koja zahtijevaju prilagodbu prehrane, a na kraju je zaključeno da se svakoj osobi pri utvrđivanju određene dijagnoze mora individualno pristupiti kako bi mu se osigurala najbolja zdravstvena skrb, a dijagnosticiranje mora uključivati i konzultacije s nutricionistom.

Cilj održavanja okruglog stola je pridonijeti podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika. Okrugli stol održan je u sklopu projekta „Aktivni zajedno“, projekta koji traje 24 mjeseca i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva -Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.285.155,90 kuna su osigurana iz državnog proračuna Republike hrvatske 15% i Europskog socijalnog fonda 85%. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. godine te traje do 30. svibnja 2022. godine. Nositelj projekta „Aktivni zajedno“ je Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Gradsko društvo Crvenog križa Knin.