Crveni križ Vodice poziva osobe iz Ukrajine koje su u Hrvatsku ušle i smjestile se u privatnom aranžmanu na području grada Vodica da se jave Crvenom križu Vodice na ove kontakte: 022/310-325 , 099 505 9362 ili crvenikrizvodice@gmail.com ili osobnim dolaskom na adresu Crvenog križa, Obala Ive  Juričeva Cote 9 Vodice, kako bi ih se evidentiralo za potrebe Službe traženja te im se osigurala potrebna pomoć. Posebno molimo domaćine koji primaju osobe u vlastiti smještaj da o tome obavijeste Crveni križ Vodice.

Također, društvima Crvenoga križa mogu se javiti i sve one osobe koje su iz organiziranog smještaja otišle u privatni smještaj u različite dijelove Hrvatske. Svi oni u Crvenome križu mogu dobiti humanitarnu pomoć (hranu, higijenu, odjeću, posteljinu…), psihosocijalnu podršku i usluge Službe traženja čija je glavna zadaća spajanje razdvojenih obitelji.
Ravnateljstvo civilne zaštite (RCZ) zaduženo je za organiziranje i koordinaciju smještaja izbjeglica, ukoliko nemaju već dogovoren privatni smještaj. Smještaji su organizirani u Zagrebu, motelu Plitvice; Osijeku, dvorana Osijek Jug; te Varaždinskim toplicama, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju.
Građani koji nude privatni smještaj izbjeglicama prijavljuju ga u Ravnateljstvo civilne zaštite na: rcv.zbrinjavanje@mup.hr 
Trenutno postoji potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika, pa sve one koji mogu pomoći svojim znanjem ukrajinskog, molimo da se jave na gore navedene kontakte ili u HCK na ukrajinska-kriza@hck.hr