Već drugu godinu zaredom tvrtka Leć d.o.o. i Grad Vodice dodjeljuju certifikat Proizvod hrvatskog seljaka onim proizvođačima koji poštuju kriterije zadane Pravilnikom o organizaciji i radu certificirane seljačke tržnice i uporabi oznake »Proizvodi hrvatskog seljaka« te ih prodaju na Tržnici Vodice.
Jutros je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, dodijelio oznaku Proizvod hrvatskog seljaka Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đorđe Studić, nakon što je Povjerenstvo u sastavu: Tina Bosotin, Mirjana Skelin i Stanko Birin, posjetilo to gospodarstvo i uvjerilo se da su proizvodi koji se prodaju na štandu ovog proizvođača na vodičkoj tržnici njihov vlastiti proizvod, uzgojen na njihovom poljima. 

Baviti se poljoprivredom, a onda i berbom i plasmanom uroda je zahtjevan i težak posao koji iziskuje cjelodnevni angažman, pa je ovo jedan od načina da se takvi proizvođači posebno istaknu i da budu vidljiviji kupcima. S druge strane, ovaj je certifikat jamstvo da je na prodajnom pultu domaći, lokalni proizvod kojem se zna porijeklo i koji u kratkom vremenu prelazi put od polja do stola, te je time znatno svježi i zdraviji.
Raduje da će primjer OPG-a Studić slijediti i drugi poljoprivrednici s vodičkog područja.
Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov  je, prilikom dodjele certifikata, najavio da će Grad Vodice planirati sredstva za poticanje ovakve proizvodnje, odnosno za prodaju domaćih poljoprivrednih proizvoda na vodičkoj tržnici subvencioniranjem cijene najma stolova tijekom čitave godine.