Udruge dalmatinskih uljara i Olea te Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, HGK i Alutech Šibenik, organiziraju XII. dane mladog maslinovog ulja u Dalmaciji. Manifestacija će se održati u Hotelu Olympia u Vodicama, 17. prosinca s početkom u 13 sati.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 1/2 litre maslinovog ulja. Pored ocjenjivanja ulja u rinfuzi, uvodi se i ocjenjivanje ulja iz pakovine (ne izgled). Pod pakovinom se podrazumijeva boca s etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga «OLEA», Šibenik - ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinovog ulja). Cijena po uzorku iznosi 480,00 kuna u kojoj su troškovi kemijske i organoleptičke analize, fonda nagrada i svečana večera za jednu osobu. Uz uzorak ulja potrebno je priložiti ispunjeni obrazac.
Uzorak ulja se može dostaviti osobno ili poštom na adresu Udruge (Ivana Gundulića 25, Vodice 22211) , kotizacija se uplaćuje na račun Udruge dalmatinskih uljara Vodice, IBAN: HR6224070001100331920, u opis plaćanja obavezno staviti: Sudjelovanje na XII. Manifestaciji i ime i prezime, u poziv na broj odobrenja staviti 00 i MIBPG broj poljoprivrednog gospodarstva ili OIB osobe.
Zbog ograničenog broja uzoraka (maksimalno 200), prijave će se primati do 12. studenog 2022. godine s time da organizator može skratiti rok prijava ukoliko se ranije zaprimi maksimalni broj uzoraka. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u registar poljoprivrednih gospodarstva.
Kontakt osoba za sve informacije: tajnik Udruge - Damir Buntić tel: 091/3689 220; mail: damir.buntic@si.t-com.hr; damir.buntic@alutech.hr