Održana završna konferencija projekta “Aktivni zajedno” u Gradskoj knjižnici Vodice. Projekt je za cilj imao osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva za pružanje i provedbu programa aktivnog starenja koji doprinose povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života osoba starije životne dobi. U projektu je sudjelovalo 275  umirovljenika, a kroz dvije godine provedbe projekta, unatoč pandemiji, održano je preko 900 aktivnosti. Također, nabavljena je oprema za održavanje programa: računalna oprema, sportski rekviziti, likovni pribor, audio oprema, oprema za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti te oprema za kuhanje.

Projekt je trajao dvije godine, od 1. lipnja 2020.  do 1. lipnja 2022. godine i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva – Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.285.155,90 kuna su osigurana iz državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % i Europskog socijalnog fonda 85 % .
Uz Gradsko društvo Crvenog križa Vodice kao nositelja projekta “Aktivni zajedno”, partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Gradsko društvo Crvenog križa Knin.
Kroz projekt je razvijeno i provedeno šest lokalnih programa u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika te održano osam okruglih stolova čiji cilj je bio doprinos većoj vidljivosti umirovljenika te povećanje njihove socijalne uključenosti.