U okviru projekta ZaVRTimo krug promjena u Osnovnoj školi Čista Velika je održana volonterska akcija uređenja školskog eko senzomotoričkog vrta u kojoj su sudjelovali učenici i nastavnici škole s roditeljima i zainteresiranim članovima lokalne zajednice. U dva dana volonterske akcije učenici su uspjeli ostvariti glavni rezultat projekta: primijeniti znanje, vještine i iskustva stečena kroz set edukativnih radionica “Biljni svijet i održivi razvoj“. Uređen i revitaliziran školski eko senzomotorički vrt postao je učionica na otvorenom koja svojim edukativnim sadržajem može ojačati kognitivne sposobnosti i kreativnost učenika. 

Tijekom dva dana zajedničkog rada i druženja sudionici su potvrdili kako je moguće djelovati kao tim te oblikovati nešto za dobrobit škole i čitave lokalne zajednice s ciljem svrhovitog provođenja slobodnog vremena, zajedničkog druženja i razmjena ideja. U konačnici, stvorio se osjećaj pripadnosti istoj grupi i vrijednostima koje ona dijeli, razvile su se motoričke i socijalne vještine te radne i higijenske navike, povećala se razine znanja, sposobnosti i motiviranosti učenika i odraslih za održivi razvoj te je ojačana ekološka osviještenost.
Projekt “ZaVRTimo krug promjena“ provodi se u Osnovnoj školi Čista Velika. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249”, a partneri na projektu su Osnovna škola Čista Velika, Udruga Argonauta, Muzej grada Šibenika i Grad Vodice. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 91.840,96 kn, a ukupna vrijednost projekta je 103.740,96 kn. Provedba projekta započela je 8. studenog prošle godine i traje do 30. lipnja ove.
više