U organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, u petak, 03. ožujka u 14 sati u masliniku na adresi Ante Starčevića 72 u Vodicama, održat će se prva edukativna, praktična i terenska radionica posvećena rezidbi maslina s naglaskom na ishranu masline. 
Radionica je otvorenog tipa, besplatna za sve zainteresirane, a glavni predavač je dr. sc. Šime Marcelić. Više o predavaču i programu radionice ovdje
Krajem ožujka/početkom travnja planira se i druga terenska radionica Cijepljenje ili navrtanje maslina s fokusom na osnovne razloge cijepljenja masline. Radionice će se održati ovisno o vremenskim uvjetima, pa za točan termin  održavanja pratite službene stranice Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Navedena radionica se održava u okviru prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ „Take it Slow“ (engl. Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow) čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti. “Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow” (TAKE IT SLOW) strateški je turistički projekt vrijedan više od 3,7 milijuna eura, sufinanciran (85%) iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Vodeći partner je Dubrovačko-neretvanska županija, a projektni partneri su Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, PROMOTURISMOFVG, Regija Veneto, Razvojna agencija Regije Marche, Regija Molise, Javni teatar Apulije – Regionalni konzorcij za umjetnost i kulturu, Regija Emilia-Romagna, Regija Abruzzo i Regija Apulija. Projekt je osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, pristupačne i slow prekogranične turističke destinacije.”