Vikend nakon Uskrsa u Murteru se održava selektiranje predstava prijavljenih na 63. Festival hrvatskih kazališnih amatera iz Šibensko-kninske županije. Veseli što su se probudili amateri naše županije pa se ove godine za pravo na nastup na ovoj najvećoj i najprestižnijoj smotri najboljih amaterskih kazališnih izdanja natječe čak šest skupina: Udruga umirovljenika Krešimirova grada Šibenik – Dramska skupina: „ZA DOLARE I MAGARCA“; Kulturna udruga „Šibenske promenade“: „RAJSKA VALA“; Udruga Dramski amateri Murter: „NA RIVI“; Udruga Dramski amateri Murter: „DJEVOJČICA SA ŠIBICAMA“; Kazališna radionica „Mali meštar“ POU Drniš: „MALI PRINC – povratak s asteroida B612“ i Dramska amaterska družina POU-a Vodice: „BILO BI ŠTETA DA BILJKE KREPAJU“.

Vodički amateri prvi će nastupiti u subotu, 15. travnja u 13 sati pod stručnim okom Igora Ružića, našeg istaknutog kazališnog kritičara koji će na kraju odlučiti koja od prijavljenih predstava zaslužuje predstavljati Šibensko-kninsku županiju na 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.
Za sve one koji nisu uspjeli dobiti ulaznicu za premijeru drame „Bilo bi šteta da biljke krepaju“ Dramske amaterske družine POU Vodice ili predstavu žele vidjeti još jedanput, slijedeća izvedba je u petak, 21. travnja u Kulturnom centru Vodice.