Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, jutros je Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Đorđe Studić i Ante Bulat, uručio certifikate Proizvodi hrvatskog seljaka koji se dodjeljuju trgovcima na tržnici koji nude proizvode uzgojene na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima. Oba gospodarstva nositelji su ovih prestižnih certifikata već nekoliko uzastopnih godina; OPG Đorđe Studić treću, a OPG Ante Bulat dugu godinu zaredom. Oznaka "Proizvodi hrvatskog seljaka" ističe se na prodajnom pultu i vizualno čini proizvođače prepoznatljivima. Ona jamči kupcima porijeklo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšava prodaju njihovih proizvoda.

Projekt dodjele certifikata sproveden je u suradnji s tvrtkom "Leć" d.o.o. i Udrugom hrvatskih tržnica s ciljem poticanja poljoprivredne proizvodnje kroz dodjelu oznake "Proizvodi hrvatskog seljaka". To omogućuje OPG-ima, poljoprivrednim obrtima, zadrugama i trgovačkim društvima da svoje proizvode prodaju na tržnici Vodica. Tako se potiče tradicionalna prodaja domaćih, kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda direktno od proizvođača potrošaču, čime se ujedno pomaže očuvanju i unapređenju hrvatskog ruralnog prostora. Od ove godine nositelji certifikata imaju pravo na dodatne bodove prilikom prijave na natječaj Grada Vodica za sufinanciranje poljoprivredne proizvodnje.
Uz gradonačelnika, događaju uručenja su prisustvovali Stanko Birin, direktor komunalnog društva Leć, Tina Bosotin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje Grada Vodica i Mirjana Skelin, voditeljica financijsko-računovodstvene službe u komunalnom društvu Leć.