Već devet uzastopnih godina Pučko otvoreno učilište Vodice je pouzdan suradnik i partner Hrvatskom saboru kulture u suorganizaciji Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Šezdeset i treće izdanje ove najveće i najprestižnije nacionalne smotre kazališnog amaterizma održat će se u Kulturnom centru Vodice dva uzastopna vikenda u svibnju, od 12. do 14. i od 19. do 21. svibnja. U šest festivalskih dana zaljubljenici u kazališnu umjetnost moći će pogledati dvadeset predstava koje su pobijedile na svojim županijskim smotrama i koje su selektori ovogodišnjeg festivala uvrstili na repertoar 63. FHKA po svojoj izvrsnosti i kvaliteti.
FESTIVALSKI PROGRAM ponudit će publici izvrsne predstave različitih poetika, žanrova i stilova. Na sve predstave ulaz je SLOBODAN.

Svaki kazališni dan završava okruglim stolom na kojem članovi Povjerenstva razgovaraju o odgledanim predstavama tijekom dana u cilju njihove evaluacije i dodatne edukacije sudionika. Na kraju festivala prosudbeno povjerenstvo odlučuje o najuspješnijima.
U nedjelju 21. svibnja, svečano se proglašavaju nominacije i uručuju nagrade najboljima u ček devet kategorija.
Svečano otvorenje Festivala je u subotu, 13. svibnja u 19 sati, a neposredno prije, u 18.30 sati nastupit će Dramska amaterska družina POU Vodice sa svojom novom predstavom „Bilo bi šteta da biljke krepaju“ u revijalnom dijelu programa.
Izvješće selektora za Šibensko-kninsku županiju, kazališnog kritičara, Igora Ružića možete pročitati ovdje.