XIII. Manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji" održat će se u Šibensko-kninskoj županiji 16. prosinca 2023. godine u Vodicama u Hotelu Imperijal. Potrebna količina za ocjenjivanje je 0,5 litara maslinovog ulja. Pored ocjenjivanja maslinovog ulja u rinfuzi ocjenjuje se i ulje iz pakovine (ne izgled). Pod pakovnom se podrazumjeva boca sa etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga „OLEA“ Šibenik, ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušača maslinovog ulja „OLEA“ Italija).

Cijena po uzorku iznosi 70,00 eura u kojoj je pored troška kemijske i senzorske analize, fonda nagrada i svečana večera za jednu osobu na završnoj večeri dodjele priznanja i nagrada na Manifestaciji u Vodicama 16. prosinca 2023. Uzorak ulja, popunjeni obrazac prijave i uplatu dostaviti na adresu Udruge dalmatinskih uljara Vodice. Podaci za uplatu kotizacije: Udruga dalmatinskih uljara, Ivana Gundulića 25, 22211 Vodice, IBAN: HR6224070001100331920, u opis plaćanja obavezno staviti: Sudjelovanje na XIII. Manifestaciji i ime i prezime, u poziv na broj odobrenja staviti MIBPG broj ili OIB poljoprivrednog gospodarstva i isto sa uzorkom dostaviti na adresu udruge Ivana Gundulića 25, Vodice ili poslati poštom/dostavnom službom.
Zbog ograničenog broja uzoraka (maksimalno 200), prijave će se primati do 10. studenog 2023. godine s tim da organizator može skratiti rok prijava ukoliko se ranije zaprimi maksimalni broj uzoraka. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke i pravne osobe koje su upisane u registar poljoprivrednih gospodarstva.
Molimo sve zainteresirane da se pridržavaju rokova dostave uzoraka, svi uzorci koji dođu nakon roka prijave biti će vraćeni!