Hrvatska nacija je sve deblja. Postoci porasta pretilosti se za razliku od prije 30 godina mjere u dvije decimale, a sve veći broj djece i mladih živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Vodeći hrvatski sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska kreće u 12. godinu edukacija i zajedničkih treninga s građanima diljem Hrvatske.
Zabrinjavajući podaci znak su da građane treba stalno podsjećati na dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti., pe će se i ove godine, diljem Hrvatske, održavati besplatni treninzi i edukacija građana.
Grad Vodice domaćin je tradicionalnog treninga na otvorenom u subotu, 25. svibnja u 18 sati na Trgu hrvatskih mučenika i svi su pozvani!
Partneri projekta su: Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.

Tim Aktivne Hrvatske ove godine čine kineziolozi i treneri s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba te drugi stručnjaci. Tu su stalni suradnici: kineziolozi Lukrecija Dragić, Tina Živković, Ivan Antunović, Drago Pezić, Patrik Kramarić i Luka Šuker; instruktorice pilatesa: Asja Petersen i Jelena Atabeyki te mlada gimnastičarka Anja Dabinović. Novi članovi tima su treneri: Antonio Korajac, Filip Beljan, Fran Vukmanović i Stjepan Žabčić.
Za trening se potrebno prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr
Partner projekta je Nutribullet, omiljeni pomoćnik u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi. Partner je i Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji. Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Partneri projekta su Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Falkensteiner Resort Punta Skala, Bluesun i Valamar hoteli. Svi vježbači dobit će prigodne poklone partnera projekta.