Povodom Dana narcisa djelatnice patronažne službe Vodice provest će javnozdravstvenu akciju koja obuhvaća savjetovanje o preventivnim pregledima raka dojke te mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka. Akcija će se održati na tržnici u Vodicama u petak, 22. ožujka od 9:30 do 11:30 sati.
Pozivaju se građani da se odazovu pozivu, izmjere vrijednosti šećera i tlaka, razgovaraju s djelatnicama patronažne službe o potrebi provođenja preventivnih pregleda raka dojke. 

Dan narcisa je svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke čijim se obilježavanjem potiče razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda, jer ako se rak dojke na vrijeme otkrije mogućnost njegova izlječenja veća je od 95%. Učestalost raka dojke raste svuda u svijetu pa tako i u Hrvatskoj i to je najčešći zloćudni tumor u žena u RH od kojeg obolijeva četvrtina žena novooboljelih od raka.
Redovitim pregledom koji uključuje samopregled, mamografiju te ultrazvučni pregled, rak dojke se može otkriti u ranom stadiju, kada su šanse za izlječenje i preživljenje mnogo veće. Rak dojke se najčešće javlja u dobi iznad 50 godina, ali se može javiti i kod mladih žena.