Daske vodičkog Kulturnog centra ponovno će ugostiti Festival hrvatskih kazališnih amatera. Već desetu godinu zaredom, dva uzastopna vikenda u svibnju, od 10. do12. i od17. do19., Vodice će ugostiti najbolje ovogodišnje predtave amaterskih kazališta iz cijele domovine.
Više od 300 kazališnih entuzijasta, domaćini, Dramska amaterska družina Vodice te kazalištarci iz drugih gradova: Zagreba, Zaprešića, Gospića, Kastva, Gata, Dubrovnika, Huma na Sutli, Stažnjevca, Slavonskog Broda, Čakovca, Nedelišća, Karlovca, Pakraca, Slatine, Vukovara, Novigrada Podravskog, Siska i Bjelovara, zaigrat će na vodičkoj sceni i pružiti publici bogat i raznovrstan dramski program.
Odabrane skupine svoje su sudjelovanje osigurale u konkurenciji od čak 132 prijavljene predstave, a za odabir najboljih pobrinuli su se izbornici: dr. sc. Alen Biskupović, dr.sc. Dubravka Crnojević-Carić, Ana Katulić, Zlatko Krilić, Boris Kovačević, Andrea Mladinić,dr. sc. Sanja Nikčević, Gordana Ostović, Igor Ružić, Dubravko Sidor, Iva Srnec Hamer, Tamara Šoletić, Igor Tretinjak, Andrijana Vicković, Anđela Vidović.

Festivalski program budno će pratiti Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: redateljica i dramska pedagoginja Iva Srnec Hamer, redatelj Boris Kovačević, teatrolog i kazališni kritičar Igor Tretinjak  koji će na kraju proglasiti nominacije i nagrade u devet kategorija. Svečana dodjela je zakazana za nedjelju, 19. svibnja u 20 sati.
Vrlo važan segment programa FHKA su i okrugli stolovi članova Povjerenstva koji će razgovarati sa sudionicima u cilju evaluacije odigranih predstava i dodatne edukacije sudionika.
Organizator Festivala je Hrvatski sabor kulture, suorganizator i vrijedni domaćin je Centar za umjetnosti i kulturu Vodice, a materijalnu potporu održavanju Festivala pružaju: Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica Grada Vodica.
Letak festivala

Ulaz na sve predstave je besplatan!!!