Nakon vrlo uspješne dvije izvedbe ovosezonske predstave Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice, Tri sestre Zanetti i kapetan Damjan, približavamo se i trećoj koja će biti održana u subotu 6. travnja u 19:30 sati u sklopu selekcije za 64. Festival hrvatskih kazališnih matera. Ove je godine selektorica Festivala, Tamara Šoletić, kazališna i televizijska glumica, recitatorica i lutkarica, široj publici dobro znana iz mnogobrojnih domaćih televizijskih serija. U nikad brojnijoj konkurenciji, vodički se amateri bore za nastup na najvećoj nacionalnoj smotri ovogodišnjih najboljih amaterskih predstava, a Kulturni će centar biti domaćin selekcije.

Prve subote nakon Uskrsa, čeka nas bogati program koji započinje već u 10 sati s predstavom Dramskih amatera iz Murtera, Jednom riči-život, nastale prema tekstu Ane Vodopije koja je ujedno i redateljica predstave. Radi se o komediji u četiri čina koja prikazuje skupinu od sedam prijatelja. Donosi njihove živote i odnose od mladenaštva do zrelije dobi.
U 14:15 sati nastupa Dramska družina UU Krešimirovog grada s predstavom A šta sad u režiji Pave Čale, predstava slobodnog stila pomalo je apsurdan spoj različitih karaktera, ambicija i osobina koju karakterizira improvizacija i stvaranje u hodu.
Šibenske promenade svoju će predstavu nazva Tri u jedan čiji tekst i režiju potpisuje Sineva Jurković, odigrati u svojem prostoru u Šibeniku. Komedija je to koja donosi odnose mladih i starijih, djece i roditelja, žena i muškaraca, odnose protkane interesima i životnim dilemama, težnjama za spokojnim starosti u krugu obitelji i strahom od usamljenosti.
Na kraju dana u 19:30 nastupaju domaćini sa svojom predstavom Tri sesetre Zanetti i kapetan Damjan.
Ulaz na sve predstave je slobodan.