Danas, 8. travnja u 9:30 sati, ministrica poljoprivrede gđa. Marija Vučković sa suradnicima obići će objekt za preradu ribe u vlasništvu zadruge “Tuna Adria za ribarstvo”.
Projekt izgradnje objekta za prihvat, skladištenje i preradu divlje ulovljene Bluefin Tune financiran je sredstvima iz EU-fondovima koje podupire FLAG "Galeb". Njegova ukupna vrijednost iznosi 906.766,25 EUR, od toga je Europa sufinancirala 701.371,33 EUR, a Republika Hrvatska 123.771,41 EUR.

Dugoročna svrha projekta Ulaganje RZTA je jačanje konkurentnosti i održivosti ribarske zadruge, kao i povećanje potrošnje velike plave ribe (tune) ulovljene udičarskim alatima od strane članova zadruge. Projektom se ulaže u izgradnju i opremanje objekta u kojemu će se odvijati prihvat, čišćenje (filetiranje), smrzavanje i pakiranje divlje jadranske plavoperajne tune. Realizacijom projekta proširiti će se asortiman proizvoda divlje plavoperajne tune, uvest će se inovacije te modernizirati oprema zadruge.
Objekt je opremljen najmodernijom tehnologijom za prihvat, čišćenje, smrzavanje, pakiranje i preradu divlje ulovljene Bluefin Tune. Takoder je predvidena i ribarnica te kušaonica. Korist od projekta će izravno imati Ribarska zadruga Tuna Adria i zadrugari. Uz zadrugu i zadrugare korist će imati i koordinatori te ugostiteljski objekti. Cilj je plasiranje divlje Bluefin tune i proizvodnja proizvoda Bluefin Tune na Hrvatsko i šire tržište.