Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Sretan Božić!

U blagdanskom miru i sreći, podijelite radost Božića sa svojim najmilijima, obitelji, prijateljima i suradnicima, ohrabreni vjerom pronađite snage za izazove koji dolaze i nova će vam godina donijeti radost, zadovoljstvo i poslovne uspjehe.
Svima želim blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu,

Vaša gradonačelnica
Nelka Tomić

Skoro dva milijuna kuna za javne potrebe u sportu

Za program javnih potreba u sportu iz gradskog će proračuna Grada Vodica u 2018. godini biti izdvojeno skoro 2 milijuna kuna. Od tog novca 130.000,00 kuna je osigurano za djelovanje Zajednice sportova Grada Vodica, 1.476.000,00 kuna za aktivnosti gradskih sportskih udruga, dok je 340.000,00 kuna izdvojeno za gospodarenje i izgradnju sportskih objekata.
Rad sportskih udruga sufinancira se putem natječaja kojeg raspisuje Grad Vodice. Ove se godine na taj natječaj prijavilo devetnaest udruga, sve članica Zajednice sportova i prema njihovim aktivnostima i planovima, a vodeći računa o kriterijima: brojnosti članova, uspješnosti u natjecanjima te radu s mlađim dobnim skupinama, dodijeljena su im sredstva iz gradskog proračuna.

više »

Predložite zaslužne za nagrade i priznanja Grada Vodica za 2017.godinu

Odbor za priznanja Grada Vodica poziva trgovačka društva, ustanove, političke stranke, organizacije i udruge te građane da najkasnije do 31. siječnja 2018. godine upute svoje prijedloge za dodjelu priznanja Grada Vodica za 2017. godinu.
Prijedloge s obrazloženjem dostaviti na adresu: Gradsko vijeće Grada Vodica, Odboru za priznanja Grada Vodica, Ive Čače 8, 22211 Vodice.

Za kulturu u 2018. Grad će izdvojiti više od 3,2 milijuna kuna

Za javne potrebe u kulturi Grad Vodice će u 2018. godini ukupno izdvojiti 3.211.600,00 kuna. Najveći dio tog iznosa, 2.690.000,00 kuna osiguran je za djelatnosti gradskih ustanova: Memorijalnog centra Faust Vrančić u Prvić Luci, Pučkog otvorenog učilišta i vodičke Gradske knjižnice. Za djelatnosti Pučkog učilišta bit će izdvojeno 690.000,00 kuna, za Memorijalni centar 445.000,00 kuna, dok će Gradska knjižnica dobiti 921.500,00 kuna.

više »

Usvojen Gradski proračun za 2018.

Na nedavno održanoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica s većinom je glasova prihvaćen proračun za 2018. godinu.
Proračun, temeljen na planiranim prihodima od 70.697.150,00 kuna je realan, razvojan i socijalan. Najviše sredstava je planirano utrošiti na nastavak ili završetak već započetih projekata, a znatan novac će se izdvojiti za komunalnu infrastrukturu, za socijalne programe i potrebe civilnog društva, kulture i sporta.

više »

Stigao novi uređaj za održavanje javnih površina

Danas je Gradu Vodicama isporučen visokotlačni perač polivalentne namjene koji se koristi za uklanjanje žvakaćih guma, grafita, mrlja od ulja i kamenca s javnih površina. Uređaj je isporučila tvrtka Alfateh iz Rijeke koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj putem javnog natječaja.
Kupnju uređaja, vrijednog 287.500,00 kuna, sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, u iznosu od 150.000,00 kuna putem javnog poziva za prijavu projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda u 2017. godini, dok je ostatak potrebnog novca osiguran iz gradskog proračuna. Grad Vodice je uređaj dao na korištenje vodičkom komunalnom društvu Leć čijim će djelatnicima ovaj perač uvelike olakšati održavanje javnih površina i povisiti razinu kvalitete čistoće gradskih ulica i trgova.

Zlatne boule stigle su i u Vodice

Jučer su, u šibenskoj Gradskoj vijećnici, povodom obilježavanja Dana turizma Šibensko–kninske županije, dodijeljene Zlatne boule, priznanja i zahvalnice koje dodjeljuje županijska Turistička zajednica u čak šesnaest kategorija.
Vodice, kao jedna od vodećih turističkih destinacija u županiji, dobio je čak osam priznanja: Grad Vodice za najuspješniju odmorišnu destinaciju, novootvorni Hotel Olympia Sky za značajan doprinos kvalitetnoj smještajnoj ponudi u županiji, Vinarija Birin za doprinos eno-gastro ponudi izvrsnim vrstama autohtonih vina i gospođa Marjanka Fržop za doprinos gastro ponudi kušaonicom maslinovih ulja te Memorijalni centar Faust Vrančić za unapređenje kulturne ponude u destinaciji. Priznanje za djelatnika godine u sustavu Turističke zajednice dobila je direktorica TZ grada Vodica Anita Franin Pečarica, gospođa Katarina Šprljan Marin prepoznata je kao najbolja djelatnica godine u sustavu prodaje, a gospodin Šime Vlašić, dugogodišnji direktor županijske Turističke zajednice priznanje je primio za doprinos razvoju i promociji turizma u županiji.

4. sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica

Na jučer održanom, posljednjem ovogodišnjem Gradskom vijeću Grada Vodica, raspravljalo se o čak dvadeset i osam točaka dnevnog reda, budući su na samoj sjednici uz predloženih dvadeset i šest dodane još dvije nove.
Jednoglasno je usvojeno jedanaest akata, među kojima program rada Gradskog vijeća Grada Vodica za 2018. godinu; izmjena Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnog prostora u vlasništvu Grada Vodica te Pravilnik o dopuni Pravilnika o kriterijima i uvjetima i postupku ispravka vrijednosti i otpisa potraživanja Grada Vodica.

više »

Postani Prijatelj kazališta ili razveseli nekog koga voliš

Pučko otvoreno učilište Vodice od ovoga prosinca nudi mogućnost zaljubljenicima u kazališnu umjetnost da udovolje sebi ili razvesele nekog tko im je drag te kupnjom iskaznice Prijatelj kazališta pogledaju čak pet kazališnih predstava po znatno povoljnijoj cijeni.
Naime, redovita cijena ulaznice na kazališne predstave u Kulturnom centru Vodice iznosi 40 kuna, ali Prijatelj kazališta može za 100 kuna koliko ta kartica košta, pogledati pet predstava prema vlastitom izboru, koje će se tijekom 2018. godine igrati u Kulturnom centru Vodice. Tako sada, osim umirovljenika i studenata, po znatno povoljnijoj cijeni u predstavama mogu uživati svi Prijatelji kazališta.

Postignut dogovor u Ministarstvu državne imovine

U prošli je petak,u Zagrebu, održan sastanak predstavnika Grada Vodica i  Ministarstva državne imovine na temu rješavanja imovinsko–pravnih odnosa na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske koja se nalaze na području Grada Vodica. Tijekom vrlo konkretne i uspješne rasprave, načelno su dogovorene aktrivnosti koje mora uzvršiti Grad Vodice kako bi dobio u vlasništvo ili na korištenje nekretnine čiji je vlasnik Republika Hrvatska, a Gradu bi puno značile za daljnji razvoj i razvitak.
Najbrže se očekuje rješavanje imovinsko–pravnih odnosa na zemljištu u Grabovcima gdje se planira izgradnja društvenog doma.

Događanja
pet, 19. 01. 2018. u 18:45 h
Kino Vodice
pet, 19. 01. 2018. u 20:30 h
Kino Vodice
sub, 20. 01. 2018. u 18:45 h
Kino Vodice
sub, 20. 01. 2018. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 21. 01. 2018. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 21. 01. 2018. u 20:30 h
Kino Vodice
pet, 26. 01. 2018. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice

Web kamera