Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Uklanjaju se odbačene brodice s obale Prvić Luke

Na prigovor stanovnika otočnog mjesta Prvić Luke kako napuštene brodice ostavljene uz samu mjesnu obalu Donja Banda narušavaju inače idilični izgled otoka i nesavjesnim građanima služe za deponiranje ostalog glomaznog otpada,  Grad Vodice je pokrenuo akciju njihova uklanjanja.

više »

Utrka mira stiže u Vodice

Utrka mira stiže u Vodice 28. rujna. Važna je to svjetska manifestacija koja se održava svake godine i ima za cilj promicanje međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Trkači, putujući kroz zemlje svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesta kroz koje prolaze. Baklju će u Vodicama prihvatiti gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić, a pozivaju se svi sportaši i ljudi dobre volje da dočekaju međunarodnu kolonu trkača ispred Osnovne škole Vodice u 11 sati. Sudionici će prespavati u Vodicama, a utrku nastaviti u petak, 29. rujna do Primoštena.

više »

Radionica za potencijalne korisnike mjere “Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti”

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira, u utorak, 26. rujna od 11 sati u  šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šišgorić,  radionicu za potencijalne korisnike mjere 5 Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

više »

Obavijest o provedbi deratizacije

Od 28. rujna do 11. listopada provodit će se jesenska preventivna sistematska deratizacija javnih površina na području Grada Vodica. U naseljima Gaćelezi, Čista Velika i Čista Mala, mjere će se provoditi 5. i 6. listopada, a u naseljima na otoku Prviću 9. listopada.

više »

Diversifikacija i novi oblici prihoda - poziv ribarima

LAGUR Galeb poziva ribare s područja Vodica, Skradina, Tribunja i Murtera na prezentaciju o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere 1.6 Diversifikacija i novi oblici prihoda, u petak, 22. rujna u 11 sati u Kulturnom centru Tribunj.
više »

Zbrinut opasni otpad Prvić Luke

Grad Vodice je, zajedno Mjesnim odborom Prvić Luke i u suradnji s tvrtkom CIAK, licenciranom za odvoz i zbrinjavanje opasnog otpada, vrlo uspješno završio akciju prikupljanja salonitnih ploča i ostalog opasnog otpada iz tog mjesta. Tijekom dva mjeseca, koliko je akcija trajala, prikupljeno je oko 3,5 tona opasnog otpada. Grad Vodice financirao je uslugu tvrtke CIAK, dok se Mjesni odbor pobrinuo za najam broda i odvoz otpada sa otoka.
Zadovoljni načinom suradnje i postignutim rezultatima, Grad Vodice planira istu akciju provesti i za mještane Šepurina. Mole se stoga svi Šepurinjani koji imaju opasni otpad kojeg bi se željeli riješiti da se jave u svoj Mjesni odbor ili u Komunalno redarstvo Grada Vodica. S obzirom na broj zainteresiranih bit će organizirani sakupljanje, odvoz i deponiranje opasnog otpada.

14. Karlovac Open

Članovi vodičkog Karate kluba Okit osvojili su pet medalja na prošlog vikenda održanom međunarodnom karate turniru 14. Karlovac Open. U konkurenciji 347 natjecatelja iz trideset i osam klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, zlato su osvojili Tereza Vunić u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg, Josip Čubrić u kategoriji mlađih učenika 38 kg i Ela Adžaga u kategoriji cicibanki do 22 kg. Ovjenčani broncom vratili su se Ante Kaleb  (cicibani 22kg) i Toni Gulam (mlađi učenici do38 kg).

Iskoristite pogodnosti ePošte i plaćajte račune iz svog doma

Grad Vodice ponovno obavještava građane da je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštom kojim je omogućeno primanje i plaćanje računa za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem elektroničnog oblika, takozvanog sustava ePošte. Ova usluga dostupna je građanima još od prvog dana travnja 2016. godine, ali ju koristi mali broj građana. Iskoristite ovaj jednostavan način plaćanja i izbjegnite čekanja na šalterima Pošte - potrebno je samo podnijeti zahtjev za korištenje sustava ePošte putem internetske stranice ili u bilo kojem poštanskom uredu.  

više »

O nastavku radova na kanalizacijskoj mreži aglomeracije Vodice-Srima-Tribunj i otok Prvić

Jučer je održan radni sastanak gradonačelnice Vodica dr. Nelke Tomić, njezina zamjenika Stipe Bosotina i pročelnika Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo, Marka Lugovića s direktorom Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Željkom Štrkaljem i ravnateljem Županijske uprave za ceste Šibensko-kninske županije Antom Paratom. Razgovaralo se o daljnjoj izgradnji kanalizacijske mreže u sklopu aglomeracije Vodice- Srima-Tribunj i otok Prvić koja se financira sredstvima Europske unije, a projekt vodi šibenski Vodovod i odvodnja.

više »

UrbEco – Intermodalni urbani ekološki sustav javnog prijevoza brodovima

U Vodicama je održan sastanak gradonačelnice Vodica dr. Nelke Tomić i vodičkih gradskih službi s predstavnicima Ureda za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, Matijom Bumbakom i Krešimirom Kovačem. Tema sastanka bila je predstavljanje projekta UrbEco – Intermodalni urbani ekološki sustav javnog prijevoza brodovima kojeg šibenski ured provodi za sve otoke Šibensko-kninske županije. Riječ je o projektu kojim će se podići kvaliteta linijskog prijevoza, povećati učestalost brodskih linija te tako poboljšati efikasnosti brodskog prijevoza.

više »