Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Zlatne boule stigle su i u Vodice

Jučer su, u šibenskoj Gradskoj vijećnici, povodom obilježavanja Dana turizma Šibensko–kninske županije, dodijeljene Zlatne boule, priznanja i zahvalnice koje dodjeljuje županijska Turistička zajednica u čak šesnaest kategorija.
Vodice, kao jedna od vodećih turističkih destinacija u županiji, dobio je čak osam priznanja: Grad Vodice za najuspješniju odmorišnu destinaciju, novootvorni Hotel Olympia Sky za značajan doprinos kvalitetnoj smještajnoj ponudi u županiji, Vinarija Birin za doprinos eno-gastro ponudi izvrsnim vrstama autohtonih vina i gospođa Marjanka Fržop za doprinos gastro ponudi kušaonicom maslinovih ulja te Memorijalni centar Faust Vrančić za unapređenje kulturne ponude u destinaciji. Priznanje za djelatnika godine u sustavu Turističke zajednice dobila je direktorica TZ grada Vodica Anita Franin Pečarica, gospođa Katarina Šprljan Marin prepoznata je kao najbolja djelatnica godine u sustavu prodaje, a gospodin Šime Vlašić, dugogodišnji direktor županijske Turističke zajednice priznanje je primio za doprinos razvoju i promociji turizma u županiji.

4. sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica

Na jučer održanom, posljednjem ovogodišnjem Gradskom vijeću Grada Vodica, raspravljalo se o čak dvadeset i osam točaka dnevnog reda, budući su na samoj sjednici uz predloženih dvadeset i šest dodane još dvije nove.
Jednoglasno je usvojeno jedanaest akata, među kojima program rada Gradskog vijeća Grada Vodica za 2018. godinu; izmjena Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji poslovnog prostora u vlasništvu Grada Vodica te Pravilnik o dopuni Pravilnika o kriterijima i uvjetima i postupku ispravka vrijednosti i otpisa potraživanja Grada Vodica.

više »

Postani Prijatelj kazališta ili razveseli nekog koga voliš

Pučko otvoreno učilište Vodice od ovoga prosinca nudi mogućnost zaljubljenicima u kazališnu umjetnost da udovolje sebi ili razvesele nekog tko im je drag te kupnjom iskaznice Prijatelj kazališta pogledaju čak pet kazališnih predstava po znatno povoljnijoj cijeni.
Naime, redovita cijena ulaznice na kazališne predstave u Kulturnom centru Vodice iznosi 40 kuna, ali Prijatelj kazališta može za 100 kuna koliko ta kartica košta, pogledati pet predstava prema vlastitom izboru, koje će se tijekom 2018. godine igrati u Kulturnom centru Vodice. Tako sada, osim umirovljenika i studenata, po znatno povoljnijoj cijeni u predstavama mogu uživati svi Prijatelji kazališta.

Postignut dogovor u Ministarstvu državne imovine

U prošli je petak,u Zagrebu, održan sastanak predstavnika Grada Vodica i  Ministarstva državne imovine na temu rješavanja imovinsko–pravnih odnosa na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske koja se nalaze na području Grada Vodica. Tijekom vrlo konkretne i uspješne rasprave, načelno su dogovorene aktrivnosti koje mora uzvršiti Grad Vodice kako bi dobio u vlasništvo ili na korištenje nekretnine čiji je vlasnik Republika Hrvatska, a Gradu bi puno značile za daljnji razvoj i razvitak.
Najbrže se očekuje rješavanje imovinsko–pravnih odnosa na zemljištu u Grabovcima gdje se planira izgradnja društvenog doma.

Zahvala građanima koji su uredili svoja zapuštena zemljišta i nekretnine

Upravni odjel za komunalne poslove Grada Vodica ovoga je ljeta, potaknut brojnim požarima, ali i u nastojanju da grad učini što urednijim, čišćim, sigurnijim i zdravijim ambijentom, počeo intenzivnije provoditi mjere propisane Odlukom o komunalnom redu Grada Vodica.
Tijekom mjeseca listopada i studenog , napravljeno je 230 izvida i poslano je 199 rješenja vlasnicima zemljišta ili nekretnina koja su bila neuredna, zapuštena, obrasla travom, grmljem i raslinjem. Takva su zemljišta pogodna za pojavu glodavaca i zmija, a time i razvoj bolesti te predstavljaju neposrednu opasnosti za izbijanje i širenje požara, osobito u ljetnim mjesecima.
Gradsko komunalno redarstvo zahvaljuje sugrađanima koji su izuzetno pozitivno reagirali na ovu inicijativu, na njihovom žurnom odazivu da svoje zapuštene i zaboravljene nekretnine i zemljišta urede i tako doprinesu stvaranju zdravijeg i ljepšeg okoliša za čitavu zajednicu.

Još pola milijuna za plažu Vruje

Ministarstvo turizma odobrilo je Gradu Vodicama pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za treću fazu uređenja plaže Vruje. Iako u brojnoj konkurenciji prijavljenih i dobrih projekata, vodički gradski projekt je svojom kvalitetom, sveobuhvatnošću i jedinstvenošću rješenja ponovno zaslužio potporu ministarstva turizma.
Da podsjetimo, do sada su na ovoj gradskoj plaži završene dvije faze uređenja koje su ukupno koštale 8,5 milijuna kuna od čaga je većina novca osigurana iz gradskog proračuna, a s milijun kuna drugu fazu izgradnje sufinanciralo je i nerečeno ministarstvo.
Ugovor o dodjeli pola milijuna bespovratnih sredstava za nastavak uređenja gradonačelnica Vodica, Nelka Tomić, dr.med., potpisat će u srijedu, 13. prosinca u Zagrebu u Ministarstvu turizma.

više »

Prvi korak do rekonstrukcije vodičkog dijela Jadranske magristrale

Hrvatskim cestama d.o.o. izdana je Lokacijska dozvola koja je prije nekoliko dana postala i pravomoćna, a kojom je omogućeno raspisivanje natječaja za izvođenje infrastrukturnih radova na dijelu Jadranske magistrale kroz Vodice.
Radi se o radovima koje su Hrvatske ceste najavile prilikom otvaranja vodičke zaobilaznice i za koje su osigurale 13 milijuna kuna u svojoj blagajni. Planirana dionica koja će se rekonstruirati duga je skoro kilometar i proteže se od Hotela Orion do Zatonske ulice, a površina obuhvata iznosi 25000 m².

više »

Skoro 13 milijuna kuna za Sanaciju i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo je gradu Vodicama sufinanciranje projekta Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć i to u iznosu od 12.766.377,72 kuna.
Naime, Grad Vodice se, kao prihvatljiv predlagatelj, prijavio na Javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i dostavio svu potrebnu dokumentaciju na koju je dobio pozitivno mišljenje s ocjenom da ovaj gradski projekt ispunjava sve uvjete prihvatljivosti za sufinanciranje sredstvima iz Kohezijskog fonda.
Nedavno pristiglom odlukom nadležnog ministarstva uređuje se sufinanciranje ovog, za Grad Vodice, izuzetno važnog projekta. Cijeli je projekt vrijedan oko 15 milijuna kuna; u 85% iznosu bit će financiran sredstvima iz Kohezijskog fonda, dok će ostatak od 10% sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Grad Vodice samo 5%, odnosno manje od milijun kuna.
Potpisivanje ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava, slijedi sredinom siječnja iduće godine, nakon čega može započeti i realizacija samog projekta.

Poznati programi koje će sufinancirati Turistička zajednica grada Vodica u 2018. godini

Na posljednjoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Vodica odlučeno je, između ostalog, kojim će udrugama biti raspodijeljena sredstava za sufinanciranje projekata u 2018. godini.

više »

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Gradskog društava Crvenog križa Vodice održat će 13. prosinca od 9 do 13 sati u prostorijama Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi.
Iznimno je važno darivati krv, jer se ona ne može proizvesti umjetnim putem.  Darivatelji krvi, nesebično dajući sebe, spašavaju živote. Stoga se pridružite humanoj obitelji i pridružite se akciji.