Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Obavijest o provedbi deratizacije

Od 28. rujna do 11. listopada provodit će se jesenska preventivna sistematska deratizacija javnih površina na području Grada Vodica. U naseljima Gaćelezi, Čista Velika i Čista Mala, mjere će se provoditi 5. i 6. listopada, a u naseljima na otoku Prviću 9. listopada.

više »

Diversifikacija i novi oblici prihoda - poziv ribarima

LAGUR Galeb poziva ribare s područja Vodica, Skradina, Tribunja i Murtera na prezentaciju o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere 1.6 Diversifikacija i novi oblici prihoda, u petak, 22. rujna u 11 sati u Kulturnom centru Tribunj.
više »

Zbrinut opasni otpad Prvić Luke

Grad Vodice je, zajedno Mjesnim odborom Prvić Luke i u suradnji s tvrtkom CIAK, licenciranom za odvoz i zbrinjavanje opasnog otpada, vrlo uspješno završio akciju prikupljanja salonitnih ploča i ostalog opasnog otpada iz tog mjesta. Tijekom dva mjeseca, koliko je akcija trajala, prikupljeno je oko 3,5 tona opasnog otpada. Grad Vodice financirao je uslugu tvrtke CIAK, dok se Mjesni odbor pobrinuo za najam broda i odvoz otpada sa otoka.
Zadovoljni načinom suradnje i postignutim rezultatima, Grad Vodice planira istu akciju provesti i za mještane Šepurina. Mole se stoga svi Šepurinjani koji imaju opasni otpad kojeg bi se željeli riješiti da se jave u svoj Mjesni odbor ili u Komunalno redarstvo Grada Vodica. S obzirom na broj zainteresiranih bit će organizirani sakupljanje, odvoz i deponiranje opasnog otpada.

14. Karlovac Open

Članovi vodičkog Karate kluba Okit osvojili su pet medalja na prošlog vikenda održanom međunarodnom karate turniru 14. Karlovac Open. U konkurenciji 347 natjecatelja iz trideset i osam klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, zlato su osvojili Tereza Vunić u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg, Josip Čubrić u kategoriji mlađih učenika 38 kg i Ela Adžaga u kategoriji cicibanki do 22 kg. Ovjenčani broncom vratili su se Ante Kaleb  (cicibani 22kg) i Toni Gulam (mlađi učenici do38 kg).

Iskoristite pogodnosti ePošte i plaćajte račune iz svog doma

Grad Vodice ponovno obavještava građane da je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštom kojim je omogućeno primanje i plaćanje računa za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem elektroničnog oblika, takozvanog sustava ePošte. Ova usluga dostupna je građanima još od prvog dana travnja 2016. godine, ali ju koristi mali broj građana. Iskoristite ovaj jednostavan način plaćanja i izbjegnite čekanja na šalterima Pošte - potrebno je samo podnijeti zahtjev za korištenje sustava ePošte putem internetske stranice ili u bilo kojem poštanskom uredu.  

više »

O nastavku radova na kanalizacijskoj mreži aglomeracije Vodice-Srima-Tribunj i otok Prvić

Jučer je održan radni sastanak gradonačelnice Vodica dr. Nelke Tomić, njezina zamjenika Stipe Bosotina i pročelnika Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo, Marka Lugovića s direktorom Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik Željkom Štrkaljem i ravnateljem Županijske uprave za ceste Šibensko-kninske županije Antom Paratom. Razgovaralo se o daljnjoj izgradnji kanalizacijske mreže u sklopu aglomeracije Vodice- Srima-Tribunj i otok Prvić koja se financira sredstvima Europske unije, a projekt vodi šibenski Vodovod i odvodnja.

više »

UrbEco – Intermodalni urbani ekološki sustav javnog prijevoza brodovima

U Vodicama je održan sastanak gradonačelnice Vodica dr. Nelke Tomić i vodičkih gradskih službi s predstavnicima Ureda za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, Matijom Bumbakom i Krešimirom Kovačem. Tema sastanka bila je predstavljanje projekta UrbEco – Intermodalni urbani ekološki sustav javnog prijevoza brodovima kojeg šibenski ured provodi za sve otoke Šibensko-kninske županije. Riječ je o projektu kojim će se podići kvaliteta linijskog prijevoza, povećati učestalost brodskih linija te tako poboljšati efikasnosti brodskog prijevoza.

više »

Vilinske priče Ane Bilić sada i na cd-u

Dječja spisateljica Ana Bilić Udovičić objavila je cd s dječjim pričama za laku noć pod nazivom Vilinske priče. Riječ je o dvadeset audio priča koje je autorica snimila prema istoimenoj knjizi koju je objavila 2015. godine. Sve priče su temeljene na hrvatskoj i slavenskoj mitologiji koje je autorica ispričala na vlastiti način i prilagodila ih potrebama današnjeg djeteta.

više »

Uspješan turistički kolovoz

Vodice nastavljaju s izuzetno uspješnom turističkom sezonom. Samo u kolovozu na područje Vodica stiglo je 64.486 gostiju koji su ostvarili 461.085 noćenja. Porast je to od 6% u dolascima i 7% u noćenjima, u usporedbi sa kolovozom 2016. godine. Najveći broj noćenja ostvaren je u objektima u domaćinstvima koji su u kolovozu ostvarili porast od 5% u noćenjima, u odnosu na isto razdoblje lani.

više »

Vodički Crveni križ prikupio potreban školski pribor

Uspješno je završena akcija Gradskog društva Crvenog križa Vodice kojom je prikupljen školski pribor za učenike slabijeg imovinkog stanja. Za uspješnost akcije uvelike je zaslužna Papirnica Miko iz Vodica te donacije velikodušnih građana koji su omogućili da nekoliko učenika dobije potreban školski pribor, nove torbe ili pak obuću. Veliko hvala svima na sudjelovanju i nesebičnom doprinosu akciji.