Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Izrađuje se dokumentacija za uređenje pomorskog dobra od lukobrana do Stare škole

Lučka uprava Šibensko-kninske županije je objavila natječaj za izradu projektne dokumentacije uređenja proširnog lučkog područja luke otvorene za javni promet u dužini od lukobrana do zgrade Stare škole u Vodicama.

Ministar Butković u Vodicama

Danas će, oko 14 sati, tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, gospodin Oleg Butković, posjetiti gradilište zaobilaznice Vodice i uvjeriti se u dinamiku radova na njezinoj izgradnji.

Najprodavaniji CD s vodičkog CMC festivala

Prema službenoj tjednoj listi prodanih albuma u Hrvatskoj, prošlog je tjedna najprodavaniji bio festivalski CD "CMC festival Vodice 2016", dvostruki album s 31 novom pjesmom raznih izvođača, u izdanju Croatia Recordsa.

"Sakupljamo staro željezo...." trenutno nema rješenja

Na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj početkom srpnja, bilo je govora o mogućem rješavanju problema zvučnog reklamiranja kamiona za sakupljanje glomaznog i željeznog otpada na području Grada Vodica. 
više »

Gotov Glavni projekt izgradnje novog dječjeg vrtića

Završen je Glavni projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u Doćinama. Prošle su godine izrađeni Idejni projekt i Idejno rješenje, a sada je gotov i Glavni projekt te je time kompletirana sva potrebna dokumentacija za pokretanje postupka dobivanja građevinske dozvole. Izradu Glavnog projekta kojeg je izradila je tvrtka za projektiranje i inženjering ARX iz Šibenika, financirao je Grad Vodice.

više »

Plaćanje računa koje izdaje Grad Vodice putem sustava ePošte

Grad Vodice ponovno obavještava građane da je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštom kojim je omogućeno primanje i plaćanje računa za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem elektroničnog oblika, takozvanog sustava ePošte. Ova usluga dostupna je građanima još od prvog dana travnja 2016. godine. Potrebno je samo podnijeti zahtjev za korištenje sustava ePošte u poštanskom uredu, a primanje računa je potpuno besplatno (više o usluzi na: www.eposta.hr).

Obavijest o mogućnosti primanja računa i u elektroničkom obliku čini sastavni dio računa Grada Vodica za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda za razdoblje od srpnja do prosinca.

Djeca iz župa Drvara i Bosanskog Grahova ljetovala na otoku Prviću

Od 16. do 21. kolovoza, tridesetak mladih iz župa Drvar i Bosansko Grahovo ljetovali su na otoku Prviću u organizaciji ove dvije župe, Zajednice Hrvata Bosne  i Hercegovine Šibensko-kninske županije i Grada Vodica. Gosti iz Banjalučke biskupije bili su smješteni u bivšem Franjevačkom samostanu u Prvić Luci koji je sada u vlasništvu Šibenske biskupije i služi kao duhovni centar za odmore i duhovne obnove.

Za vrijeme boravka na otoku Prviću djeca su sudjelovala u proslavi sv. Roka, patrona župe u Prvić Šepurini i procesiji kroz mjesto, a jedan su dan posjetili i Memorijalni centar Faust Vrančić. Posljednjeg dana boravka bili su na turističkoj plovidbi brodom rijekom Krkom, od Šibenskog kanala do Skradina te posjetili Nacionalni park Krka.

više »

Samo pet prijavljenih prekršaja prekomjerne buke

Zbog buke i prekomjerno glasnog puštanja glazbe na otvorenim prostorima ugostiteljskih objekata u ljetnim mjesecima, Grad Vodice je donio Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti kojom se nastoji smanjiti ovaj problem i omogućiti miran san sugrađanima i gostima barem u onim dijelovima grada koji su pretežno rezidencijalni. Stoga je Grad Vodice zatražio izvješća šibenske Službe turističke inspekcije, Sanitarne inspekcije i Policijske postaje Vodice o zabilježenim prekršajima prekoračenja dozvoljenog radnog vremena, dopuštenih granica buke i remećenja javnog reda i mira na području Grada Vodica, kako bi se primijenile odredbe smanjenja radnog vremena na one ugostiteljske objekte za koje postoji dvije i više prijava.

Prema dostavljenim je izvješćima vidljivo da je ove turističke sezone na području Grada Vodica zabilježeno samo pet prekršaja od čega se tri odnose na prekoračenje dozvoljenog radnog vremena, jedna na nedozvoljenu upotrebu elektroakustičkih uređaja na otvorenom te jedna na neposjedovanje Rješenja sanitarne inspekcije o udovoljavanju uvjeta zaštite od buke, a četiri se od pet navedenih prekršaja odnose na isti ugostiteljski objekt.

Spremno u novu pedagošku godinu

Bliži se početak nove pedagoške godine koju Dječji vrtić Tamaris i Osnovna škola Vodice dočekuju spremni i s boljim boravišnim uvjetima. Naime, zbog dotrajalosti tri krovišta zgrade dječjeg vrtića, nakon odabira najpovoljnijeg i, u ovom slučaju jedinog ponuđača, obavljena je žurna rekonstrukcija najproblematičnijeg dijela krova iznad dnevnog boravka koji je već nekoliko puta bio poplavljen. Kako bi nova predškolska godina ove jeseni mogla početi bez zakašnjenja, a budući da je u ljetnim mjesecima vrtić pohađao mali broj djece smješten u područnom objektu Okit, radovi su provedeni bez obzira na zabranu izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone. Radove vrijedne gotovo pola milijuna kuna izvela je tvrtka Filips.

više »

Kraće radno vrijeme "Operi"

Zbog učestalih pritužbi građana i prijave  podnesene Policijskoj upravi Vodice i Sanitarnoj inspekciji, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev je Ugostiteljskom objektu Opera  skratila radno vrijeme. Naime, kako je predviđeno gradskom Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti ova se mjera primjenjuje u slučaju opetovanog narušavanja javnog reda i mira i preglasnog puštanja glazbe do kasno u noć i nakon dopuštenog radnog vremena. Kako se spomenuti ugostiteljski objekt nalazi na šetnici u blizini Hotela Punta i depadansi te Vile Radin, u rezidencijalnoj gradskoj zoni, prekomjerna glasnost je prouzročila nezadovoljstvo stanara i gostiju. Uzevši sve to u obzir, donesena je odluka kojom će ovaj objekt u slijedećih mjesec dana moći biti otvoren samo do ponoći, dakle dva sata kraće.

Događanja
pet, 28. 04. 2017. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sub, 29. 04. 2017. u 18:30 h
Gradska vijećnica grada Vodica
sub, 29. 04. 2017. u 19:00 h
Kino Vodice
sub, 29. 04. 2017. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 30. 04. 2017. u 19:00 h
Kino Vodice
ned, 30. 04. 2017. u 20:30 h
Kino Vodice

Web kamera