Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

I. Vodice Trek

Atletski klub Okit organizira  u subotu, 1. listopada I. Vodice Trek koji kreće i završava na Trgu dr. Franje Tuđmana, a odvija se na pitoresknim stazama kroz vodička polja te  prolazi arheološkim i kulturno-povijesnim lokalitetima.
Vodice trek organiziran je u tri kategorije: dužine od 25 km, 15 km ili 5 km, a start je u ranim jutranjim satima.

Čestitamo Međunarodni dan starijih osoba

Povodim 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, svim starijim građanima naše županije čestitamo na svemu  doživljenom i lijepo proživljenom u životu!

"Na starima svijet opstaje, a na mladima ostaje!"

Iskrene čestitke i najbolje želje

članovi Udruge umirovljenika grada Vodica i
gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev 

više »

Video nadzor na strateškim mjestima

Grad Vodice potpisao je ugovor s tvrtkom Telital mobitel d.o.o. za isporuku i ugradnju opreme sustava tehničke zaštite vrijedan 112.000,000 kuna.

više »

Obitelji Wollering uručena zahvala za vjernosti Vodicama

Jučer su gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i direktorica Turističke zajednice grada Vodica Anita Franin Pećarica iskoristile ponovni dolazak bračnog para Wollering koji već trideset i jednu godinu dragocjene trenutke svog odmora provode u Vodicama, uvijek kod istih domaćina, obitelji Mladenke i Josipa Kosić te im u znak zahvale darovale prigodnu košaru autohtonih prozvoda i zahvalnicu,

Završetkom HERA programa svečano otvoren arheološki lokalitet Velika Mrdakovica

Danas, samo nekoliko dana uoči Bakanalija, svečano će biti otvoren arheološki lokalitet Velika Mrdakovica čime je završen projekt HERA (Sustainable tourism management of Adriatic HERitage) sufinanciran sredstvima predpristupnog europskog IPA fonda. Kroz program je istražen jedan dio liburnsko-rimskog naselja na samoj glavici brda Velike Mrdakovice, napravljena je pješačko-biciklistička staza koja spaja naselje s rimskom cisternom u podnožju i nekropolom na padini brda te je osmišljena kulturna turistička ruta  Voda – moćna stvarateljica povijesti kojom se povezuju kulturne atrakcije Šibensko–kninske županije snažno obilježene vodom.

više »

Završio još jedan IPA projekt

Danas će se u prostorijama Županijskog vatrogasnog operativnog centra održati primopredaja sustava video nadzora šumskih požara vrijednog gotovo 1.400.000,00 kuna. Ovim sustavom omogućeno je preventivno i optimalno djelovanje u otkrivanju i nadzoru požara najsuvremenijom ICT tehnologijom na gotovo 500 km² površine. Jedna od kamera bit će postavljena i na području Grada Vodica, na repetitoru u Srimi.

više »

Uskoro počinju radovi na uređenju prvićkog sportskog igrališta Mareta

Grad Vodice potpisao je ugovor s tvrtkom Agrad projekt d.o.o. o izvođenju radova na uređenju sportskog igrališta Mareta na otoku Prviću. Ugovor je vrijedan gotovo 710.000,00 kuna, a sufinancirat će ga s 480.000,00 kuna Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Planirano je da radovi započnu prije početka listopada.

U tijeku upisi na likovne radionice

Likovna udruga MORE, s početkom nove školske godine, ponovno vrši upis u kreativne radionice za djecu i odrasle. Kroz radionice se uče i svladavaju razne likovne tehnike i vještine, razvijaju se originalnost i kreativnost te usvajaju estetske vrijednosti domaće i svjetske kulturne baštine.

više »

Grad prijavio dva značajna projekata na Ministarstvo turizma

Grad Vodice je prijavio dva značajna projekta na Ministarstvo turizma u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini.
više »

Ostvareno milijun noćenja!

Prošle su nedjelje Vodice ubilježile milijunto noćenje, čak 25 dana ranije nego lani. Nakon odličnog srpnja i podaci za kolovoz govore u prilog pozitivne turističke sezone. 

više »