Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Započeli radovi na uređenju pješačke staze na Putu Gaćelezi

Započeli su radovi na uređenju nogostupa na Putu Gaćelezi.
Naime, Grad Vodice i tvrtka Bučić gradnja d.o.o. još su početkom ljeta potpisali ugovor o izvođenju javnih radova na uređenju pješačke staze na jednom dijelu županijske ceste Put Gaćeleza, a kako je zbog turističke sezone na snazi bila zabrana izvođenja građevnih radova, s radovima se krenulo ovih dana. Radi se o uređenu nogostupa i kolnika od podvožnjaka na samom početku prometnice do skretanja za Auto salon Stanko. Radove, čija je vrijednost procijenjena na nešto manje od 700.000,00 kuna zajednički će financirati Grad Vodice i Županijska uprava za ceste.

Nastavlja se uređenje šetnice na otoku Prviću

Grad Vodice je nabavio ogradu od kroma čiji je  izgled odobrio nadležni Konzervatorski odjel u Šibeniku budući da je cijeli otok zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Ograda će biti postavljena na južnom dijelu šetnice Prvić Luke. Trenutno se izrađuju temelji, nakon čega će biti postavljena i sama ograda u dužini od 120 metara.

Grad Vodice i Hrvatske vode zajedno provode Program regulacije i odvodnje površinskih voda

Grad Vodice i Hrvatske Vode rade na cjelovitoj zaštiti od poplava, pa je tim povodom u Zagrebu predstavljen Program regulacije i odvodnje površinskih voda i Projekt: Integralno postupanje s vodama na području Grada Vodica kojeg izrađuje tvrtka Plimica d.o.o..  
Sastanku su, uz domaćine, zamjenicu generalnog direktora Hrvatskih voda Fani Bojanić i voditelja Sektora zaštite od štetnog djelovanja voda Nedjeljka Šimundića, prisustvovali gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Grada Vodica Marko Lugović, predstavnici Hrvatskih voda Split i Šibenik te izrađivač Projekta Ratomir Petrov iz tvrtke Plimica d.o.o..

više »

Nastavlja se uređenje zapadne gradske plaže

Nastavljaju se radovi na uređenju gradske plaže od Hotela Punta do Plave plaže. Naime, Grad Vodice i tvrtka Bemix d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju prve faze uređenja ovoga dijela zapadne plaže još prije ove turističke sezone. Međutim kako svi radovi nisu mogli biti izvedeni prije ljeta, ovih se dana nastavlja njihova realizacija. Radovi, koji osim dosadašnjeg uređenja, uključuju još i izgradnju nekoliko betonskih šesterokuta obrubljenih kamenom i formiranje pješčanih uvalica za djecu, vrijedni su 3,6 milijuna kuna. Grad Vodice osigurao je sufinanciranje ovog značajnog projekta s milijun kuna iz proračuna Ministarstva turizma.

"Sedmi kontinent" po treći put

Već treću godinu za redom Udruga Djeca susreću umjetnost i Pučko otvoreno učilište Vodice organiziraju filmski program Sedmi kontinent. Program uključuje predavanja na temu filmske pismenosti za učitelje i nastavnike te projekcije uz prisutnost filmskih stručnjaka za učenike. Prvi stručni skup na tu temu održat će se večeras, 11. listopada u 18 sati u Kulturnom centru Vodice.

više »

Sjajan turistički rujan

Odlični turistički rezultati nastavljaju se i u rujnu. Na području Turističke zajednice grada Vodica u tom je mjesecu ostvareno ukupno 18.904 dolazaka i 99.958 noćenja, što predstavlja porast od 18 % u dolascima i 10 % u ostvarenim noćenjima u odnosu na prošlogodišnji rujan. Najviše su noćenja ostvarili strani gosti iz Njemačke, Poljske, Slovačke, Češke i Austrije.

više »

Održana predstava u sklopu projekta "Iz tame u svijetlo"

Pučko otvoreno učilište Vodice  i Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u srijedu su ugostili Zajednicu Cenacolo koja je u sklopu projekta Iz tame u svjetlo izvela predstavu Sjene. Predstava, koja se održala kao dio programa Borbe protiv ovisnosti, prikazuje životni put jednog ovisnika u zajednici Cenacolo.

više »

Čestitamo Dan neovisnosti

Svim sugrađanima,
čestitam Dan neovisnosti, spomendan na dan kad smo prekidanjem svih državno-pravnih odnosa s ondašnjom Jugoslavijom, počeli ostvarivati naš, hrvatski san o vlastitoj, samostalnoj i neovisnoj državi.

Vaša gradonačelnica
Branka Juričev Martinčev

Nastavlja se uređenje Herfordskog prilaza

Nakon ljetos provedenih radova ispitivanja snimke postojećeg stanja svih podzemnih instalacija, nastavlja se realizacija ugovora kojeg su potpisali Grad Vodice i Minigradnja d.o.o. za prvu fazu uređenja dijela Trga hrvatskih mučenika, poznatijeg kao Herfordski prilaz.

više »

Donesen Urbanistički plan uređenja naselja Grabovci

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica donesen je Urbanistički plan uređenja naselja Grabovci kojeg je izradio Geoprojekt d.d. iz Splita, a kojim je omogućena izgradnja, ne samo stambenih i gospodarskih, već i objekata javne i društvene namjene, prostora za sport, rekreaciju, uređenje zelenih površina i uvođenje komunalne infrastrukture. Za izradu ovog Urbanističkog plana koji obuhvaća 13 ha površine Grad Vodice je izdvojio 90.000,00 kuna, a njegovim donošenjem Grabovci su po prvi puta dobili plan budućeg uređenja i razvoja mjesta.

više »