Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Nastavlja se uređenje Herfordskog prilaza

Nakon ljetos provedenih radova ispitivanja snimke postojećeg stanja svih podzemnih instalacija, nastavlja se realizacija ugovora kojeg su potpisali Grad Vodice i Minigradnja d.o.o. za prvu fazu uređenja dijela Trga hrvatskih mučenika, poznatijeg kao Herfordski prilaz.

više »

Donesen Urbanistički plan uređenja naselja Grabovci

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica donesen je Urbanistički plan uređenja naselja Grabovci kojeg je izradio Geoprojekt d.d. iz Splita, a kojim je omogućena izgradnja, ne samo stambenih i gospodarskih, već i objekata javne i društvene namjene, prostora za sport, rekreaciju, uređenje zelenih površina i uvođenje komunalne infrastrukture. Za izradu ovog Urbanističkog plana koji obuhvaća 13 ha površine Grad Vodice je izdvojio 90.000,00 kuna, a njegovim donošenjem Grabovci su po prvi puta dobili plan budućeg uređenja i razvoja mjesta.

više »

IV. Kreativni dani Fausta Vrančića

Udruga Otok s Prvića već četvrtu godinu za redom organizira Kreativne dane Fausta Vrančića koji će se ovog listopada održavati od petka, 7., do nedjelje, 9. listopada. Samo otvorenje će se održati u petak, 07. listopada u 17 sati u prostorijama Dva bunara u Prvić Luci, ali uvodno predavanje u Festival će biti već u 16.30 na istom mjestu.
Ovu godinu na Festivalu gostuju: FabLab Hrvatska, Omer Rak, Zvjezdarnica Zagreb, Udruga Dragodid, Zmajari i mnogi drugi. Nihove radionice i predavanja bit će posvećene 3D modeliranju, skeniranju i printanju, planetima, zvijezdama i asteroidima, nepoznatim i poznatim činjenicama o Faustu, suhozidnoj gradnji, izrađivanju i puštanju zmajeva i mnoštvu drugih aktivnosti za sve uzraste.Manifestaciju je i ove godine financijki podržao Grad Vodice.

Grad Vodice darovao Osnovnu školu Vodice povodom Svjetskog dana učitelja

Povodom, 5. listopada, Svjetskog dana učitelja Grad Vodice je za potrebe kvalitetnijeg održavanja nastave, poklonio učiteljima i učenicima Osnovne škole Vodice školsku opremu i nastavna pomagala vrijedne više od 50.000,00 kuna. Prema prijedlogu samih učitelja nabavljene su nove školske ploče, prijenosna računala, mikroskop, fotoaparat, projektori i strunjače koji će učiteljima omogućiti lakše poučavanje, a učenicima zanimljiviju nastavu i lakše usvajanje novog znanja.

Grad Vodice financira izmjenu drvenih grilja na zgradi Stare općine

Grad Vodice je, nakon provedene nabave bagatelne vrijednosti, povjerio tvrtki Skelin Mont d.o.o. iz Šibenika poslove nabave i postavljanja novih vanjskih prozorskih zatvora na zgradi Stare općine. Ugovoreni poslovi vrijedni su 75.000,00 kuna, a podrazumijevaju izmjenu svih drvenih grilja novim aluminijskim kapcima te jednog dotrajalog prozora na prozorima prostorija u kojima su smješteni uredi Ministarstva unutarnjih poslova. Radovi bi trebali biti završeni do početka studenog.

Jesenska preventivna sistematska deratizacija javnih površina na području Grada Vodica

Od 10. do 21. listopada provodit će se jesenska preventivna sistematska deratizacija javnih površina na području Grada Vodica. Deratizacija će se provesti parafinskim i rasutim mamcima s aktivnom tvari bromadiolon koji su crvene i tamno roza boje. 

više »

Nastavljaju se radovi na sanaciji i uređenju kanala oborinskih voda

Hrvatske vode započele su s čišćenjem i popravcima oborinskih kanala na području Vodica još prije turističke sezone, prema dokumentaciji koju je izradila tvrtka Plimica d.o.o. iz Splita. Nakon ljetne stanke radovi se nastavljaju čišćenjem zarova od Tribunjske ceste pa sve do mora, a na dijelovima gdje je to potrebno izvršit će se i betoniranje podloge.

više »

23. sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica

Danas, 3. listopada, u Gradskoj vijećnici Grada Vodica, s početkom u 10 sati održat će se 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Vodica. Dnevni red i prijedloge akata možete vidjeti ovdje

Grad Vodice sufinancira prijevoz učenika i ove godine

Ove školske godine Grad Vodice sufinancira prijevoz javnim gradskim prijevozom 124 srednjoškolaca s područja Grada Vodica i prijevoz brodom za petoro učenika s otoka Prvića, za što se svakog mjeseca iz gradskog proračuna izdvaja gotovo 20.000,00 kuna.

Očitovanje Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

Hrvatski zavod za hitnu medicinu, ponukan upitima vezanim uz organizaciju hitne medicinske službe u Tisnom, odnosno Šibensko-kninskoj županiji, a kako bi ispravno informirao građane i cjelokupnu javnost te onemogućio zlonamjernu manipulaciju od strane određenih pojedinaca, dostavlja slijedeće očitovanje:

više »