Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

"Ovo nije kraj" dostupan na youtube

Na youtubu je objavljena reportaža s 9. memorijalnog malonogometnog turnira "Ovo nije kraj" koji se u spomen na poginule kornatske heroje održao 28. kolovoza na vodičkoj rivi.
Na turniru su uz domaćina, MNK"Heroji 2007", igrali aktualni prvaci Hrvatske MNK "Nacional" (Zagreb) te MNK "Tommy", "Split" i HMNK "Vrgorac". Pored natjecateljskog dijela odigrala se revijalna utakmica između veterana HNK "Hajduk" i ekipe "Split Stars".

LD Sokol očistilo poljski put

Članovi vodičkog Lovačkog društva Sokol očistili su 1800 m2 poljskog puta od Kozare do Rastovca, uklonili grmlje i šiblje te odvezli proneđeni krupni otpad uz makadamsku prometnicu, za što im je Grad Vodice isplatio gotovo 20.000,00 kuna.

Darovi za vjerne austrijske goste

Gradonačelnica i predsjednica Turističke zajednice grada Vodica Branka Juričev Martinčev i direktorica vodičke Turističke zajednice Anita Franin Pečarica nastavile su s lijepim običajem darivanja i druženja s vodičkim dugogodišnjim gostima. Ovoga su puta bile u posjetu domaćinima Lučev koje već skoro četiri desetljeća ugošćuju obitelj Stadler iz Beča. 

više »

Međunarodni karate turnir DBG Open 2016 Čitluk

Na nedavno održanom Međunarodnom karate turniru DBG Open 2016 u Čitluku kod Međugorja na kojem je sudjelovalo 506 natjecatelja iz 46 hrvatskih, bosanskohercegovačkih i crnogorskih klubova, članovi Karate kluba Okit osvojili su četiri medalje: zlatna je bila Tereza Vunić u kategoriji mlađe kadetkinje do 42 kg, srebro je osvojila Sasha Ianachi Ćopić u kategoriji učenice do 40 kg, a broncu su osvojili Patrik Adžaga u kategoriji ulenika do 40 kg i Neo Turčinov u kategoriji učenika do 45 kg.

Natječaj za sufinanciranje projekata udruga u 2017.

Turistička zajednica grada Vodica raspisala je Natječaj za sufinanciranje projekata udruga u 2017. godini. Pravo prijave imaju udruge sa sjedištem na području Grada Vodica, registrirane prema Zakonu o udrugama, a projekti koji se prijavljuju trebaju biti usmjereni na poboljšanje turističke ponude grada Vodica i temeljiti se na već postignutim rezultatima prijašnjih sličnih aktivnosti udruge. Sukladno pravilima natječaja, prednost imaju projekti koji se odnose na pred i posezonu. Udruge svoje projekte mogu prijaviti do 12. listopada 2016.

I. Vodice Trek

Atletski klub Okit organizira  u subotu, 1. listopada I. Vodice Trek koji kreće i završava na Trgu dr. Franje Tuđmana, a odvija se na pitoresknim stazama kroz vodička polja te  prolazi arheološkim i kulturno-povijesnim lokalitetima.
Vodice trek organiziran je u tri kategorije: dužine od 25 km, 15 km ili 5 km, a start je u ranim jutranjim satima.

Čestitamo Međunarodni dan starijih osoba

Povodim 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, svim starijim građanima naše županije čestitamo na svemu  doživljenom i lijepo proživljenom u životu!

"Na starima svijet opstaje, a na mladima ostaje!"

Iskrene čestitke i najbolje želje

članovi Udruge umirovljenika grada Vodica i
gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev 

više »

Video nadzor na strateškim mjestima

Grad Vodice potpisao je ugovor s tvrtkom Telital mobitel d.o.o. za isporuku i ugradnju opreme sustava tehničke zaštite vrijedan 112.000,000 kuna.

više »

Obitelji Wollering uručena zahvala za vjernosti Vodicama

Jučer su gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i direktorica Turističke zajednice grada Vodica Anita Franin Pećarica iskoristile ponovni dolazak bračnog para Wollering koji već trideset i jednu godinu dragocjene trenutke svog odmora provode u Vodicama, uvijek kod istih domaćina, obitelji Mladenke i Josipa Kosić te im u znak zahvale darovale prigodnu košaru autohtonih prozvoda i zahvalnicu,

Završetkom HERA programa svečano otvoren arheološki lokalitet Velika Mrdakovica

Danas, samo nekoliko dana uoči Bakanalija, svečano će biti otvoren arheološki lokalitet Velika Mrdakovica čime je završen projekt HERA (Sustainable tourism management of Adriatic HERitage) sufinanciran sredstvima predpristupnog europskog IPA fonda. Kroz program je istražen jedan dio liburnsko-rimskog naselja na samoj glavici brda Velike Mrdakovice, napravljena je pješačko-biciklistička staza koja spaja naselje s rimskom cisternom u podnožju i nekropolom na padini brda te je osmišljena kulturna turistička ruta  Voda – moćna stvarateljica povijesti kojom se povezuju kulturne atrakcije Šibensko–kninske županije snažno obilježene vodom.

više »