Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Završio još jedan IPA projekt

Danas će se u prostorijama Županijskog vatrogasnog operativnog centra održati primopredaja sustava video nadzora šumskih požara vrijednog gotovo 1.400.000,00 kuna. Ovim sustavom omogućeno je preventivno i optimalno djelovanje u otkrivanju i nadzoru požara najsuvremenijom ICT tehnologijom na gotovo 500 km² površine. Jedna od kamera bit će postavljena i na području Grada Vodica, na repetitoru u Srimi.

više »

Uskoro počinju radovi na uređenju prvićkog sportskog igrališta Mareta

Grad Vodice potpisao je ugovor s tvrtkom Agrad projekt d.o.o. o izvođenju radova na uređenju sportskog igrališta Mareta na otoku Prviću. Ugovor je vrijedan gotovo 710.000,00 kuna, a sufinancirat će ga s 480.000,00 kuna Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Planirano je da radovi započnu prije početka listopada.

U tijeku upisi na likovne radionice

Likovna udruga MORE, s početkom nove školske godine, ponovno vrši upis u kreativne radionice za djecu i odrasle. Kroz radionice se uče i svladavaju razne likovne tehnike i vještine, razvijaju se originalnost i kreativnost te usvajaju estetske vrijednosti domaće i svjetske kulturne baštine.

više »

Grad prijavio dva značajna projekata na Ministarstvo turizma

Grad Vodice je prijavio dva značajna projekta na Ministarstvo turizma u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini.
više »

Ostvareno milijun noćenja!

Prošle su nedjelje Vodice ubilježile milijunto noćenje, čak 25 dana ranije nego lani. Nakon odličnog srpnja i podaci za kolovoz govore u prilog pozitivne turističke sezone. 

više »

Javni poziv Šibensko-kninske županije

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Šibensko-kninske županije, u postupku izdavanja lokacijske dozvole za izgradnju Centra za posjetitelje Šibensko-kninske županije i Sportsko rekreacijskog centra Račice u Vodicama po zahtjevu ulagača Šibensko-kninske županije, temeljem odredaba članka 142. st. 1 Zakona o gradnji (“Narodne novine” broj 153/13), objavljuje JAVNI POZIV 

više »

Život i djelo Dragutina Antuna Parčića

Društvo prijatelja glagoljice i Nadbiskupijski pastoralni institut, u sklopu projekta Hrvatska glagoljaška baština, organiziraju predavanje dr.med.spec. kirurga u miru, Vladimira Lučeva: Život i djelo Dragutina Antuna Parčića koje će se održati u srijedu, 14. rujna, u maloj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4 u Zagrebu, s početkom u 19 sati.

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a

Nakon što je obrađeno svih 756 biračkih mjesta u IX. izbornoj jedinici, poznati su i konačni rezultati ovogodišnjih parlamentarnih izbora.

više »

"Djeca su najveće bogatstvo"

Jučer je gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev primila roditelje koji su u protekla tri mjeseca dobili prinove. Tom je prigodom Gradonačelnica, uz čestitke i lijepe želje, darovala sretne obitelji jednokratnom pomoći za novorođenčad.

više »

Dobra vijest za vlasnike brodica u ACI marini Vodice

U ured gradonačelnice Vodica gospođe Branke Juričev Martinčev stigla je Odluka ACI d.d. koju je potpisao član Uprave ACI-ja gospodin Kristijan Pavić kojom se mijenja ranije donesena odluka ovog Društva. 

više »