Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Ministar Butković u Vodicama

Danas će, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, gospodin Oleg Butković, posjetiti Vodice u sklopu planiranih obilazaka velikih infrastrukturnih projekata koje je ovo ministarstvo uvrstilo u operativni program Promet 2007.-2013., kao jedno od tri najvažnija infrastrukturna projekta na području Hrvatske. Ministra Butkovića i njegove najbliže suradnike: Jadranku Fržop i Maria Madunića, pomoćnike ministra i Ivanu Šušnjić iz Kabineta ministra te direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, dočekat će gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i župan Šibensko-kninski Goran Pauk te će zajedno obići mjesto gdje će započeti građevinski radovi na dionici magistrale kod križanja za Srimu.

više »

Kupnjom knjige pomozite obnovu vodotornja u Vukovaru

Tek što je jedan sajam knjiga napustio šetalište parka na Trgu kneza Branimira, od sutra pa sve do 26. srpnja ljubitelji pisane riječi moći će uživati u još jednoj sajmenoj ponudi knjiga. Trgovačko društvo Good book d.o.o. organizira humanitarnu prodaju knjiga od koje se 20% prihoda izdvaja za obnovu vukovarskog vodotornja.

Rezultati HEP-ovog natječaja

Na HEP-ov natječaj za dodjelu donacija udrugama, klubovima i ustanovama u 2016. godini, prijavilo se trinaest udruga i klubova s područja Grada Vodica. Odobrena je jedino prijava Gradske knjižnice Vodice za projekt "Brnistra" u iznosu od 4.000,00 kuna. 

Prošle godine na ovaj natječaj prijavilo se devetnaest udruga s područja Grada Vodica i nijedna prijava nije odobrena.

Vijeće za komunalnu prevenciju

Na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Vodica, uz prisutnost gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev, dogradonačelnika Luke Lipića i predsjednika Gradskog vijeća Danijela Lasana Zorobabela, komunalnih redara te predstavnika nadležnih gradskih službi i tvrtki, predstavnika građana i Policije, raspravljalo se o nadolazećoj turističkoj sezoni.
Kako bi ljetni mjeseci prošli što mirnije i sigurnije, sa što manje nezadovoljstva te kako bi se mogućnosti incidenata i nepoželjnih situacija svele na što manju moguću mjeru, doneseno je nekoliko zaključaka koje će tome pridonijeti.

više »

Nova parkirališna mjesta

Grad Vodice i Gradsko poduzeće d.o.o. zajedno su uredili nove parkirališne prostore. Na samom ulazu u grad, prostor bivše Drvoplastike sada je parkiralište, a još je nekoliko parkirnih mjesta uređeno i na prilazu Plavoj plaži. Trenutno Gradsko poduzeće raspolaže sa oko 600 parkirališnih mjesta na području Vodica i Srime.

Ponovo među najtransparentnijima

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti svih 576 hrvatskih jedinica lokalne samouprave. Grad Vodice je dobio najvišu moguću ocjenu te mu je uručeno Priznanje Instituta. Nagrada je tim vrijednija, ako se zna da je ovo priznanje zaslužilo još samo jedanaest županija, dvadeset i četiri grada te osam općina.
U istraživanju je proračunska transparentnost lokalnih jedinica mjerena brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama od studenog 2015. do ožujka 2016. godine. 

Dobri turistički rezultati

I prije početka prave turističke sezone Vodice bilježe povećanje broja gostiju.
Samo u lipnju Vodice je posjetilo 2% više gostiju koji su ostvarili 3% više noćenja, pa je tako u prvih šest mjeseci ostvareno ukupno 136 655 noćenja, odnosno ukupno 3% više nego u istom razdoblju prošle godine. U prvoj polovici godine najbrojniji su bili domaći gosti, a slijede Nijemci, Poljaci, Česi, Austrijanci, Slovenci. 

Prema statističkim pokazateljima vidljiv je porast dolazaka i noćenja ostvaren s domaćeg, poljskog, austrijskog, slovenskog češkog, švedskog, finskog, slovačkog i francuskog tržišta. Trenutno u Vodicama boravi 9000 gostiju.

Otvorena punionica elektromotornih vozila u Vodicama

Odnedavno i vlasnici vozila na električni pogon mogu svoje limene ljubimce puniti u Vodicama. Naime, prema sporazumu kojeg su još početkom ožujka potpisali Grad Vodice i Hrvatska elektroprivreda d.d. postavljena je jedna punionica s dva priključka za vozila na električni pogon na površini u vlasništvu Grada Vodica s istočne strane Autobusnog kolodvora. 

Usluga punjenja je besplatna, a kartice kojima se omogućava punjenje vozila mogu se preuzeti na kiosku Tiska koji se nalazi na samom kolodvoru uz predočenje nekog osobnog dokumenata. Predviđeno vrijeme punjenja po vozilu je 30 minuta.

Podignuta plava zastava na Plavoj plaži

Danas su s radom počele spasilačke službe na Plavoj plaži u Vodicama i na plaži Srima. Prošlog tjedna Plava je zastava podignuta na Srimi, a od jutros vijori se i na Plavoj plaži. Tako obje gradske plaže nose oznaku kakvoće mora, sigurnosti i kvalitetnog plažnog sadržaja.

Uređenje pješačke staze Put Gaćeleza

Grad Vodice i tvrtka Bučić gradnja d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju javnih radova na uređenju pješačke staze na jednom dijelu županijske ceste Put Gaćeleza. Radi se o uređenu nogostupa i kolnika od podvožnjaka na samom početku prometnice do uljare Sveti Ivan. Radove, čija je vrijednost procijenjena na nešto manje od 700.000,00 kuna zajednički će financirati Grad Vodice i Županijske ceste, a kako je zbog turističke sezone na snazi zabrana izvođenja građevnih radova, s uređenjem će se krenuti početkom listopada.

Događanja
pet, 28. 04. 2017. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sub, 29. 04. 2017. u 18:30 h
Gradska vijećnica grada Vodica
sub, 29. 04. 2017. u 19:00 h
Kino Vodice
sub, 29. 04. 2017. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 30. 04. 2017. u 19:00 h
Kino Vodice
ned, 30. 04. 2017. u 20:30 h
Kino Vodice

Web kamera