Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Novo ruho ambulante Vodice

Završeni su radovi na uređenju zgrade Ambulante Vodice koje su zajednički financirali Grad Vodice i Dom zdravlja Šibenik i za koje je utrošeno oko 250.000,00 kuna. Obnovljena je fasada objekta, a stara i dotrajala stolarija zamijenjena je novom PVC. Ovo će uređenje zasigurno pomoći boljoj energetskoj učinkovitosti zgrade i ugodnijem radnom okruženju na korist djelatnicima i korisnicama ove zdravstvene ustanove. Za bolju i kvalitetniju liječničku skrb, odnedavna je počela s radom i cjelodnevna hitna medicinska pomoć koja uključuje liječnika i medicinsku sestru, vozača i vozilo.

Škola vaterpola za mlade

Grad Vodice i ove godine sufinancira organizaciju Škole vaterpola za mlade iz Vodica. Školu vode članovi OVK Adriatic, a Grad financira troškove prijevoza polaznika od Vodica do bazena u Crnici i natrag.

Raspisan natječaj za sanaciju krovišta DV Tamaris

Dječji vrtić Tamaris je raspisao natječaj bagatelne vrijednosti za izvođenje radova na sanaciji krovišta svoje matične zgrade u Ulici fra Pije Fržopa. Zbog dotrajalosti potrebna je žurna rekonstrukcija krova kojom će se riješiti najproblematičniji dio dnevnog boravka koja je već nekoliko puta bila poplavljena. Zbog specifičnosti situacije, kako bi nova predškolska godina ove jeseni mogla početi bez zakašnjenja, a budući da u ljetnim mjesecima vrtić pohađa mali broj djece koja mogu biti smještena u područni objekt Okit, s radovima će se krenuti odmah po isteku natječaja i odabira najpovoljnijeg ponuditelja bez obzira na zabranu izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone. Procijenjena vrijednost radova je oko pola milijuna kuna.

više »

Kreativna ljetna likovna radionica za djecu!

Likovna udruga „More" organizira ljetne likovne kreativne radionice namijenjene djeci Vodica i gostima (predškolci i osnovnoškolci). 

Radionice su stručno vođene, uče se i primjenjuju različite i interesantne likovne tehnike. Program je usklađen s uzrastom djece koja mogu na ovaj način, uz zabavu, kvalitetno strukturirati svoje slobodno vrijeme. 

Zainteresirani za ljetne likovne radionice mogu se obratiti voditeljici radionica Mariji Ivanda (095 597 3487).

Intenzivni tečaj gitare i synthesizera

Danas je, u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Vodice i Moderne glazbene škole iz Zagreba, započeo Ljetni intenzivni tečaj gitare i synthesizera  koji će se održavati u dvorani Lira do kraja kolovoza. 
Upisano je tridesetak polaznika, od kojih sedmoro početnika, dok će ostali nastaviti s učenjem tamo gdje su stali za vrijeme prošlogodišnjih ljetnih praznika. Tečajevi gitare, koje će voditi Juraj Birin i Damir Fržop, održavat će se u dvije grupe: ponedjeljkom i četvrtkom od 10:30 do 12 sati te od 12 do 13:30, dok će se nastava za synthesizere odvijati utorkom i petkom od 10 do 11:30 sati pod vodstvom Damira Fržopa. Nastavni program, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, traje dva mjeseca, uključuje solfeggio i učenje sviranja na instrumentima, a na repertoaru su klasične i moderne skladbe. Sve naučeno na kraju tečaja polaznici će moći pokazati na završnom javnom satu u Kulturnom centru Vodice.

Iako je nastava počela jutros, još nije kasno da se uključite, prijave na broj 098 189 7665.

Čestitamo Dan državnosti!

Danas, stojeći ispod hrvatske zastave i grba, sa zahvalnošću se sjećamo života utkanih u ostvarenje hrvatskog sna o neovisnosti i s ponosom slavimo spomen na dan kad je odlukom Hrvatskog sabora Lijepa Naša postala samostalna i neovisna Republika Hrvatska. 

Čestitam Vam Dan državnosti!

Vaša Gradonačelnica,
Branka Juričev Martinčev

Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu za ak.god. 15./16.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisuje Javni natječaj za dodjelu 432 studentske stipendije za preddiplomske i diplomske studije koji je otvoren do 28. lipnja 2016. godine do 12 sati. Podrobnije informacije i obrasce za prijavu možete naći ovdje

Podignuta Plava zastava na plaži u Srimi

Jutros je, četvrtu godinu za redom, podignuta Plava zastava na plaži Srima. Zastavu, koja je simbol kakvoće mora, sigurnosti i dobre plažne ponude, podignula je gošća iz Austrije, Brigitte Wirt koja sa svojim suprugom Wolfgangom, već nekoliko godina ljetuju u Vodicama, a posljednje dvije u Srimi.
Vjerni austrijski gosti vole se vraćati na plažu u Srimi zbog jedinstvenog ugođaja, karakterističnih ljekovitih mirisa Dalmacije, lavande i bora, šuma mora i ugodne atmosfere. Podizanje zastave i ove je godine upotpunjeno malom zakuskom za goste plaže i uz prisutnost direktorice Turističke zajednice grada Vodica Anite Franin Pečarice i direktora upravitelja plaže, Komunalnog društva Leć d.o.o. Stanka Birina.

Događanja
pet, 28. 04. 2017. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sub, 29. 04. 2017. u 18:30 h
Gradska vijećnica grada Vodica
sub, 29. 04. 2017. u 19:00 h
Kino Vodice
sub, 29. 04. 2017. u 20:30 h
Kino Vodice
ned, 30. 04. 2017. u 19:00 h
Kino Vodice
ned, 30. 04. 2017. u 20:30 h
Kino Vodice

Web kamera