Grad Vodice
www.grad-vodice.hr

Očišćene rive na Jazu u Prvić Luci

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prvić Šepurine je, uz financijsku pomoć Grada Vodica, organiziralo čišćenje rive na području Jaz u Prvić Luci, a akciji su se pridružili i okolni stanari.
Uklonjeno je gotovo 30 kubičnih metara starih crijepova, drvene građe, starog željeza i ostalog otpada. Nastavak ove hvalevrijedne ekološke akcije planira se uskoro, kada će biti popravljena i rekonstruirana sama riva.

Danas počinje s radom Gradsko društvo Crvenog križa Vodice

U Vodicama, s prvim danom rujna počinje s radom Gradsko društvo Crvenog križa Vodice sa sjedištem u samom središtu grada, na adresi Obala Ive Juričev Cote.
Ovo Društvo osnovano u prosincu 2015. godine, pravni je status steklo upisom u Registar udruga Republike Hrvatske u veljači ove godine, a za prvu je ravnateljicu imenovana gospođa Marijana Biluš.

više »

Komemoracija za tragično preminule vatrogasce

Danas se navršava tužnih devet godina od pogibije mladih vatrogasaca na otoku Kornat. Komemoracija povodom obilježavanja ove strašne tragedije održava se danas na samom mjestu događaja u uvali Šipnat  gdje će se održati sveta misa u kapelici Svetog Florijana i položiti  cvijeće i svijeće na spomen-križevima.

Izrađuje se dokumentacija za uređenje pomorskog dobra od lukobrana do Stare škole

Lučka uprava Šibensko-kninske županije je objavila natječaj za izradu projektne dokumentacije uređenja proširnog lučkog područja luke otvorene za javni promet u dužini od lukobrana do zgrade Stare škole u Vodicama.

Ministar Butković u Vodicama

Danas će, oko 14 sati, tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, gospodin Oleg Butković, posjetiti gradilište zaobilaznice Vodice i uvjeriti se u dinamiku radova na njezinoj izgradnji.

Najprodavaniji CD s vodičkog CMC festivala

Prema službenoj tjednoj listi prodanih albuma u Hrvatskoj, prošlog je tjedna najprodavaniji bio festivalski CD "CMC festival Vodice 2016", dvostruki album s 31 novom pjesmom raznih izvođača, u izdanju Croatia Recordsa.

"Sakupljamo staro željezo...." trenutno nema rješenja

Na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj početkom srpnja, bilo je govora o mogućem rješavanju problema zvučnog reklamiranja kamiona za sakupljanje glomaznog i željeznog otpada na području Grada Vodica. 
više »

Gotov Glavni projekt izgradnje novog dječjeg vrtića

Završen je Glavni projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u Doćinama. Prošle su godine izrađeni Idejni projekt i Idejno rješenje, a sada je gotov i Glavni projekt te je time kompletirana sva potrebna dokumentacija za pokretanje postupka dobivanja građevinske dozvole. Izradu Glavnog projekta kojeg je izradila je tvrtka za projektiranje i inženjering ARX iz Šibenika, financirao je Grad Vodice.

više »

Plaćanje računa koje izdaje Grad Vodice putem sustava ePošte

Grad Vodice ponovno obavještava građane da je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštom kojim je omogućeno primanje i plaćanje računa za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda putem elektroničnog oblika, takozvanog sustava ePošte. Ova usluga dostupna je građanima još od prvog dana travnja 2016. godine. Potrebno je samo podnijeti zahtjev za korištenje sustava ePošte u poštanskom uredu, a primanje računa je potpuno besplatno (više o usluzi na: www.eposta.hr).

Obavijest o mogućnosti primanja računa i u elektroničkom obliku čini sastavni dio računa Grada Vodica za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda za razdoblje od srpnja do prosinca.

Djeca iz župa Drvara i Bosanskog Grahova ljetovala na otoku Prviću

Od 16. do 21. kolovoza, tridesetak mladih iz župa Drvar i Bosansko Grahovo ljetovali su na otoku Prviću u organizaciji ove dvije župe, Zajednice Hrvata Bosne  i Hercegovine Šibensko-kninske županije i Grada Vodica. Gosti iz Banjalučke biskupije bili su smješteni u bivšem Franjevačkom samostanu u Prvić Luci koji je sada u vlasništvu Šibenske biskupije i služi kao duhovni centar za odmore i duhovne obnove.

Za vrijeme boravka na otoku Prviću djeca su sudjelovala u proslavi sv. Roka, patrona župe u Prvić Šepurini i procesiji kroz mjesto, a jedan su dan posjetili i Memorijalni centar Faust Vrančić. Posljednjeg dana boravka bili su na turističkoj plovidbi brodom rijekom Krkom, od Šibenskog kanala do Skradina te posjetili Nacionalni park Krka.

više »