Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Radni sastanak Gradonačelnika s Policijskom postajom Vodice

Danas je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov održao radni sastanak s načelnikom Policijske postaje Vodice, Radom Bilićem i pomoćnikom načelnika Temeljne policije, Dujom Troskotom na kojem je glavna tema bila sigurnost građana i gostiju za vrijeme trajanja CMC Festivala i nadolazeće turističke sezone. Kako se u ljetnim mjesecima mnogostruko uvećava broj ljudi koji borave u Vodicama, a vodička Policijska postaja uvijek raspolaže jednakim brojem djelatnika, dogovoreno je da će Grad Vodice financirati troškove smještaja i prehrane za dodatna četiri policajca tijekom turističke sezone.

Akcija davanja krvi

Pozivamo sve darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu,9. lipnja u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
S obzirom da sve veći broj cijepljenih građana daje krv, ponavljamo kriterije za odabir darivatelja krvi nakon cijepljenja:

više »

Još tri dana do početka 13. CMC Festivala

U petak, u 21 sat počinje 13. CMC Festival Vodice 2021., na velikoj bini postavljenoj na vodičkoj rivi i to s koncertima Željka Krušlina i Latina, Franke Batelić, Lidije Bačić i Nede Ukraden. Slijedeće večeri na istu će se pozornicu s početkom u 20.30 sati, popeti čak pedeset izvođača koji će nastupiti na samom 13. CMC Festivalu.
Nakon godine stanke, Vodičane i njihove goste ponovno očekuje glazba, zabava i ples, ali da nam dobro veselje potraje i nakon Festivala, gradonačelnik Grada Vodica, Ante Cukrov, moli sve građane i posjetitelje, ugostiteljske i turističke djelatnike da se tijekom trajanja Festivala i dalje pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Svima nam je drago da se život polagano vraća u staro normalno, stoga, budimo odgovorni kako bismo imali ugodno i bezbrižno ljeto.

Gradonačelnik potpisao Odluku o odabiru izvođača radova na izgradnji Sportske dvorane Račice

Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov je potpisao Odluku o odabiru izvođača radova na prvoj fazi izgradnje trodijelne sportske dvorane u Račicama.
Naime, Grad Vodice je u veljači ove godine raspisao otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti na kojeg su pristigle tri ponude. Nakon što je stručno povjerenstvo za javnu nabavu izvršilo pregled i ocjenu ponuda, utvrđeno je da je Minigradnja d.o.o iz Vodica ispunila sve tražene kriterije potrebne za izvršenje predmetne nabave te je ta ponuda ocijenjena kao pravilna, prihvatljiva i prikladna.
U tijeku je žalbeni rok, nakon kojega će se potpisati ugovor o izvođenju radova na izgradnji prve faze vodičke sportske dvorane.

Ante Cukrov i formalno preuzeo upravljanje Gradom

Ante Cukrov postao je i formalno gradonačelnik Vodica. Primopredaja vlasti između dosadašnje gradonačelnice Nelke Tomić dr. med i njezinog zamjenika, Stipe Bosotina i novoizabranog gradonačelnika počela je u 11 sati u Uredu gradonačelnika.
Novi je gradonačelnik, Ante Cukrov upoznat s tekućim projektima, stanjem u Gradu, financijama i gradskom imovinom. Zahvalio je svojim prethodnicima i sugrađanima na ukazanom povjerenju ponovivši da će biti gradonačelnik svih građana s područja grada Vodica, uvijek dostupan onima koji trebaju pomoć Grada ili imaju prijedloge za boljitak Vodica.
Nakon primopredaje, Ante Cukrov se upoznao sa svojim novim suradnicima i djelatnicima vodičke Gradske uprave, a vodički je župnik, don Franjo Glasnović zazvao božji blagoslov.

Službeni rezultati Lokalnih izbora 2021

Gradsko izborno povjerenstvo je objavilo konačne rezultate drugog kruga glasovanja  za izbor gradonačelnika Grada Vodica provedenog 30. svibnja 2021.
Od ukupno 9695 birača upisanih u popis birača, glasovanju je pristupilo 48,02%. Važećih je listića bilo 97,89%, odnosno od ukupno 4654 listića, nevažećih je bilo 98 (2,11%).
Ante Cukrov, kandidat HDZ-a i HSS-a dobio je 2357 glasova, a kandidatkinja grupe birača, Sanja Radin Mačukat 2199 glasova čime se utvrđuje da je za gradonačelnika Grada Vodica izabran Ante Cukrov.

Sve smo bliže 13. CMC festivalu Vodice 2021. - uskoro otkrivamo bogati popratni program

Do 13. CMC festivala Vodice 2021. powered by Calzedonia ostalo je još deset dana, a nakon prošlogodišnjeg specijalnog TV izdanja publika se vraća u Vodice. Na vodičkoj će se rivi, 11. i 12. lipnja, predstaviti neke od najvećih regionalnih glazbenih zvijezda s 50 novih hitova. Osim festivala, publika će moći uživati i u brojnim popratnim koncertima u petak navečer i u subotu nakon festivalskih nastupa. Organizator festivala, CMC televizija, kao i svake godine prenosit će subotnji program izravno na CMC televiziji.

više »

POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA DOPUNSKU IZOBRAZBU ZA ODRŽIVU UPOTREBU PESTICIDA

Temeljem rješenja Ministarstva poljoprivrede POU ,,Đuro Arnold" u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Vodice provodi program Izobrazbe za održivu uporabu pesticida u trajanju od 15 sati za zainteresirane koji još nemaju iskaznicu te program Dopunske izobrazbe u trajanju od pet sati za one kojima je iskaznica istekla.

više »

Ante Cukrov je novi gradonačelnik Vodica

Gradsko izborno povjerenstvo grada Vodica obradilo je svih trinaest biračkih mjesta na području Grada Vodica i objavilo je rezultate izbora na kojima su se za novog gradonačlenika Vodica borili kandidat HDZ-a i HSS-a, Ante Cukrov, koji je u prvom krugu izbora osvojio 45,17% glasova i Sanja Radin Mačukat, nositeljica liste Stipe Petrina koja je u prvom izbornom krugu osvojila  22,62% glasova.
Na drugi izborni krug Lokalnih izbora 2021. izašlo je 48,02 %  birača. Najveći broj birača, 2357, dalo je svoj glas Anti Cukrovu koji je time postao novi vodički gradonačelnik. Sanja Radin Mačukat dobila je 2199 glasova.

Čestitamo Dan državnosti

Dragim sugrađankama i sugrađanima čestitam, u ime gradske uprave i u svoje osobno ime, Dan državnosti kojim obilježavamo uspomenu na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora čime je učinjen prvi korak k povratku hrvatskoga naroda i hrvatske države europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Vaša gradonačelnica,
Nelka Tomić. dr. med.