Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva sve darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 10. studenog u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati.
Organizatori: Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, Klub darivatelja krvi Vodice i KBC Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje, dok samo jedna doza krvi može spasiti do tri života!

Nastavak 3. sjednice Gradskog vijeća

Nastavak treće sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica održat će se u srijedu, 10. studenog u dvorani Kulturnog centra Vodice, Ive Čače 8, s početkom u 14:30 sati.  Ovisno o epidemiološkoj situaciji, moguć je drugačiji način održavanja sjednice, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Prepoznatljivost gerontodomaćica zaposlenih u svrhu provedbe projekta „Nove mogućnosti 2!“ -UP.02.1.1.13.0445

Grad Vodice, Korisnik bespovratnih sredstava, u svrhu vidljivosti i promidžbe projekta „Nove mogućnosti 2!“ -UP.02.1.1.13.0445 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda- Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, Zaželi-program zapošljavanja žena- faza II. je za 20 žena ciljne skupine koje svakodnevno pomažu starijim osobama i ostalim osobama u nepovoljnom položaju u naseljima Vodice, Srima, Čista Velika, Čista Mala, Gaćelezi i Grabovci pribavio radnu opremu označenu lentom sa logotipima.
Time je osigurana svakodnevna vidljivost projekta jer su žene ciljne skupine prepoznatljive čime se ljudima koji imaju potrebu za uslugama gerontodomaćice omogućuje direktan kontakt, dobivanje informacija o projektu i uključivanje u projekt.
U svrhu što sigurnijeg i kvalitetnijeg rada sa krajnjim korisnicima pored prepoznatljive radne opreme Grad Vodice je za gerontodomaćice organizirao obuku iz Zaštite na radu i Zaštite od požara, a projektni partner Gradsko društvo Crvenog križa Vodice edukaciju iz Prve pomoći.

XI. međunarodna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji"

XI. međunarodna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji održat će se 11. prosinca 2021. godine u hotelu Olympia u Vodicama.
Potrebna količina za ocjenjivanje je 1/2 litre maslinovog ulja. Pored ocjenjivanja ulja u rinfuzi, uvodimo i ocjenjivanje ulja iz pakovine (ne izgled). Pod pakovinom se podrazumijeva boca s etiketom koja udovoljava svim zakonskim normama stavljanja na tržište. Ocjenjivat će se kemijski parametri (Zavod za javno zdravstvo Šibenik) i organoleptika (Udruga «OLEA», Šibenik - ocjenjivači koji su završili i dobili potvrdu za stručnu osposobljenost za kušače maslinovog ulja).
Cijena po uzorku iznosi 230,00 kuna u kojoj su troškovi kemijske i organoleptičke analize i fonda nagrada. Svečana večera će se održati i dodatno platiti ukoliko mjere zaštite dopuste ovaj vid okupljanja. Priznanja i nagrade će se dijeliti na Manifestaciji, ukoliko bude dozvoljeno ili će se slati poštom.

više »

Odgađa se sjednica Gradskog vijeća

Temeljem članka 54. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Vodica („Službeni glasnik Grada Vodica“, broj 02/21, 09/21 i 10/21) odgađa se nastavak 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica koji se trebao održati 29. listopada 2021. godine u dvorani Kulturnog centra Vodice, Ive Čače 8, s početkom u 14:30 sati, radi novonastale epidemiološke situacije u Gradskoj upravi. O novom terminu nastavka održavanja 3. Sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je objavilo Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini.
Na Javni poziv  mogu se javiti isključivo organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica, privatne neprofitne ustanove i zadruge) koje imaju sjedište i djeluju na otocima.
Prijavu je moguće podnijeti isključivo elektroničkim (internet) putem kroz sustav www.financijskepodrske.hr. Rok za podnošenje projektnih prijava je 5. studenoga 2021. godine.

Uspješno provedena akcija "Solidarnost na djelu"

Tijekom akcije Solidarnost na djelu, u subotu je, na punktu Crvenog križa na Gradskoj tržnici u Vodicama prikupljeno  2.089,95 kuna, 150,00 kilograma hrane i 20 kilograma higijene. Sve prikupljene donacije namijenjene su za socijalno ugrožene korisnike o kojima skrbi Gradsko društvo Crvenog križa Vodice.
Uz osnovni cilj, prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima, stoga u akciji sudjeluju, kao i svake godine dosada, osnovne škole Vodice i Čista Velika.

više »

Odbojkašicama Vodica treća pobjeda za redom

Odbojkašice Vodica nastavljaju svoj pobjednički niz u novoj sezoni III. hrvatske odbojkaške lige -Jug. U trećem kolu gostovale su kod Šibenika 91' gdje su u teškoj utakmici izborile pobjedu rezultatom 3:2 u setovima i trenutno zauzele vodeće mjesto na ljestvici.
Mlađe kadetkinje OK Vodice gostovale su kod OK Bibinje te su također upisale još jednu pobjedu bez izgubljenog seta.
Za OK Vodice u III. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Laura Unić, Franka Perkov, Helena Mihek, Teresa Gavioli, Nika Bujas, Nika Stanić, Nika Erak, Lana Perić, Franka Popov, Natalia Bogdanović i Iva Begić.
Za OK Vodice u mlađoj kadetskoj ligi nastupile su: Franka Popov, Iva Begić, Ela Čubrić, Blanka Popov, Marta Kranjac, Nika Stanić, Mia Begić i Mihaela Marač. Trener: Krešimir Bujas

Hrvatski otočni proizvod 2021. - prijave

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2021. koja se dodjeljuje tradicionalnim i inovativnim proizvodima otočnih proizvođača.
Zahtjevi se, zajedno s propisanom dokumentacijom, podnose do 29. listopada 2021. godine.

"Solidarnost na djelu" ove subote na Gradskoj tržnici

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vodice pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe 49. sabirnoj akciji Solidarnost na djelu koja je organizirana ove subote, 9. listopada, na Gradskoj tržnici Vodice od 9 do 12 sati.
Prikupljat će se hrana (ulje, tjestenina, riblje i mesne konzerve, gotove juhe, brašno, riža, namirnice dužeg trajanja), higijenske potrepštine (sapun, šampon, pasta za zube, tekućina za suđe i slično) te novčani prilozi za korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice, ali ne odjeća i obuća.
Prikupljena materijalna i financijska sredstva će se utrošiti isključivo za potrebe korisnika Crvenog križa Vodice.

više »
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama