Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Rezultati izbora za članove Vijeća mjesnih odbora 2022.

Jučer su održani Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora na području Grada Vodica: Čiste Male, Čiste Velike, Gaćeleza, Grabovaca, Luke i Šepurine na otoku Prviću te Srime.
Rezultate izbora možete vidjeti ovdje

"Penelopa" otvara 62. FHKA

Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će u Vodicama na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom posljednja dva svibanjska vikenda gledat ćemo najbolje ovogodišnje amaterske predstave. iz gotovo svih krajeva Hrvatske, odabrane u selekciji za ovogodišnji Festival.
Izbornica Bruna Bebić, prvakinja Drame splitskog HNK, ocjenjivala je prijavljene predstave s područja Šibensko-kninske županije i ovim je riječima obrazložila odabir predstave Penelopa, Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice da sudjeluje na ovogodišnjem izdanju Festivala: „Odabirom zahtjevnog predloška, visokim stupnjem promišljenosti, hrabrošću pristupa te ujednačenom kvalitetom svih segmenta, zaista to zaslužuje“ (da bude izvedena na 62. FHKA, op. a.).

više »

Velika Mrdakovica - rezultati najnovijih arheoloških istraživanja (2011. – 2013.) na gostovanju u Zadru

Danas se u Muzeju antičkog stakla u Zadru otvara izložba Velika Mrdakovica - rezultati najnovijih arheoloških istraživanja (2011. – 2013.). Izložba koja je prvi puta bila postavljena u atriju Kulturnog centra u Vodicama 2014. godine gostovala je već u nekoliko gradova, pa i izvan granica naše zemlje. Istraživanja na Velikoj Mrdakovici provode se neprekidno još od 2011. godine, prvo na nekropoli, a zatim od 2014. godine i na samom liburnsko-rimskom naselju na tjemenu brda pod vodstvom višeg kustosa Muzeja grada Šibenika, većim dijelom i zaslugom Grada Vodica koji kontinuirano izdvaja sredstva za arheološka istraživanja, pa i u posljednje dvije godine kada je izostala do tada redovita, potpora Ministarstva kulture.

više »

"PENELOPA" otvara 49. Dane Hvarskog kazališta

Dramska amaterska družina Pučkog otvorenog učilišta Vodice ima tu čast da otvara 49. DANE HVARSKOG KAZALIŠTA.
Predstava poetskog teatra Penelopa, u režiji Zdravka Todorovića i izvođenju Anđele Fržop, nastala je povodom stotog rođendana naše velike pjesnikinje Vesne Parun, prema njezinoj biografskoj knjizi Moj život u 40 vreća, a uvrštena je i na repertoar 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Igranje u najstarijem hrvatskom kazalištu, pred cijenjenim društvom akademika i velikih autoriteta hrvatskog kazališta i književnosti, u sklopu 49. Dana Hvarskog kazališta, još je jedno priznanje za amatere vodičkog Učilišta.

Ususret 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Pučko otvoreno učilište Vodice za dvadesetak dana postaje središte nacionalnog kazališnog amaterizma. Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će na sceni Pučkog učilišta posljednja dva svibanjska vikenda. Selekciji za ovogodišnji Festival pristupile su kazališne skupine iz 19 hrvatskih županija, kazališne skupine Saveza Čeha te jedna udruga Hrvata koja djeluje izvan naše zemlje, a izbornici u sastavu: Olivera Baljak, Bruna Bebić, dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, dr. sc. Sanja Nikčević, Jasmin Novljaković, Gordana Ostović, Igor Ružić, Iva Srnec Hamer i Dubravko Sidor odlučili su koje su predstave svojom izvrsnošću zaslužile nastup na programu 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

više »

Čestitamo Dan grada i župe Vodice

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan grada i župe Vodice sa željom da uz zagovor naše moćne zaštitnice sv. Jeline nastavimo graditi bolje društvo, a naše Vodice učinimo sretnijim i ugodnim domom za život nas i budućih generacija.

Vaš gradonačelnik
Ante Cukrov

Obilježavanje Dana grada i župe Vodice

Povodom obilježavanja blagdana Našašća Svetoga Križa, koji je ujedno Dan župe i grada Vodica, predstavnici Grada i gradskih udruga u utorak, 3. svibnja 2022. godine položit će vijence i zapaliti svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju u 9.00 sati.
Potom, u 10.30 sati slijedi procesija od stare crkve sv. Križa kod hotela Punta, ulicama grada do župne crkve. Svetu Misu u župnoj crkvi u 11.00 sati predvodi fra Filip Milanović -Trapo, župnik Gospe van Grada iz Šibenika. Tradicionalna likovna kolonija i likovna radionica za odrasle i djecu pod nazivom "Tragovi" održat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 16.00 sati.
Plesne točke svom gradu podarit će Twirling klub Vodice na istom trgu od 18.00 sati.
Večer će upotpuniti Vodička glazba i Nela koncertom na Gumnu (Obala Vladimira Nazora) s početkom u 20.00 sati.

Podsjetimo da je tijekom stoljeća pa sve do naših dana, župa Vodice proslavljala blagdan Našašća sv. Križa, 3. svibnja, kao svog nebeskog zaštitnika i naslovnika. Poglavarstvo grada Vodica je 1994. godine, na temelju bogate vjerske baštine vodičke župe, izabralo ovaj blagdan kao Dan grada Vodica.

više »

Čestitamo 1. maj!

Već tradicionalno Vodičani obilježavaju Dan svetog Josipa Radnika - Međunarodni praznik rada, na pikniku u Rakitnici ili u svojim poljima u društvu obitelji i prijatelja.
U tom duhu, zajedništva i solidarnosti, svima čestitam Praznik rada.
                                                                                                       Vaš gradonačelnik,
                                                                                                                  Ante Cukrov

JVP Vodice dobila bespovratna sredstva za zaštitnu i interventnu opremu

Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica od ovoga je utorka bogatija za 485.789,00 kn bespovratnih sredstava koje će namjenski utrošiti na nabavu opreme i potrebnog materijala. Naime, na temelju Poziva Ministarstva unutarnjih poslova na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko–moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko–posavske županije, Koprivničko–križevačke županije i Bjelovarsko–bilogorske županije“, postrojba je prijavila projekt JVP VODICE – Nabava nove vatrogasne opreme i alata zbog zamjene uništene i rashodovane opreme i alata na vatrogasnim intervencijama saniranja posljedica potresa u Sisačko–moslovačkoj županiji koji je u cijelosti prihvaćen te je 26. travnja 2022.  potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.

više »

Uloga bake i djeda u odgoju djece

U Vodicama je održan Okrugli stol pod nazivom „Uloga bake i djeda u odgoju djece “ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ kojeg organizira Gradsko društvo Crvenog križa Vodice.
Moderator i predavač bila je pedagoginja Andrea Malenica Celić, a sudjelovali su umirovljenici te volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice koji su ovoga puta bili u ulozi roditelja. Na okruglom stolu se razgovaralo o: ulogama baka i djedova u odgoju unuka u različitoj životnoj dobi; različitim tipovima baka i djedova i  višestrukoj vrijednosti uloge bake i djeda u odgoju djeteta te o rezultatima istraživanja koja su, između ostalog, pokazala kako djeca u čijem odrastanju aktivno sudjeluju bake i djedovi stasaju u pametnije i ljubaznije adolescente.

više »