Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Tržnica Vodice u središtu zbivanja "56. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma"

U subotu je u Udruženju hrvatskih arhitekata na zagrebačkom Jelačić trgu otvorena izložba PAZAR PJACA PLAC SAJAM TRŽNICA TRG – ARHITEKTURA TRŽNICA Mirande Veljačić i Dinka Peračića, dobitnika Grand Prixa 53. zagrebačkog salona, na kojoj je vodička tržnica imala jednu od glavnih uloga.
Izložba se odvija u sklopu 56. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, a prikazuje arhitektonske projekte rekonstrukcije tržnica u sedam gradova i mjesta u Hrvatskoj, autora Mirande Veljačić i Dinka Peračića, nastalih u posljednjih osam godina. Zvijezda izložbe je vodička tržnica od koje je sve počelo, a prikazane su još tržnice u Dubrovniku, Imotskom, Starom Gradu, projekt Benkovačkog sajma, mala tržnica u Tisnom, studija mreže tržnica u Splitu, ali i projekt ribarske luke u Brižinama, koja iako nije tržnica, čini važan dio lanca opskrbe hranom. Povezuje ih potreba da se suvremenom arhitekturom stvore mjesta dinamičnog urbanog života i revitalizira prostor koji ih okružuje. Temelje se na ideji otvorenog natkrivenog trga, kao idealnog javnog prostora na Mediteranu.

više »

Okrugli stol „Pozitivno razmišljanje kao sastavnica mentalnog zdravlja“

U Vodicama je održan Okrugli stol pod nazivom „Pozitivno razmišljanje kao sastavnica mentalnog zdravlja“ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ namijenjenog umirovljenicima, a kojeg organizira Gradsko društvo Crvenog križa Vodice. Na okruglom stolu su obrađene teme o mentalnom zdravlju, definirano je što je pozitivno ili dobro mentalno zdravlje, razgovaralo se o dobrobitima pozitivnog razmišljanja, definirani su načini kako biti pozitivan u negativnoj situaciji. Usvojene su tehnike pozitivnog razmišljanja i istaknute su prednosti takvog razmišljanja.

više »

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvanog križa Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 8. prosinca u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri puta godišnje dok žene to mogu činiti tri puta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.
Hvala svim darivateljima u ime onih kojima darovana krv znači zdravlje, a često i život.

Odbojkašice Vodica ponovno vodeće u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi

U nedjelju su odbojkašice Vodica ugostile odbojkašice Splita II i ostvarile još jednu pobjedu u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi te su time ponovno preuzele vodstvo na bodovnoj ljestvici.
Nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Ema Kokot, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović, Lana Perić, Iva Begić, Nika Bujas i Franka Perkov. Trener: Krešimir Bujas

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 3. prosinca, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8. Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen.

Radionica filcanja vune

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice organizira kreativnu radionicu filcanja vune koja će se održati u Gradskoj knjižnici Vodice u utorak, 07. prosinca od 16:00 sati.
Filcanje vune je tehnika obrade vune i kreiranje prekrasnih malenih figura, ukrasa pa čak i nakita. Kreativna radionica filcanja vune namijenjena je umirovljenicima i njihovim unucima, provodi se u sklopu projekta Aktivni zajedno koji se sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija na broj Gradskog društva Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili na kontakt broj Gradske knjižnice Vodice 022 442 095.

Solidarni zajedno za velike i male

Odbrojavamo dane do kraja godine. Druge godine za redom koja nas je suočila sa nizom izazova i nije štedjela baš nikoga. Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. Stoga pozivamo naše sugrađane, ne samo s područja Grada Vodica, već sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju „Solidarni zajedno za velike i male“.
U akciji prikupljamo hranu dužeg roka trajanja i higijenske potrepštine za korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice kojI  će se složiti u božićne pakete i uručiti potrebitima  uoči Božića.

više »

Cijepljenje bez najave i u Vodicama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 26. studenog, u periodu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće s Pfizerom, Modernom i Janssenom.

--

Tjedan kontrole zdravlja - provjerite vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice u suradnji s Klubom darivatelja krvi Vodice provodi tjedan kontrole zdravlja od ponedjeljka, 22. studenoga do petka, 26. studenoga, u razdoblju od 7 i 30 do 11 sati u prostorijama Kluba darivatelja krvi. Moguće je provjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi, a građani koji žele saznati više o darivanju krvi, informacije mogu dobiti od djelatnika i volontera Crvenog križa u prostorijama kluba do 11 sati.
Maske i sredstva za dezinfekciju su osigurani za sve. Akcija se provodi uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Završnica 61. FHKA

U petak, 19. studenog, nastavlja se 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera čiji prvi dio je uspješno održan protekloga vikenda u vodičkom Kulturnom centru. Pučko otvoreno učilište Vodice je već sedmu godinu domaćin ove smotre najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina, a Festival organizira Hrvatski sabor kulture uz financijsku pomoć Grada Vodica, Šibensko-kninske županije, vodičke Turističke zajednice i Ministarstva kulute i medija. Festival je otvorio gradonačelnik Vodica gospodin Ante Cukrov, a svečanost otvaranja uveličao Big Band Vodice. Publika je mogla pogledati predstave Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac, Sinjskog pučkog kazališta i Bjelovarskog kazališta, a u revijalnom programu prikazana je projekcija predstave „Romanca u okružnom zatvoru Fletcher“ Dramske amaterske družine Vodice domaćina.

više »