Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Provedba programa "Vozimo se!"

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je Gradskom društvu Crvenog križa Vodice bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 34. 040 € za provedbu programa „Vozimo se!“.
Program će se provoditi u trajanju od 24 mjeseca, a za cilj ima osiguravanje besplatne usluge prijevoza starijim osobama s područja Vodica i pripadajućih naselja (Srima, Gaćelezi, Grabovci, Čista Mala, Čista Velika te mještanima Otoka Prvića) na potrebne i željene lokacije; poput liječničke ordinacije, ljekarne, banke, pošte, knjižnice i sl.
Usluga prijevoza za korisnike je potpuno besplatna. Osoba Gradskog društva Crvenog križa Vodice za provedbu programa je voditelj, Sami Bach dostupan na broj 091 622 8343.

više »

Otvoren Književni natječaj zavičajnih autora 2023

Hrvatski sabor kulture otvorio  je Književni natječaj za 42. Susret hrvatskih zavičajnih književnika i poziva autore da do 5. travnja 2023. pošalju svoje poetske, prozne i dramske radove i izbore sudjelovanje na 42. Susretu koji će biti održan u Zagrebu 24. lipnja 2023. 
Književni natječaj Hrvatskog sabora kulture tradicionalno prethodi Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji se održava u lipnju svake godine u Zagrebu., a cilj Susreta je poticanje i promicanje kvalitetnog književnog stvaralaštva hrvatskih zavičajnih, neprofesionalnih književnika koji pišu hrvatskim jezikom, poticanje i njegovanje svih hrvatskih narječja (kajkavsko, čakavsko i štokavsko), afirmacija zavičajnih književnika i njihovih djela te obogaćivanje hrvatske pisane baštine.

Mala škola maslinarstva - rezidba i cijepljenje

U organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, u petak, 03. ožujka u 14 sati u masliniku na adresi Ante Starčevića 72 u Vodicama, održat će se prva edukativna, praktična i terenska radionica posvećena rezidbi maslina s naglaskom na ishranu masline. 
Radionica je otvorenog tipa, besplatna za sve zainteresirane, a glavni predavač je dr. sc. Šime Marcelić. Više o predavaču i programu radionice ovdje
Krajem ožujka/početkom travnja planira se i druga terenska radionica Cijepljenje ili navrtanje maslina s fokusom na osnovne razloge cijepljenja masline. Radionice će se održati ovisno o vremenskim uvjetima, pa za točan termin  održavanja pratite službene stranice Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

više »

Velika dvorana Matice hrvatske ispunjena skoro do posljednjeg mjesta zainteresiranima za vodičku povijest

U petak je u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu predstavljen Zbornik radova sa znanstvenog skupa Vodice kroz povijest. Nakon što je isto učinjeno u Kulturnom centru Vodice prošloga mjeseca, vodička je prošlost predstavljana u samom srcu hrvatske metropole u ustanovi koja promiče hrvatski kulturni identitet i odiše nacionalnim značajem.
Događanje su svojom prisutnošću uveličali saborski zastupnici, gospođa Branka Juričev Martinčev i Davor Ivo Štir te gradonačelnik Vodica Ante Cukrov koji je svoju iskrenu podršku promoviranju vodičke kulturno-povijesne baštine pokazao svojim dolaskom u Zagreb samo radi predstavljanja Zbornika.

više »

Poziv zainteresiranim pojedincima, udrugama, OPG-ovima te udruženjima za pomoć u realizaciji EU projekata

Predsjednik Odbora za EU fondove, Marko Udovičić, nakon održane prve sjednice gradskog Odbora za fondove Europske unije na kojoj su utvrđeni Plan i program rada te početni hodogram aktivnosti, poziva zainteresirane pravne i fizičke osobe koje trebaku pomoć u potencijalnoj realizaciji projekata od interesa za Grad Vodice da se jave na adresu e pošte: eufondovi@grad-vodice.hr ili osobno predsjedniku odbora Marku Udovičiću.
Kroz naredni period napravit će se i sveobuhvatna analiza te kreirati mjere pomoći kako bi se unaprijedio ovaj segment djelovanja grada.
Članove Odbora imenovao je Gradonačelnik prema prijedlogu stranaka i lista koji participiraju u Gradskom vijeću Grada Vodica.

Pobjeda vodičkih odbojkašica u Omišu

Odbojkašice Vodica ovoga su vikenda na gostujućem terenu ŠC Ribnjak u Omišu odigrale utakmicu 1. B lige protiv ekipe Odbojkaškog kluba 'Gusar' iz Omiša i ostvarile prvu pobjedu u novoj polu-sezoni. U klubu se nadaju novim uspjesima, a sljedeća je prilika za pobjedu ovog vikenda protiv vrlo dobre ekipe OK Trogir koja igra jako brzu odbojku što ne odgovara vodičkoj ekipi.
Za OK Vodice nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Laura Unić, Franka Perkov, Iva Begić, Nora Čubrić, Dumina Cukrov, Marta Mesarić, Magdalena Čubrić, Ella Juričev i Ela Čubrić. Trener: Krešimir Bujas

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se provoditi sutra, 8. veljače u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati. Akcija darivanja krvi  organizira se  u suradnji s Klubom darivatelja Vodice i KBC-om Split. Krv mogu dati punoljetne zdrave osobe, muškarci svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca. Samo darivanje krvi s pregledom traje petnaestak minuta, a samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Obilježavanje Dana europskog broja 112

U subotu, 11. veljače, se obilježava Dan europskog broja 112, jedinstvenog europskog broja za hitne službe kojm se postiže jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima Unije, osobito onima koji putuju između država unutar Unije. U našoj je zemlji ovaj broj u upotrebi od 11. veljače 2005. čime je značajno unaprijeđen pristup hitnim službama, a više o svemu na poveznici


Brošura 11.2.

Promocija Programa „Hrvatski otočni proizvod“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprava za otoke,  je objavilo Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za provedbu promotivnih aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“.
Javni poziv obuhvaća aktivnosti koje su realizirane u 2022. godini, a odnose se na skupna događanja (sajmove, manifestacije, konferencije, radionice, edukacije/seminare i dr.) te na projekte i programe promotivno - informativnog karaktera, koji pridonose ostvarivanju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

više »

Proslava ljubavi za zlatne bračne parove

Veljača je mjesec ljubavi u kojem obilježavamo Valentinovo i, prve nedjelje u mjesecu, Svjetski dan braka. Tim povodom, već tradicionalno, Grad Vodice časti bračne parove s više od 50 godina zajedničkog života svečanom večerom u Hotelu Olympia, u nedjelju, 12. veljače od 18 sati.
Mole se bračni parovi zainteresirani za druženje, a koji su proslavili zlatni pir  da svoj dolazak prijave u Gradsku upravu na broj telefona 022/444900.