Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Završnica 63. Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Nakon prvog dijela 63. Festivala hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) koji je uspješno održan u vodičkom Kulturnom centru protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i Pučko otvoreno učilište Vodice pozivaju vas na završnicu Festivala koji se na istim kazališnim daskama održava od večeras do kasnih popodnevnih sati u nedjelju.
Ova najveća smotra najuspješnijih amaterskih kazališnih skupina održava se, kontinuirano već više od šest desetljeća u organizaciji Hrvatskog sabora kulutre,  a posljednjih devet godina u suorganizaciji s Pučkim otvorenim učilištem Vodice. Ove godine na Festivalu će nastupiti oko 300 glumaca iz različitih dijelova Hrvatske, a šestodnevni festivalski program ispunjen je sa čak 20 izvrsnih predstava različitih žanrova i stilova.
ULAZ NA SVE PREDSTAVE JE SLOBODAN

više »

Vodička arheologija ponovno u gostima

Dvije vodičke izložbe: Velika Mrdakovica- rezultati najnovijih arheoloških istraživanja I Velištak- život naselja kasnog neolitika, koje su bile izložene u atriju Kulturnog centra u Vodicama tijekom ljeta 2014., odnosno 2016. godine, povodom Dana neovisnosti Crne Gore i Međunarodnog dana muzeja, 20. svibnja, gostuju u Galeriji Pomorskog muzeja u Kotoru.
Izložba pod naslovom: Prapovijest i antika na šibenskom području: Velištak i Velika Mrdakovica, prošle je godine gostovala u Herceg Novom, ali već su i ranije izlošci s Velike Mrdakovice bili izloženi u zadarskom Muzeju antičkog stakla, a oni s Velištaka u Franjevačkom muzeju u Livnu.

Kotorani i njihovi posjetitelji moći će uživati u našoj arheološkoj baštini punih mjesec dana.

Odluka o konačnim rezultatima izbora članova vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama

Na osnovu članka 78. stavka 2. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (NN br. 25/19, dalje: Zakon), nakon provedenih izbora Članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama 07. svibnja 2023., Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vodica na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. utvrdilo je i objavljuje:

Dođite na 63. FHKA - ulaz na sve predstave je slobodan!

U iščekivanju radosti kazališne igre, čast nam je pozvati vas na 63. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA koji i ove godine igra u Vodicama tijekom dva svibanjska vikenda: 12. do 14. i 19. do 21.

Najavni spot pogledajte ovdje

više »

Na Final 4 - Vodičanke srebrne

U nedjelju je u Čistoj Velikoj održan turnir u odbojci Final Four za najbolje plasirane ekipe 3. lige. Na turniru su sudjelovale ekipe: OK Zadar, OK Šibenik 91, OK Mladost 2000 Knin i OK Vodice.
Vodička se ekipa na završni turnir plasirala kao vodeća na ljestvici lige te je time i preuzela na sebe domaćinstvo i organizaciju ovoga turnira.

više »

Rezultati izbora za članove Vijeća nacionalnih manjina

Na osnovi Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, nakon provedenih izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vodica, na sjednici održanoj 7. svibnja 2023.  utvrdilo je i objavljuje Odluku o rezultatima izbora članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Vodicama

Ususret 63. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

Već devet uzastopnih godina Pučko otvoreno učilište Vodice je pouzdan suradnik i partner Hrvatskom saboru kulture u suorganizaciji Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Šezdeset i treće izdanje ove najveće i najprestižnije nacionalne smotre kazališnog amaterizma održat će se u Kulturnom centru Vodice dva uzastopna vikenda u svibnju, od 12. do 14. i od 19. do 21. svibnja. U šest festivalskih dana zaljubljenici u kazališnu umjetnost moći će pogledati dvadeset predstava koje su pobijedile na svojim županijskim smotrama i koje su selektori ovogodišnjeg festivala uvrstili na repertoar 63. FHKA po svojoj izvrsnosti i kvaliteti.
FESTIVALSKI PROGRAM ponudit će publici izvrsne predstave različitih poetika, žanrova i stilova. Na sve predstave ulaz je SLOBODAN.

više »

Sretan Dan grada i župe Vodice

Dragim sugrađankama i sugrađanima,
čestitam Dan našeg grada i Župe Našašća Svetog Križa kojeg slavimo 3. svibnja, na dan naše moćne zaštitnice sv. Jeline, ali koji ćemo obilježavati tijekom cijelog mjeseca raznim kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima, u zajedništvu i veselju. Upravo jedinstvom i altruizmom možemo činiti život u Vodicama ljepšim i ugodnijim.

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina

Gradsko Izborno povjerenstvo Grada Vodica utvrdilo je pravovaljanost dostavljenih kandidacijskih lista za izbor članova vijeća nacionalnih manjina i predstavnika nacionalne manjine za područje Grada Vodica.
Na osnovi članka 19., članka 20. stavka 1. podstavka 1. i stavka 4. te članka 41. točke 4. Zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (Narodne novine br. 25/19), Gradsko izborno povjerenstvo Grada Vodica sastavilo je i objavljuje kandidacijske liste za izbor članova vijeća nacionalnih manjina i predstavnika nacionalne manjine u Gradu Vodicama.

Otvoren Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima

Grad Vodice je objavio Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima s ciljem očuvanja kulturnog nasljeđa i tradicijskih gospodarskih vrijednosti te poticanja. Korisnici potpora su obrti sa sjedištem na području Grada Vodica i vlasnik obrta mora imati prebivalište na području Grada Vodica. Obrt mora raditi tijkom cijele godine i mora se baviti nekom od djelatnosti s popisa navedenog u Javnom pozivu. Obrt mora imati najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik) najmanje tri mjeseca prije raspisivanja natječaja, a ukoliko se radi o novoupisanom obrtu, mora imati upisan početak obavljanja obrta i imati najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik).
Zahtjevi se podnose Gradu Vodicama, osobno u pisarnicu ili poštom na adresu: Grad Vodice, Prijava na Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima, Ive Čače 8, 22211 Vodice, najkasnije do 28. travnja 2023. do 14 sati bez obzira na način dostave.

Prijava kvara ulične rasvjete
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
iTransparentnost
Događanja
uto, 23. 07. 2024. u 10:00 h
Kulturni centar Vodice
Kino Vodice
čet, 18. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
čet, 18. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pet, 19. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pet, 19. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
sub, 20. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
sub, 20. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
ned, 21. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
ned, 21. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
pon, 22. 07. 2024. u 19:15 h
Kino Vodice
pon, 22. 07. 2024. u 21:00 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo