Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Objavljen Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija

Grad Vodice je raspisao Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima za akademsku 2021./2022. godinu koji je otvoren do 3. studenog 2021. godine.
Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studenti koji nisu ponavljali godinu studija (osim iz zdravstvenih razloga); koji su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i koji su završili prethodne godine s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 3,50, odnosno srednju školu s prosjekom najmanje 4,00, a u socijalnoj kategoriji najmanje 3,50; koji imaju prebivalište na području Grada Vodica najmanje posljednih četiri godine; koji su hrvatski državljani; koji nisu već dobivali stipendiju Grada Vodica za studiranje na nekom drugom studiju, a studenti na sveučilišnom i stručnom studiju razine preddiplomski i diplomski ne mogu biti stariji od 25 godina (rođeni nakon 7. listopada 1995. godine), dok studenti poslijediplomskog sveučilišnog studija ne mogu biti stariji od 30 godina (rođeni nakon 7. listopada 1990. godine) na dan objave Natječaj. Na Natječaju ne mogu sudjelovati studenti koji studiraju na učilištima u sustavu visokog privatnog obrazovanja.
Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno u roku 25 dana od objave na mrežnoj stranici Grada Vodica (do 3. studenoga 2021. godine) na adresu Grad Vodice, Ive Čaće 8, 22211 Vodice, s naznakom „za Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodica“ ili se predaju na istoj adresi.

više »

Edukacije Prve pomoći za osobe zrelije životne dobi

Gradsko društvo Crvenog križa, u sklopu programa očuvanja zdravlja i prevencije bolesti projekta Aktivni zajedno, organizira 14. i 15. listopada s početkom u 10 sati edukaciju Prve pomoći za osobe starije životne dobi.
Pozivaju se umirovljenici da se prijave na edukaciju koja je besplatna i prilagođena osobama starije životne dobi, a koju provodi licencirana liječnica prve pomoći. U slučaju potrebe, volonteri Crvenog križa osiguravaju i prijevoz na edukaciju.
Zbog ograničenog broja polaznika, potrebno je prijaviti svoje sudjelovanje na broj Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili na 095 822 5658.

više »

Cijepljenje bez najave

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 1. listopada, u razdoblju od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

Radionica za prijave na novoobjavljeni Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira informativno-edukativnu radionicu o energetskoj obnovi obiteljskih kuća kako bi se građani lakše snašli prilikom prijave na novoobjavljeni Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.
Radionica će se održati u četvrtak, 30. rujna 2021. u Šibeniku u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić na adresi Poljana 6, s početkom u 18 sati.
Djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavit će sve uvjete sufinanciranja s naglaskom na popis potrebne dokumentacije, nakon čega će građani imati priliku postavljati i konkretna pitanja.
Radionice se organiziraju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, zbog čega je prijava dolaska obavezna!

Prijaviti se možete ovdje, a više detalja te raspored radionica za ostale gradove možete pronaći na poveznici.

Odbojkašice Vodica pobjedama u novu sezonu

Ovoga su vikenda odigrana prva kola u III. hrvatskoj ligi -jug i u mlađekadetskoj regionalnoj ligi. Odbojkaškom klubu Vodice u goste je došao OK Zadar, jedna od najboljih ekipa u ligi i glavni konkurent za osvajanje prva tri mjesta. Vodičanke su obje utakmice odigrale jako dobro i ostvarile vrijedne pobjede. Rezultatom 3:1 u setovima pobijedile su u Trećoj hrvatskoj ligi jug, a mlađe su kadetkinje pobijedile rezultatom 3:0 u setovima.
Za OK Vodice u III. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Laura Unić. Franka Perkov, Lara Unić, Magdalena Čubrić, Nika Bujas, Mirjam Marač, Nika Erak, Lana Perić, Franka Popov, Natalia Bogdanović, Iva Begić i Teresa Gavioli.

Za OK Vodice u mlađekadetskoj ligi nastupile su: Franka Popov, Iva Begić, Ela Čubrić, Blanka Popov, Marta Kranjac, Nika Stanić , Mia Begić i Mihaela Marač.

Popis 2021 - pristupite samopopisivanju!

Na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnoj epidemiološkoj mjeri obaveznog posjedovanja EU digitalne COVID potvrde prilikom provođenja druge faze Popisa stanovnika, kućanstava i stanova 2021., popisivači i kontrolori koji sudjeluju u provođenju Popisa stanovništva moraju imati COVID potvrde. To znači da moraju biti cijepljeni ili se redovito testirati. Stoga županijska popisna povjerenstva moraju omogućiti pristup besplatnim testiranjima dva do tri puta tjedno tijekom cijelog vremena provedbe Popisa 2021.
Zbog ovih će razloga ovaj Popis stanovništva provoditi znatno manje propisivača nego prijašnjih godina, stoga molimo stanovništvo da pristupe samopopisivanju koje je dostupno do 26. rujna 2021. u elektroničkom sustavu e-Građani.

Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, odnosno dodjelu sredstava za energetsku obnovu postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu, sukladno Tehničkim uvjetima, a u okviru sljedećih aktivnosti:
A1: cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.
A2: povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće.
A3: ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

više »

Objavljeni Javni pozivi za predlaganje javnih potreba u sportu, kulturi i društvenim djelatnostima za 2022.

Grad Vodice je objavio Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture i društvenih djelatnosti udruga građana za 2022. godinu, u koje se, u skladu s pozitivnim propisima, uvršćuju:
a) u području kulture – financiranje ili sufinanciranje programskih djelatnosti udruga u kulturi, te njihovih posebnih programa koji su od interesa za Grad Vodice, kao i programa kulturnog stvaralaštva djece i mladeži;
b) u području društvenih djelatnosti – financiranje ili sufinanciranje programskih djelatnosti veteranskih udruga i udruga sudionika i stradalnika Domovinskog rata, programi udruga koje skrbe o osobama s posebnim potrebama i humanitarno-karitativnih udruga, programi udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava, programi strukovnih udruga te rogrami udruga za zaštitu i očuvanje okoliša, čovjekova zdravlja i prirodne baštine i svih drugih humanitarnih organizacija.

više »

Obavijest poljoprivrednicima s područja Grada Vodica - besplatna predaja prazne ambalaže od zaštitnih sredstava

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede obavještava  poljoprivrednike s područja Šibensko-kninske županije, da će se sakupljanje ambalažnog otpada nastalog nakon upotrebe sredstava za zaštitu bilja u okviru akcije Prateći list, provesti 17. rujna u Primoštenu Burnom, Draga 6 od 10 do 11:30 sati i u Drnišu, Cecela (Dalmacija vino) od 13 do 15 sati.
više »

Obavijest Stožera gradske Civilne zaštite

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 17. rujna 2021. godine u terminu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Vodicama, u Maloj vijećnici grada Vodica, na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta. Potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.
Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva.
Cijepiti se je moguće sa sve četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama