Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

XII. dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji.

Udruge dalmatinskih uljara i Olea te Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, HGK i Alutech Šibenik, organiziraju XII. dane mladog maslinovog ulja u Dalmaciji. Manifestacija će se održati u Hotelu Olympia u Vodicama, 17. prosinca s početkom u 13 sati.

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice. u suradnji s Klubom darivatelja krvi Vodice i KBC-om Split, organizira redovnu akciju darivanja krvi koja će se provesti sutra, 12. listopada, u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do podne. Pozivamo sve darivatelje krvi i one koji to tek žele postati da se odazovu na akciju jer samo je 15 minuta dovoljno za čin darivanja, a jedna doza krvi može spasiti do tri života. Muškarci mogu darivati punu krv svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca.

više »

Odbojkašice Vodica vrlo dobro otvorile novu sezonu

Odbojkašice Vodica započele su još jednu sezonu natjecanja u svim ligama. Nova generacija mlađih kadetkinja odigrala je već dva kola svoje regionalne lige i to sa stopostotnim uspjehom. U prvom su kolu pobijedile ekipu OK Mladost 2000 Knin, a u drugom OK Zadar, obje utakmice bez izgubljenog seta.
Starije kadetkinje i juniorke OK Vodice također su bile na gostovanju u Zadru i bile su uspješnije od domaćina. 
Za OK Vodice u mlađekadetskoj ligi nastupile su: Karmen  Juričev , Ela Čubrić, Dumina Cukrov, Marta Kranjac, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Nika Stanić, Ella Juričev  i Lea Klarić.
Za OK Vodice u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Iva Begić, Franka Popov, Franka Perkov, Ela Čubrić, Marta Kranjac, Magdalena Čubrić, Dumina Cukrov, Karmen Juričev, Nika Stanić i Antonia Perkov.

više »

U tijeku je Natječaj za dobivanje gradskih stipendija

Grad Vodice je raspisao Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima za akademsku 2022./2023. godinu koji je otvoren do 7. studenoga 2022. godine. Iznos stipendije Pravilnikom o stipendiranju studenata Grada Vodica, povećan je sa 700,00 kn na 900,00 kn mjesečno.
Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studenti koji nisu ponavljali godinu studija (osim iz zdravstvenih razloga); koji su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i koji su završili prethodne godine s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 3,50, odnosno srednju školu s prosjekom najmanje 4,00, a u socijalnoj kategoriji najmanje 3,50; koji imaju prebivalište na području Grada Vodica najmanje posljednje četiri godine; koji su hrvatski državljani; koji nisu već dobivali stipendiju Grada Vodica za studiranje na nekom drugom studiju, a studenti na sveučilišnom i stručnom studiju razine preddiplomski i diplomski ne mogu biti stariji od 25 godina (rođeni nakon 10. listopada 1996. godine), dok studenti poslijediplomskog sveučilišnog studija ne mogu biti stariji od 30 godina (rođeni nakon 10. listopada 1991. godine) na dan objave Natječaja. Na Natječaju ne mogu sudjelovati studenti koji studiraju na učilištima u sustavu visokog privatnog obrazovanja.
Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno u roku 28 dana od objave na mrežnoj stranici Grada Vodica (do 7. studenoga 2022. godine) na adresu Grad Vodice, Ive Čaće 8, 22211 Vodice, s naznakom „za Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodica“ ili se predaju osobno na istoj adresi.

više »

Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima, zadrugama i poljoprivrednicima

Grad Vodice je na temelju Pravilnika o kriterijima i načinu dodjele potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima, zadrugama i poljoprivrednicima raspisao Javni poziv za dodjelu potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima, zadrugama i poljoprivrednicima koji imaju prebivalište na području Grada Vodica i upisani su u registar poljoprivrednika Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. U tekstu Javnog poziva nalazi se obrazloženje postupka i potrebna dokumentacija. Među ostalim, potrebno je ispuniti obrazac „Zahtjeva za dodjelu potpora" koji se može podignuti u u Gradskoj upravi Grada Vodica u Upravnom odjelu za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje, Ive Čače 8, Vodice, tel. 022/444 913, odnosno ovdje.
Popunjeni obrazac zahtjeva s pripadajućom dokumentacijom podnosi se na protokol Grada Vodica osobno, odnosno poštom na gornju adresu najkasnije do 20. listopada 2022. do 14 sati.

Anketa o zainteresiranosti građana za rješavanje stambenih pitanja putem programa POS-a

Grad Vodice, u cilju prikupljanja podataka o zainteresiranosti građana za rješavanje stambenih pitanja putem programa POS-a provodi Anketu o zainteresiranosti građana za Program POS-a. Stoga se mole zainteresirani građani da ispune Anketni upitnik najkasnije do 23. studenog 2022. godine. Ispunjeni anketni upitnik može se dostaviti na adresu Grad Vodice, Ive Čače 8. 22211 Vodice ili putem e-maila iva.bosotin@grad-vodice.hr.
Više informacija o Programu POS-a.

više »

Isplata jednokratnog novčanog primanje korisnicima mirovine

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje obavještava građane da je prema Odluci Vlade moguća isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine s prebivalištem u našoj zemlji, zatečenim u isplati mirovine za mjesec ožujak 2022. i to:
• korisnicima mirovine ostvarene u Hrvatskoj, ako im ukupno mjesečno mirovinsko primanje isplaćeno u Republici Hrvatskoj za kolovoz 2022. ne prelazi iznos od 4360,00 kuna i koji nisu zaposleni, odnosno ne obavljaju djelatnost na temelju koje postoji obveza osiguranja;
• korisnicima mirovine kojima se uz mirovinu ostvarenu u Hrvatskoj isplaćuje i mirovina iz inozemstva (države s kojim RH ima sklopljen međunarodni ugovor o socijalnijom osiguranju i države u kojima se primjenjuju uredbe Europske unije o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti), ako im ukupno mirovinsko primanje ostvareno u Hrvatskoj i u inozemstvu ne prelazi iznos od 4360,00 kuna;
• korisnicima mirovine ostvarene u Hrvatskoj koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu, ako im ukupno mjesečno mirovinsko primanje isplaćeno u Hrvatskoj za kolovoz 2022. ne prelazi iznos od 4360,00 kuna.

više »

Čaćini radovi na virtualnoj izložbi Hrvatskoga povijesnoga muzeja u Zagrebu

Na mrežnim stranicama Hrvatskog povijesnog muzeja kustosica Snježana Pavičić postavila je virutalnu izložbu „Internatitis – likovna djela Ivana Čaće 1941.-1943.“ kojom je prvi puta šire prezentirano likovno djelovanje ovog agilnog samoukog pisca i slikara.
Postavljeni su Čaćini crteži i tekstovi iz fundusa Hrvatskog povijesnog muzeja, a teme kojima se izložba bavi su: svakodnevni život interniraca s gorućim problemima njihova smještaja, preživljavanja, prehrane i rada. Poneki su crteži ilustracije starih arhitektonskih građevina, poput kazališta, samostana i crkava, koje su bile prenamijenjene za potrebe logora te su sada ovi crteži ujedno svjedočanstvo njihove destrukcije.
Osnovni pisani izvor koji je autorici izložbe poslužio kao idejna podloga je autobiografski dnevnik Ive Čaće „Internatitis“ (HPM/MRNH-D-1155), po kojem je ova virtualna izložba i nazvana.

više »

Radovi na izgradnji vodovodne mreže

Slijedećeg ponedjeljka,19. rujna, započinju radovi na izgradnji vodovodne mreže u lijevom odvojku  Ante Starčevića te će stoga biti otežano, odnosno potpuno onemogućeno prometovanje vozilima  tim područjem. Grad Vodice moli građane,  osobito stanare tih ulica, za razumijevanje i strpljenje.

U tijeku prijave programa sportskih udruga

Grad Vodice je objavio Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u području sporta za 2023. godinu.
Na natječaj se mogu javiti sve sportske udruge koje ispunjavaju slijedeće uvjete:

  • da su registrirani kao udruge, zaklade, ustanove ili druge pravne osobe čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti,
  • imaju registrirano sjedište i djeluju na području Grada Vodica,
  • svojim programima i djelovanjem obuhvaćaju prvenstveno korisnike s područja Grada Vodica,
  • Statut im je usklađen s novim zakonom o udrugama,
  • da su članovi Zajednice sportova Grada Vodica.

Rok za podnošenje prijava traje do 18. listopada 2022. godine.

Prijava kvara ulične rasvjete
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Događanja
sub, 02. 12. 2023. u 19:30 h
Kulturni centar Vodice
čet, 07. 12. 2023. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sri, 13. 12. 2023. u 16:30 h
Kulturni centar Vodice
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo