Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Odbojkašice Vodica prvakinje 2. Hrvatske odbojkaške lige

Iako su do kraja prvenstva ostale još tri utakmice, odbojkašice Vodica već su sada osigurale prvo mjesto na ljestvici 2. Hrvatske odbojkaške lige. Vodičanke trenutno imaju osam bodova prednosti pred drugoplasiranom ekipom ŽOK Dubrovnik koju su pobijedile s rezultatom 0:3 u setovima na gostovanju u Dubrovniku. Time su ostvarile nedostižnu prednost i veliki uspjeh koji im omogućuje ulazak u viši rang u 1.b. lige i dosada najveće postignuće u povijesti kluba.
Za OK Vodice u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Franka Perkov, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović , Iva Begić i Ema Kokot.
Također, i mlađe kadetkinje Vodica imale su aktivan vikend i na domaćem su terenu pobijedile ekipu ŽOK Šibenik rezultatom 2:1 u setovima.
Za OK Vodice u mlađekadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Ela Čubrić, Karmen Juričev, Marta Kranjac, Nika Stanić, Franka Popov, Ella Juričev, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Mia Begić, Blanka Popov i Marta Mesarić.

Cup Rudolf Perešin 2022

Na nedavno održanom međunarodnom karate turniru Cup Rudolf Perešin u Ivanić Gradu, članovi vodičkog karate kluba Okit osvojili su pet medalja. U jakoj konkurenciji 430 natjecatelja iz 43 kluba iz čak pet zemalja, zlato su u svojim kategorijama osvojile: Gabrijela Grubelić, Tara Jukić i Lili Klarin. Srebrom ovjenčana vratila se Elin Ianachi Ćopić, dok je broncu ponijela Nora jukić.

Radionica filcanja vune

Crveni križ Vodice poziva umirovljenike na posljednju radionicu filcanja vune, ovoga puta korištenjem posebne tehnike obrade ovčje vune iglicama za filcanje.
Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjena je umirovljenicima. Tema ove radionice je izrada suvenira. Izrađivat će se suvenir Vodica, s temom tradicionalne narodne nošnje. Suvenir ostaje kao uspomena onome tko ga je izradio. Ograničen je broj mjesta pa je potrebna rezervacija na 095 822 5658 ili 022 310 325. U slučaju većeg interesa umirovljenika i većeg broja prijava radionica će biti ponovljena .

Sretan Uskrs!

Drage sugrađanke i sugrađani,
provedite sretan i veseo Uskrs okruženi najmilijima, obitelji i prijateljima s molitvom da nam ovaj radostan blagdan nagovještaja vječnog života daruje snage u duhovnoj i materijalnoj izgradnji našeg grada i društva.
U ime Gradskog vijeća, svojih suradnika, djelatnika gradske uprave i svoje osobno ime želim Vam sretan Uskrs!

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Karatisti s uspjehom krenuli u novu sezonu

Ovoga je vikenda održano prvo kolo Dalmatinske karate lige u Pločama, a na njemu su nastupili i članovi Karate kluba Okit. Mnogima od njih ovo je bilo prvo natjecanje. U jakoj konkurenciji od oko 500 natjecatelja iz 25 dalmatinskih klubova, Vodičani su se vratili ovjenčani brojnim medaljama u raznim kategorijama. Zlato su osvojili: Petra Svalina, Tena Svalina, Vita Vulin, Ana Marjanović, Lili Klarin, Gabrijela Grubelić, Jakov Bosotin, Alem Adili, Oliver Križanović Mimica, Noa Adrian Perković, Tome Olivari i Noah Križanović Mimica. Ovjenčani srebrom: Elin Ianachi Ćopić, Šime Rašin, Toma Perić, Tome Henjak, Vito Zafron i Luka Mandić, a broncom: Naomi Klarin, Kiara Grubelić, Ana Klarić, Ela Adžaga, Josip Stilinović, Josip Malenica, Vito Perković i Niko Marjanović.

Vodičke odbojkašice upisale nove pobjede

Odbojkašice Vodica upisale su novu pobjedu u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi pobijedivši ekipu ŽOK Šibenik. Ovim rezultatom Vodičanke su zadržale vodstvo na ljestvici pred ogled s dubrovačkim odbojkašicama i osigurale da im je u tom posljednjem kolu dovoljna i minimalna pobjeda u setovima kako bi osigurale osvajanje 2. lige, a time i ulazak u Prvu b ligu.
Druge ekipe Odbojkaškog kluba Vodice nastupile su ovoga vikenda u utakmicama 3. lige i Mlađe kadetske lige. Obje ekipe su gostovale u Kninu i pobijedile.

Za OK Vodice u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Franka Perkov, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović, Lana Perić, Iva Begić, Franka Popov, Nika Bujas, Ela Čubrić i Nika Erak.
Za OK Vodice u Mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Ela Čubrić, Karmen Juričev, Marta Kranjac, Nika Stanić, Franka Popov, Ella Juričev, Antonia Perkov, Sara Pirjak i Mia Begić.

Izrada uskrsnih figurica od vune -radionica za umirovljenike

Uskrsne figurice

Crveni križ Vodice organizira još jednu zanimljivu radionicu filcanja vune namijenjenu umirovljenicima koja se provodi sutra, 29. ožujka s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Ovoga puta primijenit će se tehnika filcanja iglicama za filcanje, a izrađivat će se figure uskrsnih zečeva. Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Zbog ograničenog broja sudionika na radionici potrebno je rezervirati mjesto na: 022/310325 ili 095/8225658.

Izbori za mjesne odbore 2022

Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora na području Grada Vodica održat će se u nedjelju, 08. svibnja 2022. godine. Do toga datuma, Izborno povjerenstvo Grada Vodica dežurat će u zgradi Gradske uprave Grada Vodica, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, dok će 1. i 26. travnja to dežurstvo biti produženo od 7 do 24 sata. Na dan izbora 08. svibnja, dežurstvo će se održavati od 6:30 do 19 sati nakon čega se zatvaraju birališta i utvrđuju rezultati glasovanja.
Dežurstvo za zaprimanje prigovora i žalbi nakon održavanja izbora radit će svakim radnim danom od 7 do 15 sati.
U vrijeme održavanja dežurstva članovi Izbornog povjerenstva Grada Vodica mogu se kontaktirati na: mob 097 798 6306 (predsjednik povjerenstva), 022 444 906, 022 444 911 i 022 444 900 (centrala).
Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine

Stožer civilne zaštite Grada Vodica obavještava da je na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju. Na navedenoj se stranici nalaze obrasci "Ponuda smještaja za raseljene osobe" i "Potvrda o nadzoru stambene jedinice".
Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, kojom se uređuje se financiranje troškova korištenja stambenih jedinica u pojedinačnom smještaju za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine koje su napustile Ukrajinu od 24. veljače 2022. i došle na područje Republike Hrvatske.

više »

"Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu" -poziv na besplatno predavanje

Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu

Grad Vodice organizira predavanje Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu, u petak, 1. travnja u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Vodica. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, biovrtlarka, autorica, aktivistica i predsjednica Udruge Biovrt, otkrit će na koje sve načine možete započeti vlastiti vrt i uzgojiti obilje zdrave hrane - pa čak i ako trenutno nemate zemlju.
Nakon predavanja predviđena  je razmjena sjemenja, pa ponesite sa sobom nešto svoga. Vrtlarenje je više od samog uzgoja hrane.

ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama