Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Pomoć potresom stradalom području

Crveni križ Vodice organizira prikupljanje pomoći za područja stradala u potresu u suradnji s Udrugom Daj 5, DVD Vodice i Udrugom mladih Srima u prostoru Stare škole, danas od 10:00 do 17:00 sati i u prostoru Mjesnog odbora Srima (iznad caffe bara Plada) od 10:00 do 20:00 sati.
Isključivo se prikuplja: brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve, slatki namazi -čokolada,marmelada, trajno mlijeko, dvopek, tost, voda pakiranja od 0,5 l, 1,5 l. 5l, suho voće, orašasti plodovi; sapun za ruke, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratne britvice, maramice, vlažne maramice, toaletni papir u rolama, higijenski ulošci, dječje pelene, štapići za čišćenje uha, deterđenti za rublje i posuđe, gumene rukavice i zaštitne maske.
Svi koji žele pomoći stanovništvu stradalom u razornom potresu, donacije mogu uplatiti na sljedeći račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR6923400091511555516; Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X
više ovdje

Prikaz aktivnosti projekta ADRIADAPT

Četvrti po redu projektni sastanak svih partnera projekta Adriadapt održao se 28. i 29. listopada putem alata komunikacije na daljinu. Potvrđeno je produženje projekta za 6 mjeseci (do 06/2021), utvrđeni su statusi učinjenog, ciljevi daljnjih aktivnosti te je usvojen termin završne konferencije za svibanj 2021. koja bi se trebala održati u Veneciji. Tijekom dvodnevnog sastanka Grad Vodice prezentirao je strukturu Plana te dao pregled rezultata analize ranjivosti. Nadalje, PAP/RAC je predstavio draft platforme znanja projekta Adriadapt – skup smjernica, primjera dobrih praksi, katalog mjera prilagodbe te studija slučaja. DHMZ je predstavio inicijalne rezultate klimatoloških podataka, koji primjerice ukazuju da trend za područje ŠKŽ je da možemo očekivati smanjenje količine oborina te porast temperatura. DOOR je prezentirao beta verziju web stranice projekta, gdje će javnosti na kraju projekta biti dostupni svi rezultati.
Projektnom sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Vodice (Marko Lugović- voditelj projekta, Marija Bilać i Ivona Mihić), Šibensko-Kninske županije, te tvrtke Plimica doo Split - izrađivači Plana prilagodbe na klimatske promjene Grada Vodice, te PAP/RAC - UNEP-ov centar za upravljanje obalnim područjem.
Projekt Adriadapt je financiran u okviru europskog programa Interreg Italija-Hrvatska, a cilj mu je poboljšati sposobnost prilagodbe obalnih gradova duž Jadrana na učinke klimatskih promjena.

Čestit Božić i nova godina

U blagdanskom miru i sreći, podijelite radost Božića sa svojim najmilijima i ohrabreni vjerom pronađite snage i strpljenja za nesvakidašnje okolnosti koje su pred nas stavile nove izazove.
Budimo odgovorni i neka nas topla božićna atmosfera potakne da budemo empatični i nesebični te da svojim ponašanjem doprinesemo što skorijem vraćanju onakvog života kakav je bio prije pojave virusa.
Želim Vam blagoslovljen Božić i obilje zdravlja, radosti i uspjeha u novoj godini!

Vaša gradonačelnica
Nelka Tomić, dr. med.

Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je raspisalo Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2020.  Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, dodjeljuje se godišnje, u vidu plakete i makete, proizvođačima koji imaju sjedište tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima. Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije. Prijedlog odluke o dodjeli oznake „Hrvatski otočni proizvod“ donosi Savjet projekta, a konačnu odluku ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ministarstvo s nositeljima oznake sklapa ugovor o pravu uporabe oznake „Hrvatski otočni proizvod“.
Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ otvoren je do 29. siječnja 2021. godine.

Potpisivanje ugovora o stipendiranju

Obzirom na epidemiološke mjere, ove godine neće biti zajedničkog potpisivanja ugovora o stipendiranju. Obavještavaju se svi redovni studenti koji su dobili stipendiju Grada Vodica za akademsku 2020./2021. godinu, da radnim danom, u razdoblju od 14. do 23. prosinca u vremenu od 7 do15 sati, dođu pojedinačno u Gradsku upravu potpisati svoje ugovore o stipendiranju.

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi

Crveni križ Vodice i Klub darivatelja krvi Vodice u suradnji s KBC-om Split organiziraju redovnu akciju darivanja krvi koja će se održavati sutra, 9. prosinca, od 8 do 12 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. 
Ovog Božića, darujući krv, poklonite nekome život jer darujući krv darujete i zdravlje, život, osmjeh i pozitivnu energiju s kojom dolazite, dobre želje, podršku i nadu majkama, očevima, djeci i svim članovima obitelji osoba koje u nekoj operacijskoj sali, na nekom bolničkom odjelu ili na transfuziji svakodnevno primaju vašu krv... Darujete šansu. Darujete ljubav.

Akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za najpotrebitije korisnike Crvenog križa Vodice

U ovoj izazovnoj godini, možda više nego ikada, čovječanstvu je potrebna solidarnost. Posljednjih mjeseci stanovništvo Republike Hrvatske, pa tako i našeg grada suočeno je s velikim izazovima koje je donijela pandemija koronavirusa. U posebno teškoj situaciji nalaze se osobe koje su i ranije živjele u teškim uvjetima, nerijetko i na rubu siromaštva. Vodički Crveni križ skrbi o 150 obitelji lošijeg financijskog statusa, a svaki se dan sve veći broj ljudi obraća za pomoć u hrani i higijeni.
Stoga, Crveni križ organizira prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za najpotrebitije u ovom adventskom vremenu kako bi svima osigurali primjeren Božić i božićne blagdane. Svoju pomoć možete dostaviti osobno, u ured Crvenog Križa Vodice, Obala Ive Juričev Cota 9 (drugi kat, nasuprot ureda matičara) od 08:00 do 15:00 sati ili izravnom novčanom donacijom na namjenski račun otvoren u Zagrebačkoj banci: HR70230600001502208331; POZIV NA BROJ :00; OPIS PLAĆANJA DONACIJA : Donacija za kupnju hrane

Budimo solidarni i pokažimo brigu za susjede i rodbinu starije životne dobi koji žive sami i razveselimo  ih u ovim neizvjesnim vremenima. Kolač, voće i mali znak pažnje nekome je malo, a nekome znači tako puno.

60. Festival hrvatskih kazališnih amatera ide online!

Jubilarni 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera za čije smo svečano otvorenje imali velike planove, ove će se godine odigrati zaista neuobičajeno - online! Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina ove godine dolaze izravno u vaše domove. Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19. prosinca, uljepšat ćemo emitiranjem izvrsnih dramskih ostvarenja koje, nažalost ove godine, nismo imali priliku gledati na pozornici Kultrunog centra Vodice. No vrijedni kazalištarci stali su pred kamere i za publiku pripremili prave dramske poslastice. Zavirite u program  #klikninaHSKkulturu i uživaj u izvrsnim predstavama...

više »

U Vodicama održana uvodna konferencija projekta "Aktivni zajedno"

Održana je početna konferencija projekta „Aktivni zajedno“. Projekt je predstavila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vodice ujedno i voditeljica projekta, Marijana Biluš. Aktivnosti koje se provode i koje će se tek provoditi u Vodicama predstavio je projektni asistent i koordinator aktivnosti u Vodicama, Sami Bach Khojah. Aktivnosti projekta „Aktivni zajedno“ koje se provode u Biogradu na Moru predstavila je Franka Troskot, ravnateljica Crvenog križa Biograd na Moru. Za aktivnosti projekta „Aktivni zajedno“ koje se provode u Kninu zadužena je djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Knin ujedno i asistentica projekta Sandra Đulabić.

više »

Četiri Javna poziva Grada Vodica

Grad Vodice je objavio je četriri javna poziva za dojelu potpora male vrijednosti:
1. za obveznike poreza na korištenje javnih površina koji obavljaju gospodarsku djelatnost
2. za obveznike naknade po koncesijskom odobrenju za korištenje pomorskog dobra koji obavljaju gospodarsku djelatnost
3. za obveznike poreza na potrošnju koji obavljaju gospodarsku djelatnost
4. za obveznike komunalne naknade koji obavljaju gospodarsku djelatnost