Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš izgradnje vjetroelektrane Dazlina

Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne usluge Šibensko-kninske županije objavljuje Javnu raspravu o Studiji utjecaja na okoliš izgradnje vjetroelektrane Dazlina u Općini Tisno. Javni uvid u predmetnu Studiju traje od 11. kolovoza do 9. rujna 2022. godine u prostorijama Grada Vodica, Ive Čače 8, radnim danima od 7 do 15 sati.
Javno izlaganje održat će se 5. rujna u podne u Vijećnici Općine Tisno, Uska ulica 1.
Izlaganju će prisustvovati predstavnici nositelja zahvata iz tvrtke Vjetroelektrane Dazlina d.o.o. i predstavnici izrađivača Studije Zelena infrastruktura d.o.o. koji će odgovarati na eventualna pitanja zainteresirane javnosti.

više »

Grad Vodice osigurava besplatne radne materijale za osnovnoškolce

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica je odlučeno da će se iz Gradskog proračuna izdvojiti sredstva za kupnju radnih bilježnica, likovnih mapa, radnih materijala za vježbe i praktični rad, atlasa i zbirki zadataka iz matematike za sve učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Vodica. To znači da će radni materija dobiti svi osnovnoškolci koji pohađaju škole u Vodicama i Čistoj Velikoj, ali i oni učenici koji imaju prebivalište na području Grada Vodica ali se školuju u nekom drugom gradu na području Šibensko-kninske županije. Pravo na besplatni radni materijal ostvaruju i raseljene osobe kojima je odobrena privremena zaštita.
Odluku možete pročitati ovdje

Prijavite štete od požara

Gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov, poziva sve vlasnike nekretnina na području Grada Vodica, koji su pretrpjeli štetu prouzrokovanu požarom od 13. srpnja 2022. godine, da ispune Obrazac za prijavu štete od prirodne nepogode do 1. kolovoza ove godine. Naime, danas je župan Šibensko-kninske županije, Marko Jelić donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode – požar za područje Grada Šibenika i Grada Vodica te od danas teče rok od osam dana za prijavu štete. Ispunjeni obrazac treba dostaviti na e- mail adresu:  tina.bosotin@grad-vodice.hr, poštom ili donijeti osobno u pisarnicu Grada Vodica, Ive Čače 8, 22211 Vodice.
Obrazac možete preuzeti ovdje ili na portirnici Grada Vodica, a koristit će se za procjenu vrijednosti štete.

Junior spasilac - besplatna edukacija mladih

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice organizira edukaciju Junior spasilac za učenike sedmih razreda osnovne škole koja će se održavati u Vodicama od 9. do 11. kolovoza.
Tečaj je namijenjen osposobljavanju mladih kako bismo utjecali na prevenciju nesreća vezanih uz vodu/more, obuhvaća teorijski i praktični dio koji će se održati na gradskoj plaži u Vodicama. 

više »

Akcija davanja krvi

Crveni križ Vodice u suradnji s Klubom darivatelja krvi Vodice i KBC-om Split organizira akciju darivanja krvi koja će se provesti sutra, 13. srpnja, u Gradskoj knjižnici Vodice od 08:00 do 12:00 sati.
Iz KBC-a Split obavještavaju da su zalihe krvi jako niske, nedostaje krvne grupe O i krvne grupe A, stoga ovim putem pozivamo sve darivatelje krvi da se odazovu u što većem broju na akciju darivanja krvi, a posebno one koji još nisu darovali krv. Samo je 15 minuta dovoljno za čin darivanja krvi, a jedna doza krvi može spasiti do tri života.

Nova sezona odbojke na pijesku Županijske lige

Zahvaljujući Gradu Vodicama koji je već u predsezoni uredio igralište da se na njemu mogu odvijati natjecanja u skladu s propozicijama, ovoga se vikenda na vodičkom igralištu na plaži Vruje održao prvi ovogodišnji turnir Otvorenog prvenstva Šibensko-kninske županije u odbojci na pijesku.
Turnir se igrao u tri kategorije ; seniorki, seniora i mlađih kadetkinja. U kategoriji seniorki, prvo mjesto je osvojio par Petra Brkičić i Anja Anić -Bare, što ne čudi jer je Petra Brkičić reprezentativka Hrvatske koja trenutno živi u Rijeci i nastupa za HAOK Rijeku, a u paru je nastupila a Anjom Anić-Bare iz Knina, članicom OK Šibenik 91. Drugo mjesto osvojio je vodički par Manuela Lasan-Zorobabel i Nora Čubrić.

više »

Gerontodomaćicama uručena verificirana uvjerenja o završenom osposobljavanju

Gerontodomaćicama koje pružaju besplatnu socijalnu uslugu potpore i podrške krajnjim korisnicima uručena su uvjerenja o završenim programima osposobljavanja odobrenim od strane nadležnog ministarstva.
Temeljem ugovora sklopljenog u ožujku 2022. između Pučkog otvorenog učilišta Libar i Grada Vodica, a čemu je prethodio provedeni postupak jednostavne nabave započet u siječnju, sklopljeni su ugovori između dvadeset žena ciljane skupine i POU Libar o njihovom obrazovanju/osposobljavanju u verificiranim obrazovnim programima.

više »

Završena provedba aktivnosti projekta “ZaVRTimo krug promjena“

Lokalna akcijska grupa “More 249“ nositelj je projekta “ZaVRTimo krug promjena“ koji se tijekom školske godine 2021./2022. provodio u Osnovnoj školi “Čista Velika“. Partneri na projektu su osim škole, Udruga Argonauta, Muzej grada Šibenika i Grad Vodice. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u vrijednosti 91.840,96 HRK bespovratnih sredstava, dok je ukupna vrijednost projekta 103.740,96 HRK.
više »

Dodjela priznanja za postignut uspjeh

Danas je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov  u svom uredu primio učenike Osnovne škole Vodice koji jučer nisu bili prozvani na dodjeli priznanja za sudjelovanje i postignute uspjeha na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima iz školskih predmeta.
Isprike Osnovne škole učenicima je uputio pedagog Osnovne škole, a gradonačelnik im je uručio priznanja i darove te dodatni znak pažnje za ispriku zbog jučerašnjeg propusta.

Proizvod hrvatskog seljaka -dodijeljen certifikat OPG Đorđe Studić

Već drugu godinu zaredom tvrtka Leć d.o.o. i Grad Vodice dodjeljuju certifikat Proizvod hrvatskog seljaka onim proizvođačima koji poštuju kriterije zadane Pravilnikom o organizaciji i radu certificirane seljačke tržnice i uporabi oznake »Proizvodi hrvatskog seljaka« te ih prodaju na Tržnici Vodice.
Jutros je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, dodijelio oznaku Proizvod hrvatskog seljaka Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đorđe Studić, nakon što je Povjerenstvo u sastavu: Tina Bosotin, Mirjana Skelin i Stanko Birin, posjetilo to gospodarstvo i uvjerilo se da su proizvodi koji se prodaju na štandu ovog proizvođača na vodičkoj tržnici njihov vlastiti proizvod, uzgojen na njihovom poljima. 

više »
Prijava kvara ulične rasvjete
ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama
Događanja
sub, 02. 12. 2023. u 19:30 h
Kulturni centar Vodice
čet, 07. 12. 2023. u 20:00 h
Kulturni centar Vodice
sri, 13. 12. 2023. u 16:30 h
Kulturni centar Vodice
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 18:45 h
Kino Vodice
ned, 03. 12. 2023. u 20:30 h
Kino Vodice
Projekt Hera

Projekt Nove mogućnosti
Web kamere
Web kamera 1
Web kamera 2
Hrvatski otočni proizvod logo