Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Poziv maturantima s područja Grada Vodica za prijavu na besplatno korištenje aplikacije ePripreme

Grad Vodice, u suradnji s POU Adeptio (educirajme.com), zainteresiranim maturantima s područja Grada Vodica omogućuje korištenje mrežne aplikacije ePripreme za državnu maturu s ciljem kontinuirane i pravovremene pripreme za uspješno polaganje državne mature i upisa na željeni fakultet.
Korištenjem aplikacije ePripreme za državnu maturu maturanti imaju pristup:
• svim predmetima (i obveznim i izbornim) sa A i B razine ispita;
• ispitima sa ljetnih i jesenskih rokova državnih matura;
• neograničenom korištenju aplikacije;
• interaktivnoj osobnoj statistici i prikazu osobnog napretka.

Ključne značajke i prednosti aplikacije ePripreme za državnu maturu:
• Lako korištenje - ispiti u obliku interaktivnih kvizova s rješenjima vidljivim odmah nakon rješavanja ispita;
• Svi predmeti (obvezni i izborni) – više (A) i niže (B) razine, ljetni i jesenski rokovi;
• Natjecanje korisnika – uspoređivanje rezultata sa ostalim maturantima koji koriste aplikaciju;
• Praćenje rezultata – evidencija postotka svih riješenih ispita i praćenje osobnog napretka;
• Roditelji mogu imati uvid u napredak svog djeteta i redovitost učenja;
• Mogućnost slanja kroz aplikaciju Vaših motivirajućih ili poruka podrške maturantima;
• Simulacija probnih matura;
• Mogućnost profesorima da sami naprave svoje ispite ili probnu maturu.

Da bi se aplikacija čim prije stavila na korištenje, mole se zainteresirani maturanti da na e-mail: iva.bosotin@grad-vodice.hr dostave sljedeće podatke: Ime i prezime, e-mail adresu, adresu prebivališta/boravišta te naziv i smjer škole koju pohađaju.

Obavijest Prvićanima – preuzimanje besplatnog kompostera

Preuzimanje kompostera - Prvić

Komunalno društvo Leć obavještava korisnike svojih usluga s otoka Prvića da će se ove subote, 12. ožujka vršiti podjela kućnih kompostera.
Komposteri se daju samo onim građanima koji su u Izjavi o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada potvrdili da žele kompostirati.
Besplatne posude za kompostiranje korisnici mogu preuzeti prema slijedećem rasporedu:
PRVIĆ LUKA – 12. ožujka od 8 do 11 sati na brodu OSLIĆ, brodu ugovornog brodara koji prevozi otpad i koji će biti privezan na Glavnoj rivi;
PRVIĆ ŠEPURINE – istoga dana od 11:30 do 14:30 sati na brodu OSLIĆ koji će biti privezan na Gujinom gatu.
Prilikom preuzimanja kućnog kompostera korisnik je obvezan potpisati evidenciju preuzimanja

Akcija davanja krvi

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati sutra, 9. ožujka u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje.

Odbojkašice Vodica slavile i na Poljudu

Odbojkašice Vodica

Proteklog vikenda odbojkašice Vodica su igrale u gostima kod ekipe OK Split. Susret osmog kola 2. Hrvatske odbojkaške lige se odigrao u sportskoj dvorani Poljud, a ekipa OK Vodica je slavila rezultatom 0:3 u setovima. 
U utakmici mlađih kadetkinja, mlade igračice OK Vodica deklasirale su protivnice iz Novalje rezultatom 3:0 iako su igrale bez pola standardne postave. Mlađe kadetkinje trenutno dijele prvo mjesto na ljestvici s ekipom OK Zadar.
Za OK Vodice u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Iva Begić, Laura Unić, Lara Unić, Ema Kokot, Teresa Gavioli, Izabela Jozanović, Ela Čubrić, Franka Popov, Franka Perkov  i Nika Stanić.
Za OK Vodice u mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Dumina Cukrov, Blanka Popov, Ella Juričev, Nika Stanić, Franka Popov, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Marta Cukrov i Mia Begić.

Organizirana pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Organizirana pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Crveni križ Vodice poziva osobe iz Ukrajine koje su u Hrvatsku ušle i smjestile se u privatnom aranžmanu na području grada Vodica da se jave Crvenom križu Vodice na ove kontakte: 022/310-325 , 099 505 9362 ili crvenikrizvodice@gmail.com ili osobnim dolaskom na adresu Crvenog križa, Obala Ive  Juričeva Cote 9 Vodice, kako bi ih se evidentiralo za potrebe Službe traženja te im se osigurala potrebna pomoć. Posebno molimo domaćine koji primaju osobe u vlastiti smještaj da o tome obavijeste Crveni križ Vodice.

više »

Tečaj krojenja i šivanja

Tečaj krojenja i šivanja

U tijeku su upisi na tečaj krojenja i šivanja. Tečaj traje 30 sati, a održava se utorkom i četvrtkom u zgradi Stare škole na rivi (desni ulaz, I. kat desno). Polaznici moraju imati svoj šivaći stroj, a na satovima će naučiti osnove krojenja i šivanja, kako zakrpati poderotinu, zamijeniti patent ili skratiti nogavice…
Cijena tečaja je 1.500,00 kuna, plativo u tri rate u s 10% popusta, ako se plaća odjednom. Za sve dodatne informacije obratite nam se na uciliste.izvorznanja@gmail.com ili 091/268-3611

Kako pravilno kompostirati-edukacija

Grad Vodice organizira, sutra, 23. veljače s početkom u 17 satI u Kulturnom centru Vodice edukaciju Kako pravilno kompostirati.
Edukacija je namijenjena građanima koji žele kompostirati i zanima ih kako se pravilno kompostira, zašto se koristi kompost i koje su prednosti odvajanja organskog materijala od komunalnog otpada.
Edukaciju će održati izvanredna profesorica na Geotehničkom fakultetu zagrebačkog Sveučilišta i predsjednica Hrvatske udruge za gospodarenje otpadom, dr.sc. Aleksandra Anić Vučinić.
Edukacija se može pratiti osobno, u Kulturnom centu (uz predočenje COVID potvrda), preko zoom platforme ili prijenosom uživo na portalu infovodice.com.
Zainteresirani će nakon predavanja moći postavljati pitanja o kompostiranju preko zoom platforme ili uživo u dvorani Kulturnog centra.

Javni poziv za popunjavanje postrojbe civilne zaštite Grada Vodica

Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite i Pravilniku o mobilizaciji, uvjetima i načinu rada operativnih snaga sustava civilne zaštite, Gradonačelnik Grada Vodica objavio je Javni poziv za popunjavanje postrojbe civilne zaštite Grada Vodica s ciljem jačanja operativnih snaga civilne zaštite te kao potpora za provođenje mjera civilne zaštite asanacije terena, evakuacije, spašavanja, prve pomoći, zbrinjavanja ugroženog stanovništva te zaštite od poplava. Pozivaju se građani i građanke s područja Grada Vodica starosne dobi od 18 do 60 godina života na iskazivanje interesa za sudjelovanje u sustavu civilne zaštite i raspoređivanje u postrojbu civilne zaštite opće namjene Grada Vodica (popuna postrojbe). 

više »

Još jedna radionica filcanja vune

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva umirovljenike da sudjeluju na još jednoj radionici filcanja vune, ovaj put posvećene izradi nakita na ekološki prihvatljiv  način, primjenom mokre tehnike filcanja vune. Radionicu vodi Mirjana Bračić, a zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava na broj Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili 095 822 5658 ili 022 442 095 - Gradska knjižnica Vodice.
Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta  je Gradsko društvo Crvenog križa Vodice uz partnere: Gradsko društvo Crvenog križa Knin i Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru.

Podjela kućnih besplatnih kompostera - obavijest građanima

Grad Vodice i tvrtka Leć d.o.o. organiziraju dodjelu kompostera građanima koji su u svojim Izjavama naveli da žele kompostirati i to, bez naplate.
Naime, Grad Vodice je nabavio 2500 komada kompostera ukupne vrijednosti 862.500,00 kn, od čega će se 40% sufinancirati sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji će biti dodijeljeni građanima koji žele kompostirati i time smanjiti količine svog komunalnog otpada.
Obavještavaju se građani koji su se izjasnili za kompostiranje da dođu po svoj besplatni komposter u garažu tvrtke LEĆ d.o.o. (Put Gaćeleza 3/b) svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka, u razdoblju od 8 do 10 sati i od 11 do 14 sati. Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama pri ulasku u prostor građani su obvezni predočiti važeću Covid potvrdu.
Edukacija građana na temu „Kako pravilno kompostirati“ bit će organizirana u srijedu, 23. veljače 2022. godine u Kulturnom centru Vodice u 17 sati, a upute za sastavljanje kompostera mogu se pronaći ovdje.

ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama