Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Odgađa se sjednica Gradskog vijeća

Temeljem članka 54. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Vodica („Službeni glasnik Grada Vodica“, broj 02/21, 09/21 i 10/21) odgađa se nastavak 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica koji se trebao održati 29. listopada 2021. godine u dvorani Kulturnog centra Vodice, Ive Čače 8, s početkom u 14:30 sati, radi novonastale epidemiološke situacije u Gradskoj upravi. O novom terminu nastavka održavanja 3. Sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je objavilo Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini.
Na Javni poziv  mogu se javiti isključivo organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica, privatne neprofitne ustanove i zadruge) koje imaju sjedište i djeluju na otocima.
Prijavu je moguće podnijeti isključivo elektroničkim (internet) putem kroz sustav www.financijskepodrske.hr. Rok za podnošenje projektnih prijava je 5. studenoga 2021. godine.

Uspješno provedena akcija "Solidarnost na djelu"

Tijekom akcije Solidarnost na djelu, u subotu je, na punktu Crvenog križa na Gradskoj tržnici u Vodicama prikupljeno  2.089,95 kuna, 150,00 kilograma hrane i 20 kilograma higijene. Sve prikupljene donacije namijenjene su za socijalno ugrožene korisnike o kojima skrbi Gradsko društvo Crvenog križa Vodice.
Uz osnovni cilj, prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima, stoga u akciji sudjeluju, kao i svake godine dosada, osnovne škole Vodice i Čista Velika.

više »

Odbojkašicama Vodica treća pobjeda za redom

Odbojkašice Vodica nastavljaju svoj pobjednički niz u novoj sezoni III. hrvatske odbojkaške lige -Jug. U trećem kolu gostovale su kod Šibenika 91' gdje su u teškoj utakmici izborile pobjedu rezultatom 3:2 u setovima i trenutno zauzele vodeće mjesto na ljestvici.
Mlađe kadetkinje OK Vodice gostovale su kod OK Bibinje te su također upisale još jednu pobjedu bez izgubljenog seta.
Za OK Vodice u III. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Laura Unić, Franka Perkov, Helena Mihek, Teresa Gavioli, Nika Bujas, Nika Stanić, Nika Erak, Lana Perić, Franka Popov, Natalia Bogdanović i Iva Begić.
Za OK Vodice u mlađoj kadetskoj ligi nastupile su: Franka Popov, Iva Begić, Ela Čubrić, Blanka Popov, Marta Kranjac, Nika Stanić, Mia Begić i Mihaela Marač. Trener: Krešimir Bujas

Hrvatski otočni proizvod 2021. - prijave

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2021. koja se dodjeljuje tradicionalnim i inovativnim proizvodima otočnih proizvođača.
Zahtjevi se, zajedno s propisanom dokumentacijom, podnose do 29. listopada 2021. godine.

"Solidarnost na djelu" ove subote na Gradskoj tržnici

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vodice pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe 49. sabirnoj akciji Solidarnost na djelu koja je organizirana ove subote, 9. listopada, na Gradskoj tržnici Vodice od 9 do 12 sati.
Prikupljat će se hrana (ulje, tjestenina, riblje i mesne konzerve, gotove juhe, brašno, riža, namirnice dužeg trajanja), higijenske potrepštine (sapun, šampon, pasta za zube, tekućina za suđe i slično) te novčani prilozi za korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice, ali ne odjeća i obuća.
Prikupljena materijalna i financijska sredstva će se utrošiti isključivo za potrebe korisnika Crvenog križa Vodice.

više »

Objavljen Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija

Grad Vodice je raspisao Natječaj za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija redovnim studentima za akademsku 2021./2022. godinu koji je otvoren do 3. studenog 2021. godine.
Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju studenti koji nisu ponavljali godinu studija (osim iz zdravstvenih razloga); koji su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i koji su završili prethodne godine s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 3,50, odnosno srednju školu s prosjekom najmanje 4,00, a u socijalnoj kategoriji najmanje 3,50; koji imaju prebivalište na području Grada Vodica najmanje posljednih četiri godine; koji su hrvatski državljani; koji nisu već dobivali stipendiju Grada Vodica za studiranje na nekom drugom studiju, a studenti na sveučilišnom i stručnom studiju razine preddiplomski i diplomski ne mogu biti stariji od 25 godina (rođeni nakon 7. listopada 1995. godine), dok studenti poslijediplomskog sveučilišnog studija ne mogu biti stariji od 30 godina (rođeni nakon 7. listopada 1990. godine) na dan objave Natječaj. Na Natječaju ne mogu sudjelovati studenti koji studiraju na učilištima u sustavu visokog privatnog obrazovanja.
Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno u roku 25 dana od objave na mrežnoj stranici Grada Vodica (do 3. studenoga 2021. godine) na adresu Grad Vodice, Ive Čaće 8, 22211 Vodice, s naznakom „za Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodica“ ili se predaju na istoj adresi.

više »

Edukacije Prve pomoći za osobe zrelije životne dobi

Gradsko društvo Crvenog križa, u sklopu programa očuvanja zdravlja i prevencije bolesti projekta Aktivni zajedno, organizira 14. i 15. listopada s početkom u 10 sati edukaciju Prve pomoći za osobe starije životne dobi.
Pozivaju se umirovljenici da se prijave na edukaciju koja je besplatna i prilagođena osobama starije životne dobi, a koju provodi licencirana liječnica prve pomoći. U slučaju potrebe, volonteri Crvenog križa osiguravaju i prijevoz na edukaciju.
Zbog ograničenog broja polaznika, potrebno je prijaviti svoje sudjelovanje na broj Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili na 095 822 5658.

više »

Cijepljenje bez najave

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 1. listopada, u razdoblju od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Maloj vijećnici Grada Vodica na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta; potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju, ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva. Cijepiti se je moguće sa bilo kojom od četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

Radionica za prijave na novoobjavljeni Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira informativno-edukativnu radionicu o energetskoj obnovi obiteljskih kuća kako bi se građani lakše snašli prilikom prijave na novoobjavljeni Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.
Radionica će se održati u četvrtak, 30. rujna 2021. u Šibeniku u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić na adresi Poljana 6, s početkom u 18 sati.
Djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavit će sve uvjete sufinanciranja s naglaskom na popis potrebne dokumentacije, nakon čega će građani imati priliku postavljati i konkretna pitanja.
Radionice se organiziraju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, zbog čega je prijava dolaska obavezna!

Prijaviti se možete ovdje, a više detalja te raspored radionica za ostale gradove možete pronaći na poveznici.