Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Odbojkašice Vodica pobjedama u novu sezonu

Ovoga su vikenda odigrana prva kola u III. hrvatskoj ligi -jug i u mlađekadetskoj regionalnoj ligi. Odbojkaškom klubu Vodice u goste je došao OK Zadar, jedna od najboljih ekipa u ligi i glavni konkurent za osvajanje prva tri mjesta. Vodičanke su obje utakmice odigrale jako dobro i ostvarile vrijedne pobjede. Rezultatom 3:1 u setovima pobijedile su u Trećoj hrvatskoj ligi jug, a mlađe su kadetkinje pobijedile rezultatom 3:0 u setovima.
Za OK Vodice u III. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Laura Unić. Franka Perkov, Lara Unić, Magdalena Čubrić, Nika Bujas, Mirjam Marač, Nika Erak, Lana Perić, Franka Popov, Natalia Bogdanović, Iva Begić i Teresa Gavioli.

Za OK Vodice u mlađekadetskoj ligi nastupile su: Franka Popov, Iva Begić, Ela Čubrić, Blanka Popov, Marta Kranjac, Nika Stanić , Mia Begić i Mihaela Marač.

Popis 2021 - pristupite samopopisivanju!

Na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnoj epidemiološkoj mjeri obaveznog posjedovanja EU digitalne COVID potvrde prilikom provođenja druge faze Popisa stanovnika, kućanstava i stanova 2021., popisivači i kontrolori koji sudjeluju u provođenju Popisa stanovništva moraju imati COVID potvrde. To znači da moraju biti cijepljeni ili se redovito testirati. Stoga županijska popisna povjerenstva moraju omogućiti pristup besplatnim testiranjima dva do tri puta tjedno tijekom cijelog vremena provedbe Popisa 2021.
Zbog ovih će razloga ovaj Popis stanovništva provoditi znatno manje propisivača nego prijašnjih godina, stoga molimo stanovništvo da pristupe samopopisivanju koje je dostupno do 26. rujna 2021. u elektroničkom sustavu e-Građani.

Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, odnosno dodjelu sredstava za energetsku obnovu postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu, sukladno Tehničkim uvjetima, a u okviru sljedećih aktivnosti:
A1: cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.
A2: povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće.
A3: ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

više »

Objavljeni Javni pozivi za predlaganje javnih potreba u sportu, kulturi i društvenim djelatnostima za 2022.

Grad Vodice je objavio Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u područjima kulture i društvenih djelatnosti udruga građana za 2022. godinu, u koje se, u skladu s pozitivnim propisima, uvršćuju:
a) u području kulture – financiranje ili sufinanciranje programskih djelatnosti udruga u kulturi, te njihovih posebnih programa koji su od interesa za Grad Vodice, kao i programa kulturnog stvaralaštva djece i mladeži;
b) u području društvenih djelatnosti – financiranje ili sufinanciranje programskih djelatnosti veteranskih udruga i udruga sudionika i stradalnika Domovinskog rata, programi udruga koje skrbe o osobama s posebnim potrebama i humanitarno-karitativnih udruga, programi udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava, programi strukovnih udruga te rogrami udruga za zaštitu i očuvanje okoliša, čovjekova zdravlja i prirodne baštine i svih drugih humanitarnih organizacija.

više »

Obavijest poljoprivrednicima s područja Grada Vodica - besplatna predaja prazne ambalaže od zaštitnih sredstava

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede obavještava  poljoprivrednike s područja Šibensko-kninske županije, da će se sakupljanje ambalažnog otpada nastalog nakon upotrebe sredstava za zaštitu bilja u okviru akcije Prateći list, provesti 17. rujna u Primoštenu Burnom, Draga 6 od 10 do 11:30 sati i u Drnišu, Cecela (Dalmacija vino) od 13 do 15 sati.
više »

Obavijest Stožera gradske Civilne zaštite

Zavod za javno zdravstvo Šibensko–kninske županije u petak, 17. rujna 2021. godine u terminu od 16 do 18 sati organizira cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Vodicama, u Maloj vijećnici grada Vodica, na adresi Ive Čače 8.
Cijepiti se mogu svi građani Republike Hrvatske i svi građani Europske unije bez obzira na mjesto prebivališta. Potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.
Građani se ne moraju prethodno naručiti ili najaviti. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu ili drugu dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu dozu cjepiva.
Cijepiti se je moguće sa sve četiri vrste cjepiva koja su registrirana u Europskoj uniji.

Preventivne mjere -obavijest Stožera civilne zaštite Grada Vodica

S obzirom na učestale seizmičke aktivnosti na našem području u posljednje vrijeme, Stožer civilne zaštite Grada Vodica izdaje pripremne preventivne mjere prije, za vrijeme i nakon nesreće.

Prije nesreće:

  • upoznajte se s utvrđenim mjerama i planovima sigurnosti i zaštite za određeni prostor ili sredstvo (stambeni prostor, otvoreni prostor, sredstva javnog prijevoza, sportski objekt, prodajni centar, kino dvorana, škola, disco klub i sl.),
  • upoznajte se s dodatnim – konkretnim mjerama zaštite preporučenim za pojedine događaje koji mogu ugroziti vašu sigurnost (požar, poplava, potres, toplotni val, olujno nevrijeme s grmljavinom, suša, tuča i dr.),
  • upoznavanje s općim i konkretnim mjerama sigurnosti i zaštite omogućit će Vam lakše prilagođavanje situacijama u kojima možete biti ugroženi ali i postupanje – ponašanje u prostoru u kojem se možete zateći, s obzirom na stvarne uvjete u tom prostoru (infrastrukturu, opremu, broj ljudi, sredstva za spašavanje, spasilačke timove, brzinu reakcije i sl.) i događaj koji ugrožava Vašu sigurnost,
  • osposobite se za provođenje mjera osobne i uzajamne zaštite. Možete se naći u situaciji koja će zahtijevati Vaše angažiranje u zaštiti i spašavanju života ljudi, imovine i okoliša neposredno nakon nesreće ili za vrijeme njenog trajanja, odnosno prije nego što na mjesto nesreće dođu timovi žurnih službi i operativnih snaga zaštite i spašavanja. U stvarnom životu, osobito kada nastanu katastrofe i veće nesreće, češće se možete naći u takvoj situaciji, prvenstveno iz razloga što organizirane snage zaštite i spašavanja, zbog obima nastalih posljedica, neće biti u mogućnosti istovremeno i žurno odgovoriti na sve zahtjeve za spašavanjem,
  • u većini nesreća sustav javne elektrodistribucije, zbog šteta na infrastrukturi, neće biti u funkciji. Zato nabavite tranzistorski radio prijemnik kako biste mogli dobiti upute mjerodavnih institucija o poduzimanju zaštitnih mjera kao i druge korisne informacije koje Vam mogu pomoći u provođenju zaštite i ublažavanju mogućih posljedica.

više »

Poljana u subotu zatvorena za promet

Rukometni klub Vodice povodom 60.-te obljetnice rukometa u Vodicama organizira u subotu, 11. rujna od 12 do 18 sati prigodan program s utakmicom zbog  čega će Trg kneza Branimira biti zatvoren za promet.

Stigla Građevinska dozvola za izgradnju kanalizacijske mreže

Grad Vodice dobio je građevinsku dozvolu, posljednji dokument potreban za sklapanje ugovora između investitora, Vodovoda i odvodnje d.o.o. i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kojim će se nastaviti izgradnja sustava fekalne odvodnje aglomeracije Vodice-Tribunj-Srima.
Naime, druga faza izgradnje kanalizacijske mreže, vrijedna 50 milijuna eura, financirat će se iz nove omotnice 2021-2027. Europske komisije na koju se Grad Vodice prethodno prijavio, a kontrolno je tijelo prijavu već pregledalo i ocijenilo pozitivnom čime je projekt aglomeracije Vodice-Tribunj- Srima stekao pravo na sufinanciranje iz EU fondova

Akcija davanja krvi

Gradski Crveni križ poziva sve darivatelje krvi i one koji to žele postati, na akciju darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 8. rujna u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati.
Muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje. Samo jedna doza krvi može spasiti do tri života.
Organizatori: Crveni križ Vodice, Klub darivatelja krvi Vodice i KBC Split.