Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

JVP Vodice dobila bespovratna sredstva za zaštitnu i interventnu opremu

Javna vatrogasna postrojba Grada Vodica od ovoga je utorka bogatija za 485.789,00 kn bespovratnih sredstava koje će namjenski utrošiti na nabavu opreme i potrebnog materijala. Naime, na temelju Poziva Ministarstva unutarnjih poslova na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko–moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko–posavske županije, Koprivničko–križevačke županije i Bjelovarsko–bilogorske županije“, postrojba je prijavila projekt JVP VODICE – Nabava nove vatrogasne opreme i alata zbog zamjene uništene i rashodovane opreme i alata na vatrogasnim intervencijama saniranja posljedica potresa u Sisačko–moslovačkoj županiji koji je u cijelosti prihvaćen te je 26. travnja 2022.  potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava.

više »

Uloga bake i djeda u odgoju djece

U Vodicama je održan Okrugli stol pod nazivom „Uloga bake i djeda u odgoju djece “ u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ kojeg organizira Gradsko društvo Crvenog križa Vodice.
Moderator i predavač bila je pedagoginja Andrea Malenica Celić, a sudjelovali su umirovljenici te volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vodice koji su ovoga puta bili u ulozi roditelja. Na okruglom stolu se razgovaralo o: ulogama baka i djedova u odgoju unuka u različitoj životnoj dobi; različitim tipovima baka i djedova i  višestrukoj vrijednosti uloge bake i djeda u odgoju djeteta te o rezultatima istraživanja koja su, između ostalog, pokazala kako djeca u čijem odrastanju aktivno sudjeluju bake i djedovi stasaju u pametnije i ljubaznije adolescente.

više »

Odbojkašice Vodica prvakinje 2. Hrvatske odbojkaške lige

Iako su do kraja prvenstva ostale još tri utakmice, odbojkašice Vodica već su sada osigurale prvo mjesto na ljestvici 2. Hrvatske odbojkaške lige. Vodičanke trenutno imaju osam bodova prednosti pred drugoplasiranom ekipom ŽOK Dubrovnik koju su pobijedile s rezultatom 0:3 u setovima na gostovanju u Dubrovniku. Time su ostvarile nedostižnu prednost i veliki uspjeh koji im omogućuje ulazak u viši rang u 1.b. lige i dosada najveće postignuće u povijesti kluba.
Za OK Vodice u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Franka Perkov, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović , Iva Begić i Ema Kokot.
Također, i mlađe kadetkinje Vodica imale su aktivan vikend i na domaćem su terenu pobijedile ekipu ŽOK Šibenik rezultatom 2:1 u setovima.
Za OK Vodice u mlađekadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Ela Čubrić, Karmen Juričev, Marta Kranjac, Nika Stanić, Franka Popov, Ella Juričev, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Mia Begić, Blanka Popov i Marta Mesarić.

Cup Rudolf Perešin 2022

Na nedavno održanom međunarodnom karate turniru Cup Rudolf Perešin u Ivanić Gradu, članovi vodičkog karate kluba Okit osvojili su pet medalja. U jakoj konkurenciji 430 natjecatelja iz 43 kluba iz čak pet zemalja, zlato su u svojim kategorijama osvojile: Gabrijela Grubelić, Tara Jukić i Lili Klarin. Srebrom ovjenčana vratila se Elin Ianachi Ćopić, dok je broncu ponijela Nora jukić.

Radionica filcanja vune

Crveni križ Vodice poziva umirovljenike na posljednju radionicu filcanja vune, ovoga puta korištenjem posebne tehnike obrade ovčje vune iglicama za filcanje.
Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjena je umirovljenicima. Tema ove radionice je izrada suvenira. Izrađivat će se suvenir Vodica, s temom tradicionalne narodne nošnje. Suvenir ostaje kao uspomena onome tko ga je izradio. Ograničen je broj mjesta pa je potrebna rezervacija na 095 822 5658 ili 022 310 325. U slučaju većeg interesa umirovljenika i većeg broja prijava radionica će biti ponovljena .

Sretan Uskrs!

Drage sugrađanke i sugrađani,
provedite sretan i veseo Uskrs okruženi najmilijima, obitelji i prijateljima s molitvom da nam ovaj radostan blagdan nagovještaja vječnog života daruje snage u duhovnoj i materijalnoj izgradnji našeg grada i društva.
U ime Gradskog vijeća, svojih suradnika, djelatnika gradske uprave i svoje osobno ime želim Vam sretan Uskrs!

Vaš gradonačelnik,
Ante Cukrov

Karatisti s uspjehom krenuli u novu sezonu

Ovoga je vikenda održano prvo kolo Dalmatinske karate lige u Pločama, a na njemu su nastupili i članovi Karate kluba Okit. Mnogima od njih ovo je bilo prvo natjecanje. U jakoj konkurenciji od oko 500 natjecatelja iz 25 dalmatinskih klubova, Vodičani su se vratili ovjenčani brojnim medaljama u raznim kategorijama. Zlato su osvojili: Petra Svalina, Tena Svalina, Vita Vulin, Ana Marjanović, Lili Klarin, Gabrijela Grubelić, Jakov Bosotin, Alem Adili, Oliver Križanović Mimica, Noa Adrian Perković, Tome Olivari i Noah Križanović Mimica. Ovjenčani srebrom: Elin Ianachi Ćopić, Šime Rašin, Toma Perić, Tome Henjak, Vito Zafron i Luka Mandić, a broncom: Naomi Klarin, Kiara Grubelić, Ana Klarić, Ela Adžaga, Josip Stilinović, Josip Malenica, Vito Perković i Niko Marjanović.

Vodičke odbojkašice upisale nove pobjede

Odbojkašice Vodica upisale su novu pobjedu u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi pobijedivši ekipu ŽOK Šibenik. Ovim rezultatom Vodičanke su zadržale vodstvo na ljestvici pred ogled s dubrovačkim odbojkašicama i osigurale da im je u tom posljednjem kolu dovoljna i minimalna pobjeda u setovima kako bi osigurale osvajanje 2. lige, a time i ulazak u Prvu b ligu.
Druge ekipe Odbojkaškog kluba Vodice nastupile su ovoga vikenda u utakmicama 3. lige i Mlađe kadetske lige. Obje ekipe su gostovale u Kninu i pobijedile.

Za OK Vodice u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Franka Perkov, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović, Lana Perić, Iva Begić, Franka Popov, Nika Bujas, Ela Čubrić i Nika Erak.
Za OK Vodice u Mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Ela Čubrić, Karmen Juričev, Marta Kranjac, Nika Stanić, Franka Popov, Ella Juričev, Antonia Perkov, Sara Pirjak i Mia Begić.

Izrada uskrsnih figurica od vune -radionica za umirovljenike

Uskrsne figurice

Crveni križ Vodice organizira još jednu zanimljivu radionicu filcanja vune namijenjenu umirovljenicima koja se provodi sutra, 29. ožujka s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici Vodice. Ovoga puta primijenit će se tehnika filcanja iglicama za filcanje, a izrađivat će se figure uskrsnih zečeva. Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Zbog ograničenog broja sudionika na radionici potrebno je rezervirati mjesto na: 022/310325 ili 095/8225658.

Izbori za mjesne odbore 2022

Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora na području Grada Vodica održat će se u nedjelju, 08. svibnja 2022. godine. Do toga datuma, Izborno povjerenstvo Grada Vodica dežurat će u zgradi Gradske uprave Grada Vodica, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, dok će 1. i 26. travnja to dežurstvo biti produženo od 7 do 24 sata. Na dan izbora 08. svibnja, dežurstvo će se održavati od 6:30 do 19 sati nakon čega se zatvaraju birališta i utvrđuju rezultati glasovanja.
Dežurstvo za zaprimanje prigovora i žalbi nakon održavanja izbora radit će svakim radnim danom od 7 do 15 sati.
U vrijeme održavanja dežurstva članovi Izbornog povjerenstva Grada Vodica mogu se kontaktirati na: mob 097 798 6306 (predsjednik povjerenstva), 022 444 906, 022 444 911 i 022 444 900 (centrala).
Sve informacije i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.