Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Prva u nizu - edukacija Sigurnost na vodi

U sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa "Sigurnost na vodi" Gradsko društvo Crvenog križa Vodice je, u suradnji s Dječjim vrtićem Tamaris, provelo prvu od nekoliko planiranih edukativnih radionica za predškolce kako bi ih upozorili na opasnosti uz vodu te im pojasnili Kodeks sigurnosti na vodi. Kroz radionice djeca uče o pravilima ponašanja na plaži kako bi sigurno uživala u ljetnim radostima te se upoznavaju s ulogom spasilaca na plažama.

Gradonačelnik održao sastanak o nastavku projekta izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže

Kapitalan i, za građane i goste Vodica, najznačajniji aktualni projekt je onaj izgradnje druge faze aglomeracija Vodice- Tribunj- Srima. Radi se o velikoj investiciji financiranoj iz fonda Europske unije čiji nositelj realizacije je Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik. Stoga je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov, odmah po formalnom preuzimanju vlasti u Vodicima održao radni sastanak s tehničkim direktorom šibenskog Vodovoda i odvodnje, Željkom Štrkaljem kako bi dobio detaljan uvid u stanje i spremnost potrebne dokumentacije za prijavu na natječaj za daljnje financiranje i izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže.
Dobivene su pravomoćne građevinske dozvole za naselja: Tribunj, Srimu i Vodice, ishođena je pravomoćna lokacijska dozvola za izgradnju crpne stanice s pripadajućim kolektorima na Srimi te je cijeli aplikacijski paket predan Hrvatskim vodama, sektoru za provođenje EU projekata.
Za projekt odvodnje i rekonstrukcije vodovoda na otoku Prviću ishođena je pravomoćna lokacijska dozvola, ali izgradnja otočne kanalizacijske mreže više nije dio druge faze aglomeracije Vodice, već će biti financirana iz drugog izvora.

Nastavlja se projekt "Nove mogućnosti"

Grad Vodice je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nove mogućnosti 2“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u skladu sa Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj i prioritetima Strategije razvoja Grada Vodica.
Ukupna vrijednost projekta „Nove mogućnosti 2“ je 1.855.468,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

više »

Gradonačelnik donio Odluku o novom zapovjedniku Stožera civilne zaštite

Gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov održao je sastanak sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Vodice, Ivicom Begićem, struč.spec.ing.sec, na kojem se razgovaralo o novom ustroju Stožera civilne zaštite za područje Grada Vodica. Kako prema zakonu, upravo gradonačelnik odlučuje o imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera, vodički je gradonačelnik izrazio želju da novi načelnik Stožera civilne zaštite kao stručnog, operativnog i koordinativnog tijela za provođenje mjera i aktivnosti u velikim nesrećama i katastrofama, bude upravo Ivica Begić koji je svoju stručnost i sposobnost već dokazao u rukovođenju Javnom vatrogasnom postrojbom u raznim teškim i zahtjevnim situacijama.

Radni sastanak Gradonačelnika s Policijskom postajom Vodice

Danas je gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov održao radni sastanak s načelnikom Policijske postaje Vodice, Radom Bilićem i pomoćnikom načelnika Temeljne policije, Dujom Troskotom na kojem je glavna tema bila sigurnost građana i gostiju za vrijeme trajanja CMC Festivala i nadolazeće turističke sezone. Kako se u ljetnim mjesecima mnogostruko uvećava broj ljudi koji borave u Vodicama, a vodička Policijska postaja uvijek raspolaže jednakim brojem djelatnika, dogovoreno je da će Grad Vodice financirati troškove smještaja i prehrane za dodatna četiri policajca tijekom turističke sezone.

Akcija davanja krvi

Pozivamo sve darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu,9. lipnja u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
S obzirom da sve veći broj cijepljenih građana daje krv, ponavljamo kriterije za odabir darivatelja krvi nakon cijepljenja:

više »

Još tri dana do početka 13. CMC Festivala

U petak, u 21 sat počinje 13. CMC Festival Vodice 2021., na velikoj bini postavljenoj na vodičkoj rivi i to s koncertima Željka Krušlina i Latina, Franke Batelić, Lidije Bačić i Nede Ukraden. Slijedeće večeri na istu će se pozornicu s početkom u 20.30 sati, popeti čak pedeset izvođača koji će nastupiti na samom 13. CMC Festivalu.
Nakon godine stanke, Vodičane i njihove goste ponovno očekuje glazba, zabava i ples, ali da nam dobro veselje potraje i nakon Festivala, gradonačelnik Grada Vodica, Ante Cukrov, moli sve građane i posjetitelje, ugostiteljske i turističke djelatnike da se tijekom trajanja Festivala i dalje pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Svima nam je drago da se život polagano vraća u staro normalno, stoga, budimo odgovorni kako bismo imali ugodno i bezbrižno ljeto.

Gradonačelnik potpisao Odluku o odabiru izvođača radova na izgradnji Sportske dvorane Račice

Gradonačelnik Vodica Ante Cukrov je potpisao Odluku o odabiru izvođača radova na prvoj fazi izgradnje trodijelne sportske dvorane u Račicama.
Naime, Grad Vodice je u veljači ove godine raspisao otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti na kojeg su pristigle tri ponude. Nakon što je stručno povjerenstvo za javnu nabavu izvršilo pregled i ocjenu ponuda, utvrđeno je da je Minigradnja d.o.o iz Vodica ispunila sve tražene kriterije potrebne za izvršenje predmetne nabave te je ta ponuda ocijenjena kao pravilna, prihvatljiva i prikladna.
U tijeku je žalbeni rok, nakon kojega će se potpisati ugovor o izvođenju radova na izgradnji prve faze vodičke sportske dvorane.

Ante Cukrov i formalno preuzeo upravljanje Gradom

Ante Cukrov postao je i formalno gradonačelnik Vodica. Primopredaja vlasti između dosadašnje gradonačelnice Nelke Tomić dr. med i njezinog zamjenika, Stipe Bosotina i novoizabranog gradonačelnika počela je u 11 sati u Uredu gradonačelnika.
Novi je gradonačelnik, Ante Cukrov upoznat s tekućim projektima, stanjem u Gradu, financijama i gradskom imovinom. Zahvalio je svojim prethodnicima i sugrađanima na ukazanom povjerenju ponovivši da će biti gradonačelnik svih građana s područja grada Vodica, uvijek dostupan onima koji trebaju pomoć Grada ili imaju prijedloge za boljitak Vodica.
Nakon primopredaje, Ante Cukrov se upoznao sa svojim novim suradnicima i djelatnicima vodičke Gradske uprave, a vodički je župnik, don Franjo Glasnović zazvao božji blagoslov.

Službeni rezultati Lokalnih izbora 2021

Gradsko izborno povjerenstvo je objavilo konačne rezultate drugog kruga glasovanja  za izbor gradonačelnika Grada Vodica provedenog 30. svibnja 2021.
Od ukupno 9695 birača upisanih u popis birača, glasovanju je pristupilo 48,02%. Važećih je listića bilo 97,89%, odnosno od ukupno 4654 listića, nevažećih je bilo 98 (2,11%).
Ante Cukrov, kandidat HDZ-a i HSS-a dobio je 2357 glasova, a kandidatkinja grupe birača, Sanja Radin Mačukat 2199 glasova čime se utvrđuje da je za gradonačelnika Grada Vodica izabran Ante Cukrov.

ePošta
Projekt PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO
Projekt ADRIADAPT – A Resilience information platform for Adriatic cities and towns
Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Leć
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Vodica
Službeni glasnik Grada Vodica
Proračun Grada Vodica
Javna nabava
Pravo na pristup informacijama