Grad Vodice

www.grad-vodice.hr

Javni poziv za popunjavanje postrojbe civilne zaštite Grada Vodica

Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite i Pravilniku o mobilizaciji, uvjetima i načinu rada operativnih snaga sustava civilne zaštite, Gradonačelnik Grada Vodica objavio je Javni poziv za popunjavanje postrojbe civilne zaštite Grada Vodica s ciljem jačanja operativnih snaga civilne zaštite te kao potpora za provođenje mjera civilne zaštite asanacije terena, evakuacije, spašavanja, prve pomoći, zbrinjavanja ugroženog stanovništva te zaštite od poplava. Pozivaju se građani i građanke s područja Grada Vodica starosne dobi od 18 do 60 godina života na iskazivanje interesa za sudjelovanje u sustavu civilne zaštite i raspoređivanje u postrojbu civilne zaštite opće namjene Grada Vodica (popuna postrojbe). 

više »

Još jedna radionica filcanja vune

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva umirovljenike da sudjeluju na još jednoj radionici filcanja vune, ovaj put posvećene izradi nakita na ekološki prihvatljiv  način, primjenom mokre tehnike filcanja vune. Radionicu vodi Mirjana Bračić, a zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava na broj Crvenog križa Vodice 022 310 325 ili 095 822 5658 ili 022 442 095 - Gradska knjižnica Vodice.
Radionica je organizirana u sklopu projekta Aktivni zajedno koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta  je Gradsko društvo Crvenog križa Vodice uz partnere: Gradsko društvo Crvenog križa Knin i Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru.

Podjela kućnih besplatnih kompostera - obavijest građanima

Grad Vodice i tvrtka Leć d.o.o. organiziraju dodjelu kompostera građanima koji su u svojim Izjavama naveli da žele kompostirati i to, bez naplate.
Naime, Grad Vodice je nabavio 2500 komada kompostera ukupne vrijednosti 862.500,00 kn, od čega će se 40% sufinancirati sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji će biti dodijeljeni građanima koji žele kompostirati i time smanjiti količine svog komunalnog otpada.
Obavještavaju se građani koji su se izjasnili za kompostiranje da dođu po svoj besplatni komposter u garažu tvrtke LEĆ d.o.o. (Put Gaćeleza 3/b) svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka, u razdoblju od 8 do 10 sati i od 11 do 14 sati. Sukladno trenutnim epidemiološkim mjerama pri ulasku u prostor građani su obvezni predočiti važeću Covid potvrdu.
Edukacija građana na temu „Kako pravilno kompostirati“ bit će organizirana u srijedu, 23. veljače 2022. godine u Kulturnom centru Vodice u 17 sati, a upute za sastavljanje kompostera mogu se pronaći ovdje.

Odbojkašice Vodica imale uspješan vikend

Odbojkašice Vodica su, u zadnjem kolu III. odbojkaške lige -jug, gostovale u Makarskoj te u napetoj utakmici slavile rezultatom 3:0 u setovima.
Mlađe kadetkinje Odbojkaškog kluba Vodice su također imale uspješne nastupe. prvo su u zaostaloj utakmici iz jesenskog dijela Prvenstva pobijedile ekipu OK Mladost 2000 Knin bez izgubljenog seta, a zatim i u redovnom kolu proljetnog dijela Prvenstva pobijedile ekipu OK Bibinje rezultatom 2:1.
Za OK Vodice u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi nastupile su: Franka Perkov, Iva Begić, Franka Popov, Laura Unić , Lana Perić, Nika Erak, Magdalena Čubrić i Dumina Cukrov.
Za OK Vodice u mlađe-kadetskoj ligi nastupile su: Iva Begić, Ela Čubrić, Blanka Popov, Marta Kranjac, Nika Stanić, Franka Popov, Karmen Juričev, Antonia Perkov, Sara Pirjak, Marta Mesarić, Dumina Cukrov, Marta Cukrov, Ela Juričev i Mia Begić. Trener: Krešimir Bujas

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 09. veljače u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Vodice, Kluba darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
Muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje i samo je  15 minuta dovoljno za čin darivanja krvi.
Hvala svim darivateljima u ime onih kojima darovana krvi zdravlje, a često i život, znači.

Dan europskog broja 112

U petak se obilježava Dan europskog broja 112 koji se u državama Europske unije koristi od 1991. godine. Uvođenjem jedinstvenog broja za hitne službe 112 omogućen je jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima Unije, osobito onima koji putuju između država unutar Unije. Broj 112 trenutno je jedini hitan broj u devet država EU: Danskoj, Estoniji, Finskoj, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj i Švedskoj, a ovaj se broj koristi i u jedanaest drugih država na području Europe i u svijetu kao jedini hitan broj ili uz druge nacionalne hitne brojeve.
Kod nas ovaj se broj koristi od 2005. godine. Pozivi upućeni na 112 se primaju u županijskim centrima tijekom čitavog dana sve dane u godini za sve vrste hitnih slučajeva. 
Brošura u kojoj su prikazane osnovne značajke sustava 112 i podaci o njegovom djelovanju u proteklom razdoblju.

Nominirajte zaslužne za nagrade i priznanja Grada Vodica u 2021.

Grad Vodice poziva trgovačka društva, ustanove, organizacije i udruge, političke stranke i građane da najkasnije do 22. veljače, predlože one koji su po njihovom mišljenju zaslužili priznanja i nagrade Grada Vodica za 2021. godinu.
Prijedloge s obrazloženjima treba dostaviti na adresu: Gradsko vijeće Grada Vodica, Odbor za priznanja, Ive Čaće 8, 22211 Vodice. Nagrade i priznanja zaslužnima za 2021. bit će uručena na svečanosti povodom Dana grada i župe, a sve dosadašnje dobitnike možete pronaći ovdje.

Odbojkašice Vodica pobijedile ŽOK Dubrovnik

U nedjelju su odbojkašice Vodica ostvarile novu pobjedu u 2. hrvatskoj odbojkaškoj ligi pobijedivši izravnog konkurenta za vrh ljestvice, ekipu ŽOK Dubrovnik te time zadržale prvo mjesto u ukupnom poretku.
Za OK Vodice u 2. HOL nastupile su: Manuela Lasan-Zorobabel, Nora Čubrić, Ema Kokot, Lara Unić, Laura Unić, Izabela Jozanović, Lana Perić, Iva Begić, Franka Popov, Franka Perkov, Ela Čubrić, Nika Erak i Magdalena Čubrić.

više »

Jubilarna 10. Aktivna Hrvatska u Vodicama

Vodeći hrvatski sportsko–edukativni projekt Aktivna Hrvatska s početkom 2022. kreće u jubilarnu desetu sezonu u okolnostima kad je poruka o brizi za tjelesno zdravlje važnija nego ikada. Tjelovježba kojom jačamo imunitet više nije preporuka već imperativ.
Aktivna Hrvatska i ove će godine aktivirati Vodičane. Već tradicionalni trening na Trgu hrvatskih mučenika održat će se u subotu 28. svibnja u 18 sati pod vodstvom kineziologa Ivana Antunovića. Program će voditi Renata Sopek dok će uz Ivana trenirati i tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba u kojem su Ana-Marija Galeković, Tina Živković te Karlo Kligl. Trening se održava u suradnji s Gradom Vodicama i Turističkom zajednicom grada Vodica.
Na trening se možete prijaviti ovdje 

više »

Akcija davanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva darivatelje krvi i one koji to žele postati, na akciju darivanja krvi koja će se održavati u srijedu, 12. siječnja u Gradskoj knjižnici Vodice od 8 do 12 sati.
Organizatori: Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, Klub darivatelja krvi Vodice i KBC-a Split.
Podsjetimo, muškarci krv mogu darovati četiri, a žene tri puta godišnje. Samo jedna doza krvi može spasiti do tri života, zato hvala svim darivateljima u ime onih kojima darovana krv spašava zdravlje, a često i život.